Pris Strøm | Rimelig Forbrukslån | Tilstandsrapport | Sammenlign Varmepumper | Sykkelforsikring | Alarm | Beste Rabatt Kredittkort | Billigste Boliglån 2017
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Wärtsilä irtisanoo 172 Vaasassa juhannukseen mennessä

Wärtsilä irtisanoo 172 Vaasassa juhannukseen mennessä

Wärtsilä irtisanoo 180, joista 172 Vaasasta.

Irtisanomisista 172 kohdistuu Vaasaan, 8 Turkuun ja 3 Helsinkiin. Kokonaismäärästä 160 henkilöä on Marine Solutions -liiketoiminnosta ja 23 Energy Solutions -liiketoiminnosta.

Sen jälkeen, kun vähentämistarpeesta ilmoitettiin, on henkilöstömäärä Marine Solutions ja Energy Solutions -liiketoiminnoissa vähentynyt, ja tulee lähitulevaisuudessa vähenemään, luonnollisen poistuman kautta.

Lisäksi neuvottelujen lopputuloksena todettiin, että lomautusmenettelyä voidaan toteuttaa maaliskuun 2017 loppuun mennessä. Laajuus voi vaihdella eri toiminnoissa, kuitenkin siten, että se on maksimissaan 63 työpäivää per henkilö.

Tavoitteena on, että tieto irtisanomisista on annettu juhannukseen mennessä. Irtisanotuille henkilöille tarjotaan tukea eri muodoissa, esim. työnhakuvalmennusta, rahallista koulutustukea, muuttoavustusta sekä starttirahaa oman yrityksen perustamista varten.

Wärtsilä ilmoitti aiemmin myös keskittävänsä yhä enemmän moottoreiden tuotekehitystä Suomeen tavoitteena suunnittelusyklien lyhentäminen. Moottoreiden testausta ja validointia vahvistetaan Vaasassa, ja siihen liittyen tutkitaan myös mahdollisia investointeja.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Tuhkarokko tarttuu helposti

THL ohjeistaa: Toimi näin, kun epäilet tuhkarokkoa Tuhkarokko on erittäin herkästi tarttuva virustauti, joka voi …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *