Billig Strøm | Forbrukslån | Forskaling | Test av Varmepumper 2019 | Billigste Forsikringsselskap 2019 | Alarm | Kredittkort Rabatt | Mobilselskaper i Norge
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Wärtsilä irtisanoo 172 Vaasassa juhannukseen mennessä

Wärtsilä irtisanoo 172 Vaasassa juhannukseen mennessä

Wärtsilä irtisanoo 180, joista 172 Vaasasta.

Irtisanomisista 172 kohdistuu Vaasaan, 8 Turkuun ja 3 Helsinkiin. Kokonaismäärästä 160 henkilöä on Marine Solutions -liiketoiminnosta ja 23 Energy Solutions -liiketoiminnosta.

Sen jälkeen, kun vähentämistarpeesta ilmoitettiin, on henkilöstömäärä Marine Solutions ja Energy Solutions -liiketoiminnoissa vähentynyt, ja tulee lähitulevaisuudessa vähenemään, luonnollisen poistuman kautta.

Lisäksi neuvottelujen lopputuloksena todettiin, että lomautusmenettelyä voidaan toteuttaa maaliskuun 2017 loppuun mennessä. Laajuus voi vaihdella eri toiminnoissa, kuitenkin siten, että se on maksimissaan 63 työpäivää per henkilö.

Tavoitteena on, että tieto irtisanomisista on annettu juhannukseen mennessä. Irtisanotuille henkilöille tarjotaan tukea eri muodoissa, esim. työnhakuvalmennusta, rahallista koulutustukea, muuttoavustusta sekä starttirahaa oman yrityksen perustamista varten.

Wärtsilä ilmoitti aiemmin myös keskittävänsä yhä enemmän moottoreiden tuotekehitystä Suomeen tavoitteena suunnittelusyklien lyhentäminen. Moottoreiden testausta ja validointia vahvistetaan Vaasassa, ja siihen liittyen tutkitaan myös mahdollisia investointeja.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Esteetön Vaasa jokaiselle

Väestön ikääntymisen seurauksena yhä useampi meistä tulee tarvitsemaan esteetöntä elämistä ja kulkemista. Vaasan kaupungilla tehdään …

Vastaa