Strøm | Hva er Forbrukslån | Mistä Lainaa | Langaton Hiiri | Sammenlign Forsikringer | Boligalarm Pris | Beste Kredittkort Drivstoff | Billig Mobiltelefon
Home / Tapahtumat / Valo- ja kuvataiteilijat merimatkalle Merenkurkun ylitse

Valo- ja kuvataiteilijat merimatkalle Merenkurkun ylitse

FotoFloat

valokuvataiteilijoiden ja kuvataiteilijoiden merimatka

FotoFloat on innostava ja inspiroiva seilailu Vaasasta Merenkurkun toiselle puolelle Uumajaan la 17.9 – su 18.9.2016

Menomatkalla laivalla taiteen monitoiminainen, kuraattori Heli Mäenpää pitää kaksi luentoa, joiden tarkoituksena on jämäköittää taiteellista julkikuvaa ja antaa sparrausta sekä ajatuksia uusien taiteellisten väylien löytämiseen. Perillä Uumajassa tutustutaan alueen taidetoimijoihin ja kulttuuri-ihmisiin, vaihdetaan ajatuksia ja ideoita ja synnytetään uusia.  

FotoFloat-tapahtuma on suunnattu Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella asuville valokuvataiteilijoille ja kuvataitelijoille. Tapahtumaan osallistujien laivamatkat ja majoittautuminen maksetaan järjestäjän puolesta. Osallistujan tulee itse kustantaa matkansa Vaasan satamaan ja takaisin. Lisäksi ruokailut ovat omakustanteisia (paitsi menomatkan lounas laivalla). Järjestäjä ei vakuuta osallistujia vaan osallistujien on itse huolehdittava tarvittavista vakuutuksista. Järjestäjä ei vastaa mistään vahingosta.

Hae mukaan su 14.8.2016 mennessä ainoastaan sähköisesti täällä. Samalla keräämme ideoita myös Uumajan päiväohjelmaan. Mukaan mahtuu 12 taiteilijaa. Valituille ilmoitamme 19.8. mennessä.

Heli Mäenpää on Suomen johtavia kaupallisen valokuvauksen asiantuntijoita. Pitkän uransa aikana hän on ehtinyt mainostoimiston art directorina ostaa valokuvaajien palveluksia sekä myydä niitä omassa yrityksessään Viewmastersissa useamman vuoden ajan. Lisäksi hän on kuratoinut ja tuottanut useita valokuvanäyttelyitä sekä toiminut valokuvataiteen ja kaupallisen maailman yhdistäjänä. Tällä hetkellä Heli työskentelee omassa yrityksessään Bang Bangissa luovana johtajana ja konseptisuunnittelijana sekä opettaa Aalto Yliopistossa valokuvauksen maisteriopiskelijoille itsensä brändäämistä ja markkinointia.

Alustava aikataulu

Lauantai 17.9.
Lähtö 9.00 Vaasan satamasta

Laivalla:

  • Aamukahvit ja Heli Mäenpää luento taiteilijan henkilöbrändistä

  • Lounas seisovasta saaristolaispöydästä

  • Heli Mäenpää luento kuratoinnin ja erilaisten yhteistyömahdollisuuksien näkökulmasta

Saapuminen Uumajaan n. klo 12.30 (paikallista aikaa). Bussikuljetus keskustaan.

Uumajassa:

  • Majoittautuminen hotelli Scandic Plaza Umeå

  • Heli Mäenpään kahdenkeskisiä portfoliotuokioita ennakkoon sovittujen taiteilijoiden kanssa

  • Vapaata tutustumista kaupunkiin

  • Illalla tapaaminen alueen taidetoimijoiden kanssa

Sunnuntai 18.9.
Klo 13.00 lähtö  Uumajasta

  • Paluumatkan aikana Heli Mäenpään kahdenkeskisiä portfoliotuokioita ennakkoon sovittujen taiteilijoiden kanssa

Saapuminen Vaasaan klo 18.30

Lisätiedot:
Jenni Latva, valokuvataiteen läänintaitelija
Taiteen edistämiskeskus Pohjanmaan aluetoimipiste
jenni.latva@taike.fi

Jimmy Pulli, Pohjoismaisen yhteistyön läänintaitelija
Taiteen edistämiskeskus Pohjanmaan aluetoimipiste

Kuva: kuvakaappaus/Kimmo Karinen/You_tube

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa