Billigst Strøm 2018 | Kalkulator Forbrukslån | Bytte sikringsskap | Sammenlign Regnskapsbyråer | Hundeforsikring | Boligalarm Test | Rente Kredittkort | Beste Mobilabonnement 2018
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Pohjanmaa poliisilaitoksen alueelle on saapunut kaksi turvapaikanhakijaa

Pohjanmaa poliisilaitoksen alueelle on saapunut kaksi turvapaikanhakijaa

Turvapaikkatiedote

Pohjanmaan alueelle 2 turvapaikanhakijaa

Pohjanmaa poliisilaitoksen alueelle 20.6. – 26.6.2016 välisenä aikana on saapunut kaksi turvapaikanhakijaa. Turvapaikkahakemuksensa ei ole tarkasteluajankohdan aikana peruuttanut yhtään hakijaa. Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella on tällä hetkellä majoittuneena yhteensä noin 2300 turvapaikanhakijaa.

Pohjanmaan poliisilaitos tiedottaa säännöllisesti alueensa turvapaikka-asioiden tilanteesta.

Pääsääntöisesti yksittäisen turvapaikkahakijan statuksen kertominen julkisuuteen on lähes kaikissa operatiivisissa tilanteissa sekä esitutkinta-asioissa kiellettyä. Siten esimerkiksi rikoksesta epäillyn turvapaikkataustaa ei voi julkistaa.

Poliisilaitoksen alueella on 6 hallinnollista vastaanottokeskusta. Osa keskuksista majoittaa turvapaikanhakijoita keskuksiin ja toiset majoittavat heidät hajasijoitusmallin mukaisesti asuntoihin. Tämän lisäksi on hätämajoitustilaa tai muuta turvapaikanhakijoita varten tarkoitettua tilaa, joista jokaiseen on nimetty poliisilaitoksen yhteyshenkilö.

Turvapaikanhakijoihin liittyviä poliisitehtäviä ei ole ollut tarkasteluajankohtana (Pohjanmaan poliisilla yhteensä 1730 kpl hälytystehtäviä tarkasteluajankohtana).

Poliisi suorittaa säännöllisesti yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaa vastaanottokeskusten ympäristössä sekä vierailee vastaanottokeskuksissa keskustelemassa henkilökunnan ja asukkaiden kanssa ilman varsinaista hälytystehtävää.

Pohjanmaan poliisilaitos huolehtii alueensa väestön turvallisuudesta tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti.

Seuraava tiedote annetaan maanantaina 4.7.2016.

T

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasan kaupunki siirtyy vihreän sähkön käyttöön

Vaasan kaupunki siirtyy 1.4.2018 alkaen hankkimaan uusiutuvilla energialähteillä tuotettua ns. vihreää sähköä. Hankinta tehdään kaupungin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *