Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Jari Laurila Kolmen kirkon pyöräilyretki 176 km

Jari Laurila Kolmen kirkon pyöräilyretki 176 km

Jari Laurila

Kolmen kirkon pyöräilyretki 176 km

Vaasasta voi pyöräillä lukuisia pyöräilyreittejä maakuntiin ja saaristoon. Reittejään kannattaa katsella ja suunnitella Googlen kartoilla. Paikallisia nähtävyyksiä voi harrastaa. Paikkakuntien matkailunähtävyyksiä voi aina katsoa kuntien ja kaupunkien web- sivuilla /matkailu linkeissä.

Pyöräilin kauniina hellepäivänä kolmen kirkon pyöräilyretken sukulaisteni hautoja kastelemaan; pyöräilyretki on Vaasa- Jurva-Kurikka- Ilmajoki- Vaasa; 176 km. Jurvan teillä voi nauttia metsämaisemista. Maakunnissa on mahtavia uimapaikkoja kesähelteillä joessa ja hiekkamontuilla.

Maakuntapyöräilyt edellyttävät pyöräilyharrastusta, ja pyöräilyyn tarvittavia valmiuksia; asianmukaisen pyörän, lukkopolkimet ja pyöräilykengät. Pyöräilyhousut on oltava, sillä saumoja ei saa housuissa pyöräillessä olla.

Hybridi pyörä on aivan sopiva. ”Kilpapyöriä” ei tarvitse ostella. Minä rakastan vanhaa hybridi-rautapyörääni tällaisilla retkillä. Pyöräni painaa kuin synti, mutta on vakaa kuin juna. Rautahybridi on päiväretki- ja kaupunkikäytössäni. Eväät kylmäpatruunalla varustetussa termoskassissa maistuvat matkalla.

Sadetutka ja päivän lämpötilat pitää aina aamuisin ennen lähtöä katsoa. Päivän sääennusteet aamuisin ovat päteviä nykyisin sadetutkineen. Aurinkolasit, ja kaikki muukin tarpeellinen pitää aina hyvin harkita retkilleen.

Pyöräilylomamatkani sujuvat uudemmalla perushybridi-pyörällä. Pyörä on kaiken muun ajan parvekkeeni naulassa. Matkapyöräni on pyhitetty vain pyöräily-matkailuun.

Jari Laurila

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Pinkkejä busseja Vaasaan

Vaasan ja Mustasaaren uusi yhteinen joukkoliikenne Lifti aloittaa toimintansa ensi vuonna. Uudistuksen myötä bussit saavat …

Vastaa