Pris Strøm | Lån uten Sikkerhet | Takstmann | Planlegging | Beste Forsikring | Boligalarm Test | Kredittkort i Norge | Beste Mobiltelefon
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Pohjanmaa poliisilaitoksen alueelle on saapunut kaksi turvapaikanhakijaa

Pohjanmaa poliisilaitoksen alueelle on saapunut kaksi turvapaikanhakijaa

Turvapaikkatiedote

Pohjanmaan alueelle 2 turvapaikanhakijaa

Pohjanmaa poliisilaitoksen alueelle 20.6. – 26.6.2016 välisenä aikana on saapunut kaksi turvapaikanhakijaa. Turvapaikkahakemuksensa ei ole tarkasteluajankohdan aikana peruuttanut yhtään hakijaa. Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella on tällä hetkellä majoittuneena yhteensä noin 2300 turvapaikanhakijaa.

Pohjanmaan poliisilaitos tiedottaa säännöllisesti alueensa turvapaikka-asioiden tilanteesta.

Pääsääntöisesti yksittäisen turvapaikkahakijan statuksen kertominen julkisuuteen on lähes kaikissa operatiivisissa tilanteissa sekä esitutkinta-asioissa kiellettyä. Siten esimerkiksi rikoksesta epäillyn turvapaikkataustaa ei voi julkistaa.

Poliisilaitoksen alueella on 6 hallinnollista vastaanottokeskusta. Osa keskuksista majoittaa turvapaikanhakijoita keskuksiin ja toiset majoittavat heidät hajasijoitusmallin mukaisesti asuntoihin. Tämän lisäksi on hätämajoitustilaa tai muuta turvapaikanhakijoita varten tarkoitettua tilaa, joista jokaiseen on nimetty poliisilaitoksen yhteyshenkilö.

Turvapaikanhakijoihin liittyviä poliisitehtäviä ei ole ollut tarkasteluajankohtana (Pohjanmaan poliisilla yhteensä 1730 kpl hälytystehtäviä tarkasteluajankohtana).

Poliisi suorittaa säännöllisesti yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaa vastaanottokeskusten ympäristössä sekä vierailee vastaanottokeskuksissa keskustelemassa henkilökunnan ja asukkaiden kanssa ilman varsinaista hälytystehtävää.

Pohjanmaan poliisilaitos huolehtii alueensa väestön turvallisuudesta tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti.

Seuraava tiedote annetaan maanantaina 4.7.2016.

T

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Esteetön Vaasa jokaiselle

Väestön ikääntymisen seurauksena yhä useampi meistä tulee tarvitsemaan esteetöntä elämistä ja kulkemista. Vaasan kaupungilla tehdään …

Vastaa