Author Topic: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri  (Read 611028 times)

0 Members and 122 Guests are viewing this topic.

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1200 on: 08. 11. 2007 09:09 »
Mitän uutta ei Ruotsin tuesta Merenkurkkuun ole ainakaan  vielä saatavilla.  Västerbottens-Kurirenkin on tyytynyt käntämään tällä puolen Merenkurkkua julkaistun uutisen:

http://www.vk.se/Article.jsp?article=149832

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1201 on: 08. 11. 2007 12:12 »
On todella merkittävää, että kaikki Merenkurkun laivaliikenteen mahdolliset tukia etsitään, sillä on täysin kohtuutonta vaatia Vaasan kaupungia tukemaan Merenkurkun laivaliikennettä josta hyötyvät Ruotsissa ja Suomessa toimivat yritykset. Kun halutaan vastuunkantajien piiriä laajentaa, niin vaatimukset on syytä kääntää molempien maiden hallituksiin. Seudullisesti oikea ja tasapuolinen tukijoita olisivat maakuntaliitot, koko entisen Vaasan läänin alueella.

Vaasan kaupunkin voidaan vaatia vain kustantamaan Vaskiluodon sataman kehittäminen ja sen ylläpito matkustaja-. sekä rahtiliikenteen tarpeisiin soveltuvaksi. Tähän kuuluu myös raideliikenteen peruskorjaus Vaasasta Vaskiluotoon, jos rahtiliikenne on merkittävästi  kasvamassa tässä liikennemuodossa.

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1202 on: 08. 11. 2007 12:12 »
sillä on täysin kohtuutonta vaatia Vaasan kaupungia tukemaan Merenkurkun laivaliikennettä josta hyötyvät Ruotsissa ja Suomessa toimivat yritykset.

Riippuu tietenkin missä tämä kysymys esitetään. Veikkaan, että jokainen Torniossa asuva pitäisi sinua hulluna, jos esittäisit että heidän tulisi osallistua Merenkurkun laivaliikenteen tukemiseen. Uskon, että he viittasivat siihen, että osallistukoon tukeen he, jotka laivaliikennettä eniten käyttävät. Ja etelän laivoja käyttävät eivät tietenkään halua tukea länsi-Suomen liikennettä, koska eivät käytä sitä koskaan.

Jos tämä menisi täysin oikein, niin olisimme jälleen lippuluukulla, mutta kuten tunnettua, tämä ei onnistu.

Offline vehkis

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 16
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1203 on: 08. 11. 2007 13:01 »
No niin. Nyt on sitten mustaa valkoisella Västerbottens Kurirenissa, että myös Ruotsi tukee Merenkurkun laivaliikennettä jatkossa. Tuki ei ole automaattisesti suunnattu suoraan RG-Linelle vaan yritykselle, joka liikennettä 2008-2009 harjoittaa. Tuen tekniseen hallinnointiin liittyy ongelmia; on jopa mahdollista, ettei Ruotsi voi toimeenpanna tukeaan ilman hallituksen päätöstä. Asian selvittäminen vie 2-3 viikkoa.

Valtiontukia koskevat päätökset kumpaisessakin maassa eivät ratkaise RG-Linen mahdollisuutta suoriutua tarjouskuntoon koska yrityksen pelastamisessa on kysymys välittömistä toimista.

Alempana on Västerbottens Kurirenin teksti asiasta kokonaisuudessaan.

Marjatta Vehkaoja

Sverige satsar miljoner - men problemen kvarstår
Sverige går in med 2,2 miljoner i stöd till passagerartrafiken över Kvarken.
Länsstyrelsen har fått i uppdrag av näringsdepartementet att hitta en teknisk lösning för att matcha det finländska trafikstödet.
Däremot kvarstår problemet med RG Lines dåliga ekonomi som måste saneras.

Turerna är många runt färjetrafiken mellan Umeå och Vasa just nu. Det är inte heller lätt att hålla isär begreppen.
Finland har sedan tidigare sagt ja till ett direkt stöd för passagerartrafiken på 2,2 miljoner kronor. Nu ska den summan matchas från svenskt håll - men regeringen kommer inte med någon pengapåse.
- Pengarna tas ur befintliga medel. Länsstyrelsen ska ta fram en snabb och pragmatisk lösning som gör att den här regionen är delaktig i stödet, säger byrådirektör Mårten Edberg.

Tar 2-3 veckor
Han har fått uppdraget från näringsdepartementet. Tanken är att det ska fort och inte kräva beslut i vare sig regering eller riksdag. Diskussionerna har redan börjat och Mårten Edberg tror att de kan ta 2-3 veckor.
- Vi får ju inte bryta mot några regler. Men hittar vi en teknisk abrovinkel som fungerar så att departementet är nöjd så behövs inte något nytt beslut. Lyckas vi inte, eller tycker man att lösningen inte är bra, så får vi gå tillbaka till regeringen.
Börje Lassfolk, vd på RG Line, välkomnar det svenska initiativet.
- Det är mycket positivt för trafiken som sådan. Nu blir det också en balans mellan de två länderna, säger Lassfolk.

Riktat stöd
Men de 2,2 miljonerna är alltså ett direkt stöd till passagerartrafiken. RG Line som driver färjelinjen i dag dras med ekonomiska problem. Många miljoner i skulder, negativ balansräkning och dessutom stora amortering som snart ska betalas.
Tanken var att sanera bolagets ekonomi med ett stödpaket innehållande nya lån och ny borgen för de gamla som skulle skrivas om till bättre villkor. Men Vasa stad, en av finansiärerna, drog sig ur i måndags - därmed föll det planerade stödpaket där även Finnvera och Sampobank skulle vara med.

Inte före helgen
- Vi arbetar för fullt med att försöka sy ihop ett nytt stödpaket, men det är inte gjort på en dag. I alla fall händer inget före helgen, säger Börje Lassfolk.
Får inte RG Line ordning på sin ekonomi är framtiden för färjetrafiken fortfarande osäker. En huvudfråga är om de finländska myndigheterna i så fall accepterar RG Line som part i den upphandling som ska ske under november.
Upphandlingen handlar om just trafikstödet - det trafikstöd som nu Sverige förklarat sig villigt att matcha.

ANDERS BRODIN

2007-11-08

Ruotsin tuki ei o

Analyyssi

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1204 on: 08. 11. 2007 13:01 »
Tuo on vasta Kurirenin toimittajan ilmoitus Ruotsin valtion tuesta. Mutta ollaan joustavia... jos, Marjatta Vehkaoja tuohon lehtijuttuun uskoo, niin kai minunkin sitten pitää. (Vai pitääkö, sittenkään. Tässä on tullut valtavan epäluuloiseksi..)

Ja paljonko sitten olisi se Uumajanseudun tuki? Summat ja millainen yhteistukipaketti Uumajan seudun kunnilta??

Mitäs mieltä tämän asian todenperäisyydestä ovat Osala ja Hokkanen?
« Last Edit: 08. 11. 2007 13:01 by Analyyssi »

Heimo Hokkanen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1205 on: 08. 11. 2007 13:01 »
Tällä hetkellä uutiset ovat tietenkin vahvistamattomia, mutta tähän suuntaan sitä on haluttu ajaakin. Siis valtioiden asia. Jos Suomen valtio antaa 250 000 € ja Ruotsi 230 000 €, niin se merkitsee avustusta valtioilta n. 40 000 €/ kuukausi. No sekin varmaan auttaa jotakin. Tuon avun pitäisi sitten täysin kohdistua henkilöliikenteen tukemiseksi.
Jossakin tuon lehden kommenteissa oli myös ajatus, että RG-line on talouden osalta saneerattava kuntoon. Ruotsin valtion suunnitelmat tuen suhteen aloitetaan, jos uutiseen on uskomista. Kysymyshän on vuodesta 2008 - 2009. Tämän vuoden loppuun pitäisi laivan seilata edellisillä sopimuksilla ja tuilla. Toivotaan, että valtiot ottaisivat asian hoitoonsa ja Vaasalaiset saisivat käyttää tuon 1,4 milj. terveydenhuollon ja vanhushuollon tai koululaisten hyväksi, edes jotenkin. Katsotaan taas kun budjettineuvottelut alkaa, niin kyllä on tiukkaa arvelen?!

Offline kiinnostunut

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 12
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1206 on: 08. 11. 2007 13:01 »
Huomattavaa on että nämä Ruotsin ja Suomen tarjoaamat tuet ovat pienet vaikka niistä puhutaan SUURILLA KIRJAIMILLA, siihen nähden mitä rahan tarve näyttää olevan.

Paksu mies

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1207 on: 08. 11. 2007 14:02 »
Pitkää ja mielenkiintoista keskustelua seuranneena varsinkin yksi asia on jäänyt askarruttamaan: Miksi Lumio, Nordman, Kumpula-Natri ynnä monet muut asettuvat ajamaan näin kyseenalaista hanketta kuin kyse olisi elämästä ja kuolemasta? Vaikeaa ymmärtää, että tällainen olisi aivan tavanomaista, kaupungin ja kaupunkilaisten etua ajatellen käytyä politikointia tai normaalin lobbauksen tulosta.

Populismista ei voi olla kyse. Ihmettelenkin, josko todelliset syyt ovat edes olleet julkisuudessa. Lahjoman vastaanottamisesta on huonoja kokemuksia, sekään ei tulle kyseeseen. Lähinnä mieleen tuleekin millä on suorasti tai epäsuorasti uhattu. Mitä Lumio, Nordman ja Kumpula-Natri pelkäävät niin, että ovat sen eteen valmiita luopumaan jopa miljoonista?

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1208 on: 08. 11. 2007 14:02 »
Miksi Lumio, Nordman, Kumpula-Natri ynnä monet muut asettuvat ajamaan näin kyseenalaista hanketta kuin kyse olisi elämästä ja kuolemasta? 

Puhdasta arvausta mutta luulen, että olivat alusta alkaen mukana tukemassa
ja lupailivat ehkä liikoja ja haluavat nyt vain pitää lupauksensa.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1209 on: 08. 11. 2007 14:02 »


- Pengarna tas ur befintliga medel. Länsstyrelsen ska ta fram en snabb och pragmatisk lösning som gör att den här regionen är delaktig i stödet, säger byrådirektör Mårten Edberg.Minä tulkitsen tämän niin, että Ruotsin hallitus ei myönnä rahaa, vaan on myöntänyt lääninhallitukselle luvan kehitellä ratkaisun, jonka mukaan Uumaja tukee itse matkustajaliikennettä. Siis päinvastoin kuin moni vaasalainen täällä haluaa, että hallitus tukisi.

Voiko siis lopputulos olla, että Suomessa linjaa tukee valtio ja Ruotsissa Uumaja?

Entäs sitten tämä monen mainitsema tilanne, jossa EU:n säännöt eivät sallisi tukea?

Offline Näin On

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 451
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1210 on: 08. 11. 2007 14:02 »
Paksu mies ihmetteli sitä kiihkoa, jolla em. henkilöt ovat tukea ajaneet. Sitä minäkin olen ihmetellyt.
 
Yksi  paljon käytetty tapa Suomen kunnissa, en väitä että niin tapahtuu Vaasassa, on äänien ostaminen.

Äänia voidaan "ostaa", tekemällä vaikka maanomistajaa miellyttvä kaava, viemällä kunnallistekniikaa yksityisen tontin rajalle, helpottamalla rakennusoikeuksia jne.

Näin voidaan auttaa vaikka talousvaikeuksissa olevaa luottamusmiestä.  Jotain tällaistahan tapahtui Turussa.  Konsteja on toki muitakin.

Mikään ei kuitenkaan viittaa tällaiseen Vaasassa.

Minusta moni asia selviää jos saamme tietää, miten tukipaketti aikoinaan tuli käsittelyyn jos mitään paperia ei varustamolta koskaan tullut.
Ilman muuta Ravirata ihmisasunnoiksi

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1211 on: 08. 11. 2007 14:02 »
Kuten tästä kaikesta Merenkurkun matkustalaivaliikenteen tuki kiemuroista voidaan havaitan, niin ollaan tekemisissä erittäin monimutkaisen säädös- ja lakiviidakon kanssa.  Joka tapauksessa jokainen tuki euro ja kruunu on syytä ottaa vastaan, silloin kun ne tulevat muualta kuin yksinäisen kunnan verovaroista. Jokainen pikkupuro pitää yhdistää samaan jokeen.

Merenkurkun matkustajamäärät eivät suuren suuria ole,  nyt saadun kokemuksen mukaan. Rahtiliikenteen pitää tulla toimeen omillaan. Sitä näkemystä ymmäärtääkseni tukevat kilpailulainsäädäntö ja EU säädöksekkin. Tosin oman kiemuransa tuo tähän soppaan näkemys maantienjatkeesta.  Silloin, jos näin nähdään ja hyväksytään. Vahvistuu velvoite molempien maiden hallituksille ja EU:lle.


Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1212 on: 08. 11. 2007 15:03 »
Tuosta vimman lähteestä on  minulle muodostunut näkemys, että tässä oltiin paikkaamassa niitä virheitä joilla Rabbe aikoinaan aloitti laivaliikenteen Merenkurkussa. Vaasan kaupungilta ja myös muilta tahoilta annettiin tietoa huomattavasti korkeimmista matkustaja- ja rahtimääristä.

Jälkirahoituksen valmisteluun ryhtyi luottamushenkilöt jotka hätäisesti kokosivat puutteellisen paketin, joka sittemmin kaatui juuri huonoon valmisteluun, josta ei puutteita puuttunut. Yksi tärkein oli laivayhtiön kirjallinen avustusanomus, jota ei löytynyt diarisoituna kaupungin kirjaamosta.

Paketin läpimeno varmistettiin liian pienessä piirissä. Ei osattu ottaa huomioon internetin ja tämän blogin tiedonsaannin mahdollisuutta ja sen nopean jakamisen vaikutusta.

Joten aktiviteetti kannattaa aina.

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1213 on: 08. 11. 2007 15:03 »
Lainaus Paksu mies

 
Quote
Pitkää ja mielenkiintoista keskustelua seuranneena varsinkin yksi asia on jäänyt askarruttamaan: Miksi Lumio, Nordman, Kumpula-Natri ynnä monet muut asettuvat ajamaan näin kyseenalaista hanketta kuin kyse olisi elämästä ja kuolemasta? Vaikeaa ymmärtää, että tällainen olisi aivan tavanomaista, kaupungin ja kaupunkilaisten etua ajatellen käytyä politikointia tai normaalin lobbauksen tulosta.

Kaikkia kolmea yhdistää esim Svenska nu liike ja muutenkin toiminta kuten tässä alla lukee.KUNINGASPARI SAAPUI
Ruotsin kuningaspari saapui tänään Vaasan lentokentälle suunnitellusti puoli kahdentoista aikaan.

Kuningasparia olivat vastaanottamassa kaupunginjohtaja Markku Lumio, valtuuston puheenjohtaja Håkan Nordman, valtuuston 1. varapuheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natri ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Heikki Kouhi, kaikki puolisoineen.

http://www.iltalehti.fi/viihde/200609125112237_vi.shtml

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1214 on: 08. 11. 2007 15:03 »
Pysykä asiassa.  Tämä on arvokas ketju ja tähän tullaan palaamaan vielä monta kertaa.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1215 on: 08. 11. 2007 15:03 »
Lamminmäki viimeksi ja Vehka-oja. Hokkanen, Osala ja muut ovat aivan oikein asiat esille.
Valtiot hoitaa matkustajatuet tukemisen jos sitä enää kovin pitkään tarvitaan, koska suunta on jatkuvasti alaspäin aika jyrkästi sen myöntää RG Line itsekkin.

Olin huomaavinani että Uumaja olisi siirtänyt koko laivatukemisen meille yksistään. Ei tuo ole oikein fiksua. Uumaja saa nyt vuorostaan lainailla rahaa RG Linelle, Vaasan jo osuutensa tehnyt.
Tuntuu siltä, että Uumaja ajaa "leppäluokalla" tässä kysymyksessä. Uumajan pitää antaa vuorostaan yhtäpaljon tukea kuin Vaasa on antanut, niin ollaan reilussa pelissä.

Kuten Lamminmäki on tuonut esille Suomi ja Ruotsi tukee parhaaksi katsomallaan tavalla
matkustajaliikennettä. Vaasan ja Uumaja pitää satamat kunnossa ja liikennoitsijä hoitaa
matkustajat, rahtitavaran ja pitää laivan kunnossa. Jos ei ,tulee toinen tilalle, sota ei yhtä kaipaa.
Rahtimaksut nostaa sellaiseksi että sillä kannattaa pyörittää linjaa.

Tuntuu kyllä "pelimannimiehen" touhulta sijoittaa vain 8409 euroa osakepääomaksi eli minimipääoman joka silloin vaadittiin nakkikioskin pitäjältäkin. Grönblomin pitää nostaa neljään miljoonaan osakepääoman. Mutta emoyhtiö R.Grönholm Iternational ab on maksukyky luokassa B ja tytär RG Line oy C luokassa. Vaikiat on oppikoulut niin äidillä kuin tyttärellä.

Katsoin TV:stä valtuuston kokousta, hyvin mielenkiintoista. Siitä löytyi kovin näyttävästi "hyvät veljet" kuiskivan ja lehterillä seurattiin myös "hyvien veljien" voimalla eikös Rabbe vain kuulukin "hyviin veljiin" vai sassaroiko humeetini? Kas kun kuuluu oikeisiin piireihin niin ei tarvitse edes anoa rahaa, kyllä veljespiiri auttaa ja huolehtii pulassa olevaa? Inhottavaa tuo demokratia,
niin se...  Kas kun asun paikassa jossa työmiehen hiki ei haise, niin näkee yhtä ja toista.

Pentti Suksi
« Last Edit: 08. 11. 2007 15:03 by pentti suksi »

fableable

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1216 on: 08. 11. 2007 16:04 »
Tuosta vimman lähteestä on  minulle muodostunut näkemys, että tässä oltiin paikkaamassa niitä virheitä joilla Rabbe aikoinaan aloitti laivaliikenteen Merenkurkussa. Vaasan kaupungilta ja myös muilta tahoilta annettiin tietoa huomattavasti korkeimmista matkustaja- ja rahtimääristä.

Jälkirahoituksen valmisteluun ryhtyi luottamushenkilöt jotka hätäisesti kokosivat puutteellisen paketin, joka sittemmin kaatui juuri huonoon valmisteluun, josta ei puutteita puuttunut. Yksi tärkein oli laivayhtiön kirjallinen avustusanomus, jota ei löytynyt diarisoituna kaupungin kirjaamosta.

P

Mielenkiintoinen näkökulma, joka varmasti on myös oikeansuuntainen.
Tästä voimme vetää sen johtopäätöksen, että Vaasan kaupunki on enemmänkin, kuin moraalisesti vastuussa Rabbelle antamistaan huikeista markkina lupauksista, kun kerran vaaditaan että  yrittäjä kantaa sitten kaiken riskin.  Nämä väärät tiedot ovat osin vaikuttaneet RG linen ahdinkoon.  Etenkin, kuin kyseessä ei ollut jo meriliikennettä harjoittanut varustamo, vaan  RG line syntyi  tyhjästä nimenmaan pelastamaan  tämän talousalueen  rahti ja matkustajaliikenne. Kyllä vastuun siten tulisi RG linea kohtaan  Vaasan osalta olla  muutakin, kuin muutaman  valtuutetun vaihto ensi kunnallisvaaleissa.
« Last Edit: 08. 11. 2007 16:04 by fableable »

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1217 on: 08. 11. 2007 17:05 »
Heikki Lamminmäki kirjoitti
Jälkirahoituksen valmisteluun ryhtyi luottamushenkilöt jotka hätäisesti kokosivat puutteellisen paketin, joka sittemmin kaatui juuri huonoon valmisteluun, josta ei puutteita puuttunut. Yksi tärkein oli laivayhtiön kirjallinen avustusanomus, jota ei löytynyt diarisoituna kaupungin kirjaamosta.

Hei, hetkinen

Sanokaa minulle että olen väärässä, että olen ymmärtänyt jotain täysin väärin..  Laivayhtiön hakemusta ei siis löydy diarisoituna kaupungin kirjaamosta.  Tarkoittaako tämä sitä, että jokin ”jota ei ole koskaan ollut olemassa”  vain ujutettiin  kaupunginhallituksen listalle

Tästä alkoi prosessi joka jatkuu edelleen.  Siis kaikki kolme valtuuston kokousta, MOT:n-ohjelma, sadat lehtijutut, yli 1200 viestiä tällä foorumilla - ovat syntyneet jostain ”jota ei oikeasti ole koskaan ollut olemassa.”

Sanokaa minulle että olen pöljä joka  on ymmärtänyt kaikki väärin.

Jos tämänkaltainen ajattelu pitäisi paikkansa, niin kysymyksessä olisi kentien Suomen suurin kusetusyritys, jonka paljastuminen johtaisi ilman muuta kaikkien strategisten henkilöiden eroon virastaan ja luottamustoimestaan.

Tällainen skandaali nostaisi Vaasan kerralla ellei nyt maailman  niin ainakin Suomen kartalle pitkäksi aikaa.  Vaasalle nauraisivat "naurismaan aidatkin".

Mitään tällaista ei  voi tapahtua, eihän? Sanokaa minulle että tämä on ylikuumentuneiden aivojen houretta.
« Last Edit: 08. 11. 2007 17:05 by Gogolin Hattu »

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1218 on: 08. 11. 2007 17:05 »

Sanokaa minulle että olen väärässä, että olen ymmärtänyt jotain täysin väärin..  Laivayhtiön hakemusta ei siis löydy diarisoituna kaupungin kirjaamosta.  Tarkoittaako tämä sitä, että jokin ”jota ei ole koskaan ollut olemassa” on vain ujutettu kaupunginhallituksen listalle
 

Kyllä se näin sähköauton hytistä katsoen siltä näyttää mutta tiedä sitten
miltä se näyttää muualla.
 
« Last Edit: 08. 11. 2007 17:05 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1219 on: 08. 11. 2007 17:05 »
Näin se vain on. Minulla on kaikki kaupunginhallituksen ja valtuuston esityslistat liitteineen.
Ei ole hakemusta pyörittää niitä miten päin vain. Kun aina pitää olla hakemus joko vapaamuotoinen tai sitten kaavakkeella oleva. Sellaistahan  ei voi käsitellä jota ei ole koskaan haettukaan!!!!!! Miksi ei ole tärkeintä paperia liitteissä kun valtuuston esityslistan 122 § sivu10
on Stormossenin lainatakauksen myöntäminen ja osakepääoman korottaminen. Siinä liitteissä oli hakemus! Miksi RG Linen liiteissä? Oliko se vain hyväveli- juttu joka muodollisesti siunataan valtuustossa.
No ... valtuusto siunasi asian ilman hakemusta eli teki oikein hylkäsi, vaan olisi pitänyt hylätä
heti. Ei ottaa edes käsittelyyn.
Marjatta Vehkaoja arvosteli huonosta valmistelusta ja täysin aiheellisesti. Kyllä valtuustossa asia oli esillä mutta puheenjohtajalla oli selektiivinen kuulo. Nordman prosessinjohtajana ei ottanut asiaa käsittelyyn.

Pentti Suksi

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1220 on: 08. 11. 2007 18:06 »
Järkyttävää mutta ei kai se ole ensimmäinen kerta kun virheitä sattuu.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1221 on: 08. 11. 2007 18:06 »
Jos tuo pitäisi paikkansa niin siitä pitäisi nostaa ääni joka nousee taivaisiin saakka. 

Sehän merkitsisi välitöntä eroa ainakin Markku Lumiolle ja Heikki Longalle virkamiehinä ja Heikki Kouhille luottamusmiehenä ja jos Reviisorin kirjoitus pitää paikkansa niin myös Robert Grönblomille.

Entä jos tuo pitäisi paikkansa ja Håkan Nordman olisi tiennyt asiasta.  Sehän merkitsisi myös hänelle eroa kansanedustajan tehtävistä, entäpä Miapetra Kumpula-Natri?

Ei.  Tämän täyy olla väärinkäsitys.  Tällainen tapahtumien kulku olisi erinomainen kunnallispoliittisen satiirin käsikirjoitus mutta reaalimaailmassa tämä ei ole mahdollista.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1222 on: 08. 11. 2007 18:06 »
Reaalimaailmassa?  Ai eikö?  No tuota noin.  Miten sen ottaa.  Tässä lienee
nyt kuitenkin esimerkki reaalimaailmasta.  Netti tuo sen vain nyt aivan
kotiin asti. 

Ei nyt kuitenkaan eroteta ketään.  Asiat vain nyt tulevat vain paremmin
kotisohvalle.  Ei siinä muuta eroa ole.  "kähmintää" on aina ollut.
Se vaan tulee nyt ilmi reaaliajassa.
« Last Edit: 08. 11. 2007 18:06 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1223 on: 08. 11. 2007 18:06 »
Lainaus  Gogolin Hattu

Quote
Sehän merkitsisi välitöntä eroa ainakin Markku Lumiolle ja Heikki Longalle virkamiehinä ja Heikki Kouhille luottamusmiehenä ja jos Reviisorin kirjoitus pitää paikkansa niin myös Robert Grönblomille.


Siitäkö se tokaisu oli valtuuston kokouksessa että Markku Lumio on tehnyt tämän virkavastuulla?

Offline T.Tyly

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 488
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1224 on: 08. 11. 2007 19:07 »
Lähdetään siitä että se mitä Gogolin Hattu epäilee ja jonka Pentti Suksi vahvistaa, on totta.  Varmasti se on kähmintää mutta se on myös paljon muuta.  Ei tälläistä kuprua voi jättää vain naureskelun varaan.

Jos tämä on totta niin tässä on kusetettu valtuutettuja, vaasalaisia, mediaa...  Kysymys on sen luokan asiasta että koko ketjun purkaminen tuo hikeä, verta ja kyyneleitä.

Nyt asia on kuitenkin jo framilla.  Periaatteessa enää ei ole muuta tehtävissä kuin viedä prosessi loppuun.  Vai pitäisikö moden poistaa kaikki edellä oleva ja meidän jotka olemme ehtineet nämä postaukset lukea, pitäisi unohtaa lukemamme?

Tietysti on edelleen sekin mahdollisuus että tätä asiaa koskevat kirjoitukset ovat fuulaa.

Heikki, Heimo, Tapio ja Marjatta teidän on pakko  pistää palikat paikolileen.  Ei tällaista ketjua voi jatkaa jos siihen ei ole mitään aihetta.
« Last Edit: 08. 11. 2007 19:07 by T.Tyly »
Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1225 on: 08. 11. 2007 19:07 »
Normaalisti luotettava taho kertoi kysyneensä Ko anomusta, jota ei löytynyt kirjaamosta. KJ Lumio luki valtuuston kokouksessa laivayhtiön kirjeen tekstin. Osala pyysi kantavalla äänellä, että Lumio näyttäisi KO anomuskirjeen valtuustolle. Ei näyttänyt. Tämä ilmeisesti näkyi ja kuului televisossa, tai pantiin merkille lehterillä. Tästä syystä KO luotettava taho otti yhteyttä ja kertoi kysyneensä anomuskirjettä kirjaamosta perjantaina 26.10.  Sitä ei sieltä löytynyt.

Jos kerran näin on, niin Lumion on syytä esittää ko kirjeen saapumis tapa Vaasan kaupungille.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1226 on: 08. 11. 2007 19:07 »
Jos tämä on totta niin tässä on kusetettu valtuutettuja,
 
Niin.  Täältä sähköautosta katsoen se näyttää ihan samalta.  Mutta mutta,
kyseessä lienee arvioni mukaan lupaus jota yritetään pitää.  Ei lupauksen
pitäminen ole paha asia.  Mutta, että luvattiin epäillysti liikoja, oli ehkä vähän
liikaa.  Nyt se pitää salailla oman imagon kustannuksella.  Tekisi mieli sanoa
"antakaa armoa sillä he eivät tienneet mitä he tekivät" mutta toisaalta, "antaa
palaa" koska tekivät".
« Last Edit: 08. 11. 2007 21:09 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Analyyssi

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1227 on: 08. 11. 2007 20:08 »
Käsitääkseni tämän päivän laki, antaa mahdollisuuden selvityspyyntöön ja sen jälkeen kanteen nostamiseen, jo tavalliselle kansalaiselle. Kertokaa, olenko väärässä?

Ja kun todisteluun menee, niin ei todellakaan riitä, mikäli vastuulliset/vastuullinen ilmoittaa, että "en ole huomannut antaa tätä (kädessäni olevaa) paperia kirjaamoon." Nähdäkseni se on auttamattomasti eroamisen paikka. Mutta näitä poikia ei pelota! Itse asiassa nyt kannataisi jo miettiä omaa jakkaraa enemmän, kuin RG:n hyvinvointia...

Antaa palaa vaan!! Nyt olisi kiva nähdä, putoaako virkamies jaloilleen.


PS. Siitä huolimatta toivon, että myös Uumajan kaupunki tulee (Ruotsin valtion lisäksi) nyt kuvaan mukaan ja antaa sellaisen paketin, että täälläkin päässä on painettava jaa-nappia. (Luonnollisesti jotkut pikkuasiat tulee olla kunnossa, kuten: kaikille laivayrittäjille samanlaiset tuet ja vakuudet oltava.)

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1228 on: 08. 11. 2007 21:09 »
Kiitos Lamminmäki selvennyksestä ja asia tulee tarkasteltaessa entistä vakavemmaksi. Asia on luottamusmiesten tehtävänä jatkossa miten kuntalain hallintosääntöä tulee noudattaa.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Nordman on kokouksessa prosessin johtaja ja hänen tehtävänään on johtaa päätöksentekoprosessia joihin kuuluu myös asioiden lyhyt esittely. Ennen se oli pääsääntöisesti puheenjohtajan tehtävä esitellä. Käytännössä esittelystä nykyään vastaa viranhaltijat, tässä asiassa kaupunginjohtaja Lumio.


Prosessin johtaja toteaa, mikä asia on käsiteltävänä, sekä asian valmistelun,
ja aikasempien käsittelyvaiheiden sittely, kysymykseen tulevien vaihtoehtojen ja asiaan vaikuttavien tärkeimpien näkökohtien ym. toteamisen. Käytännössä se tapahtuu viittaamalla kokouksen esityslistaan ja liitettyihin asiakirjoihin sekä olevaan päätösesitykseen.


Hallintolaissa on todettu, että päätöksestä on käytävä ilmi, mihin asianomainen (RG Line) on oikeutettu tai velvoitettu taikka miten muuten asia on ratkaistu. Päätös on perusteltava ottaen huomioon pääasialliset tosiseikat, säännöt ja määräykset. Valtuustossa esittely tapahtuu puheenjohtajan toimesta. Kaupunginjohtaja Lumio on velvollinen esittelemään asia virkamiesvastuulla.

Eli asiassa on nyt vastuulliset puheenjohtaja Nordman ja Kaupunginjohtaja Lumio. Prosessin johtajana Nordmannin olisi pitänyt reagoida välittömästi, että esityslistasta puuttuu hakemus ja tästä asiasta huomautti selkeästi  ensiksi Tapio Osala ja valtuutettu Lamminmäki. Tähän asiaan ei reagoitu kuten olisi pitänyt.

Minun näkemykseni mukaan oli Osala ja Lamminmäki esittänyt prosessiväitteen joka olisi pitänyt joko hyväksyä tai hyljätä. Jos hakemusta ei ole, niin silloin ei asiaa voida käsitellä.

Herää enemmän kysymyksiä kuin vastauksia?????

Pentti Suksi

Offline sähläri

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 26
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1229 on: 08. 11. 2007 22:10 »
Ja tämä on sitten totisinta totta:

Kaupunginhallitus ottaa kokouksessaan 22.10. kantaa vielä kerran tähän asiaan näin (lainaus esityslistasta):

"MERENKURKUN LIIKENTEEN JATKUVUUS /RG LINE OY:N JÄLLEENRAHOITUS
Kaupunginhallitus pyytää kirjallisen KTM:n näkemyksen siitä, miten kaupunginvaltuuston päätös soveltuu EU:n julkisen tuen säännöksiin."

Kysymys kuuluu: olisiko tämä pitänyt tehdä etukäteen? Mitä????


Ohhoh! Nyt ne tunnustaa, että asia päin p.tä hoidettu. Taisi Lumio siis säveltää kun Osala kysyi asiaa? Mitään KTMn lupaa ei siis ollutkaan.

Mielenkiintoista, että lainaehdot tosiaan vasta myöhemmin kerrotaan valtuustolle.

Johan on muuallakin sählääjiä kuin täällä kotona.
Tuota KTMn kirjallista lausuntoa EUn tueksta ei siis koskaan saatu vaikka Lumio siellä jo kerran heilutti muka saamaansa paperia. Onko Lumio nyt toiminut virkavastulla? Pitääkö hän valtuutettuja narrinaan?

Tämä uusi Osalan ällistytävä huomio, että itse hakemusta ei ole olemassakaan, on aivan käsittämätön juttu.
Kyllähän Lumio jotain Osalan kysymykseen valtuustossa vastasi. Mitä se tarkalleen oli? Noista  vastuksista pitää Lumio panna esittämään näytöt. Pitäähän kaikkien virallisten kirjeiden mennä kirjaamon kautta?

Kun katseli ohjelmaa niin Robert Grönblom oli oikein televisiokuvassa todistettavasti samassa valtuustohuoneessa, siellä lehterillä. Onko tuo laillista?

Onko se laillista, että Robert Grönblom on osallistunut oman valtuustoryhmänsä työskentelyyn asiassa? Koskeeko jääviys myös valtuustoryhmätyöskentelyä? Uskaltaisiko untuvikko rkplaiset kyseenalaistaan Robertin velin tukiasian jos Robert on läsnä?
« Last Edit: 09. 11. 2007 07:07 by sähläri »

Offline vehkis

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 16
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1230 on: 09. 11. 2007 00:12 »
Hei.
Kaupunginhallitus jätti torstain kokouksessa pöydälle Kouhin esityksestä valtuuston RG-päätöksen saattamisen toimeen. Päätöksenteon laillisuutta kuulemma halutaan selvittää. Tapa on sellainen, että jos yksi vaatii pöydälle, asia menee pöydälle. Tässä tapauksessa toimeenpanopäätöksen lykkäämisellä ei ole mitään merkitystä, koska hylkäysesitys voitti.

Mitä asiaan itseensä tulee, en tiedä tuleeko itku vai nauru. Kouhin junailema kh:n päätös menettelytavasta äänin 5-5, puheenjohtajan äänen ratkaistessa se vasta kummallinen olikin. Valtuuston olisi pitänyt hänen mukaansa jälkikäteen saada tehdä veronmaksajien kannalta aikaisempaa epäedullisempia muutoksia varsinaiseen laina-ja takauspäätökseen, mutta säilyttää vanha tukipäätös muilta osin voimassa. Ihan niinkuin lainan ja takausten ehdot eivät muka vaikuttaisi siihen, suostukaanko toimeen ylipäätään. Tästä se laillisuus vasta kaukana olisi ollut.

Mielenkiintoista on se, että Kouhi haastoi nyt myös Kuntaliiton tulkinnan oikeellisuuden. Seurataan nyt kaikessa rauhassa tilannetta.

Samassa kaupunginhallituksen kokouksessa kh:n enemmistö sitten siunasi sen, ettei RG-Linen saatavia oltu peritty. Me vähemmistöön jääneet jätimme eriävän mieliipiteemme sillä tässähän on suoraan kysymys siitä, että yhtiötä lähdettiin pelastamaan konkurssilta ilman kh:n päätöstä.

Marjatta Vehkaoja

Offline ThorsHamR

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 37
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1231 on: 09. 11. 2007 05:05 »
Voi hyvänen aika...onko Markku Lumiolla jokin pakottava tarve päästä jakamaan kaupungin rahoja pois kun väkisin pitäisi saada omat esitykset läpi... oli pientä paniikkia huomattavissa kun kaupunginhallitus kaatoi tukipaketin maanantaina.
Ja muistakaapa ihmiset että taas on vaalit tulossa ja voidaan vaikuttaa että ketä tuola istuu päättämässä...että jos vaikka saatais noi vanhat "sikaniskakaverit" ym "hyväveli"piirit jo pois konsevatiivisine aatteineen,  Vaasastakin löytyy varmasti nuoria ja innokkaita vaikuttajan alkuja.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1232 on: 09. 11. 2007 06:06 »

  Vaasan kaupunki on enemmänkin, kuin moraalisesti vastuussa Rabbelle antamistaan huikeista markkina lupauksista,                       Tiedätkö mitä näihin lupauksiin sisältyi?
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1233 on: 09. 11. 2007 06:06 »
Tarkistin itse tänä aamuna klo 8:25 keskuskirjaamosta RG Line Oy:n kirjallisen anomuksen olemassaolon. Ei ollut ko kirjettä keskuskirjaamossa. Prosessin alku on aktin mukainen, eli, Satamajohtajan kirje 10.9.-07.
Oy Backman-Trummerin kirje 10.9.-07.
RG 1 aluksen arviointikirje 20.9.-07  (salainen)
RG Line Oy tase per. 31.12.2006
RG Line Oy tuloslaskelma per. 31.12.2006

Prosessi on käynnistetty valtuustolle annetun esityksen mukaisesti 15.10.2007  ilman virallista RG Line Oy:n tukihakemusta.

Yllä oleva selittää pitkälti sen miksi valmistelu oli sekava ja vaikeaselkoinen. Puutteelliset asiakirjat olisi pitänyt pyytää ja täydentää jo ennen KH:n 24.9.-07  käsittelyä. Näin ei tehty ja tulos on se mikä näkyi ja vaikuttaa myös jatkossa.suoraan asiaan

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1234 on: 09. 11. 2007 06:06 »
Kiitoksia Heikki Lamminmäelle. 

Mitä nyt tulisi tehdä?  Mitkä ovat seuraavat siirrot?  Voidaanko saiis todeta että Vaasan kaupunginvaltuusto on päättänyt sellaisesta jota ei ole?

Haluan lukea vielä Osalan, Hokkasen ja Vehkaojan sekä Kouhin ja Lumion näkemyksen asiasta. 

Junaa ei voi enää pysäyttää.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1235 on: 09. 11. 2007 07:07 »
Haluan lukea vielä Osalan, Hokkasen ja Vehkaojan sekä Kouhin ja Lumion näkemyksen asiasta.
Junaa ei voi enää pysäyttää.

Parhaan käsityksen saat kun katsot ja kuuntelet heidän puheensa
valtuustossa http://www.net-tv.fi/vaasa/valtuusto/ kohdasta 124 RG osa 1 ja osa 2
« Last Edit: 09. 11. 2007 07:07 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline kiinnostunut

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 12
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1236 on: 09. 11. 2007 07:07 »
Luin aamusta Pohjalaista enkä voi kuin ihmetellä että mitään ei oteta opiksi.
Nyt on viimeistään vakavan harkinnan paikka kaupungin "kansan edustajilla", edustavatko he kansaa vai edustavatko he yksittäistä yritystä!
« Last Edit: 09. 11. 2007 07:07 by kiinnostunut »

Offline sähläri

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 26
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1237 on: 09. 11. 2007 08:08 »
Hei.
Kaupunginhallitus jätti torstain kokouksessa pöydälle Kouhin esityksestä valtuuston RG-päätöksen saattamisen toimeen. Päätöksenteon laillisuutta kuulemma halutaan selvittää. Tapa

Sähläykset jatkuvat sillä pääsähläri Nordmna otti oudosti valtuustossa käsittelyyn myös sellaisia asioita jota kapupunginhallitus ei ollut esittänyt. Ei valtuusto voi päättää asioista kuin kaupunginhallituksen esityksestä. Sinänäsä oli outoa kun esitettiin vain muutoksia joihinkin asiakokonaisuuden kohtiin mutta se ei sinänsä laitonta ehkä ole. Väärin saattaa olla kun Nordman paniikissa (tai ketunhäntä kainalossa?) ottikin koko asian päätettäväksi.

Viimeisessä epätoivoisessa kuolinkouristuksessaan Robert Grönblöm-Heikki Kouhi-Håkan Nordmanin RG-aseveliliitto yritää vielä selvittää josko rahkeet vielä riittäisivät yhteen uudelleenkäsittelyyn. Josko löytyisi yksi valtuutettu jonka saisi peloteltua. Uskon, että pupu menee kuitenkin pöksyyn.
Show must go on!

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1238 on: 09. 11. 2007 08:08 »
Viimeisessä epätoivoisessa kuolinkouristuksessaan Robert Grönblöm-Heikki Kouhi-Håkan Nordmanin RG-aseveliliitto yritää vielä selvittää josko rahkeet vielä riittäisivät yhteen uudelleenkäsittelyyn.

Pitääkö tästä saada väkisin joku Dallasiin verrattavissa oleva saippuaooppera?
Hieman todellisuudentajua mukaan kiitos.

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1239 on: 09. 11. 2007 08:08 »
Ai sitäkö tarkoitti Heikki Kouhin uhittelu päivän Pohjalaisessa:

Quote
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Heikki Kouhi (kok.) pitää kokouksen menettelytapaa aika erikoisena ja poikkeuksellisena.

- En ole aivan varma, voiko valtuuston puheenjohtaja ottaa listalle sellaisia asioita, jotka olisi valmisteltava etukäteen. Kouhi olettaa, että päätöksenteon muodolliset kiemurat selvitellään.

- Se nyt olisi viimeinen hullutus, että päätös olisi tehty muodollisesti väärin.

Lopputulema Kouhin mukaan on kuitenkin se, ettei selvittely enää vaikuta itse päätökseen.

Tämä ei oikein heti auennut minulle kun olen lähinnä pitänyt outona kouhilaisten menettelyä asiassa...

Ja tästä vähän lisäselvyyttä siihen Ruotsin lupaamaan tukeen:

Quote
Uumajan johtomies, kunnallisneuvos Lennart Holmlund oli saanut suullisen lupauksen maansa viestintäministeriöstä, että Ruotsin valtio antaisi luvan tukea Merenkurkun liikennettä. Myös Västerbottenin televisio noteerasi Nordmanin mukaan uutisen.

Eli ei kun odottelemaan virallisia päätöksiä... Outoa Nordmanilta ja Kumpula-Natrilta tuolla tavalla revitellä otsikoita pelkkien lupausten pohjalta...