Historiske Strømpriser | Forbrukslån | Beste Kiropraktor | Snekker | Boligforsikring | Tyverialarm | Rente Kredittkort | Billig Mobilabonnement

Vesiylioikeus

Vesiylioikeuden tyhjäksi jäänyt arvokiinteistö ei kiinnosta Vaasan kaupunkia

Tuttu taksimies pysäköi autonsa kadunvarteen ja vinkkaa ikkunasta vierelleen etupenkille. Minulla on Sinulle kuuma vinkki Rabbesta, sanoi taksimies.

Ostaako Rabbe Grönblom vesiylioikeuden rakennuksen?

-Minulla on Sinulle kovanluokan vinkki. Rabbe aikoo ostaa vanhan vesiylioikeuden rakennuksen. Ajoin pari viikkoa sitten keikkaa Kalarannan ohi ja näin Rabben ja pari herran näköistä paperit käsissään pyörimässä talon ympärillä. Pysähdyin varta vasten seuraamaan touhua ja Rabbe oli aivan sen näköinen, että tulee ostamaan rakennuksen, sanoi taksimies.

Mitään faktaa ei taksisuharilla tietenkään ollut. Vain silminnäkijän havainto ja vilkas mielikuvitus mutta monta kertaa se riittää. Vaasalainen kirjoitti rakennuksesta maanantaina toukokuun 23 mm seueraavaa:

”Mikäli Suomen Pankin kiinteistön malli toteutuu, saavat sijoittajat (vesiylioikaeuden talosta) mojovan potin pilkkahinnalla. SP:n mallilla tarkoitan sitä, että hyvän kohteen saa valtiolta halvalla jos antaa ajan tehdä työtä puolestaan, niin kuin SP:n kiinteistön siirtyminen Schaumannin säätiölle osoitti.

Kaupunkia ei kiinnosta

Vaasan kaupunki ei ole kiinnostunut kiinteistöstä, mutta kaupunki on lehti-ilmoituksen mukaan ilmoittanut pyrkivänsä myötävaikuttamaan siihen, että suojeltujen rakennusten tulevaisuus voitaisiin turvata arvonsa mukaisella tavalla myös omistaja vaihdoksen tapahtuessa.

Selväkielelle muutettuna tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi HOP:n arvokkaiden tilojen muuttuminen pizzakeisarin konttuuriksi ei enää pääsisi toistumaan, arveli vaasalainen. Nyt taksimiehen havaintojen mukaan juuri näin saattaa käydä.

Sijoittajat kiinnostuneet

Nimimerkki vaasalaisen hankkimien tietojen mukaan vesiylioikeuden rakennukseen tulisi konttoritiloja ja asuntoja. Jos Rabbe on todella kiinnostunut rakennuksesta saattaa sinne hyvinkin tulla Kotipizzan toimitiloja, pizzaopisto ja asuntoja.

Näin pizzakeisari laajentaisi repertoaariaan myös asuntomarkkinoille. Tai saattaahan sinne tulla jotain aivan muuta. Yllättävä mies tämä Rabbe. Vaasalaisella on sellainen kutina, että asiasta saattaa tulla lisävalaistusta hyvinkin pian.

Keskustele aiheesta foorumissa: http://www.vaasalaisia.info/keskustelut/viewtopic.php?t=64

About Toimitus

Check Also

Ensimmäinen kaupunkiblogi

Perustin kesällä 2003 ilmeisesti Suomen ensimmäisen kaupunkiblogin nykyaikaisessa mielessä. Blogi on nimeltään Plokkaa. Perustin sen …

Vastaa