Bytte Strømleverandør | Forbrukslån | Lainat | Beste Luft til Luft Varmepumpe | Livsforsikring | Alarmer | Billigste Kredittkort 2019 | Mobilselskaper i Norge
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Valtakirjalla Vaasan Sähköä vastaan

Valtakirjalla Vaasan Sähköä vastaan

Vaasalainen yrityskonsultti Klaus Berg kehoittaa Vaasan Sähkö Oy:n asiakkaita vaatimaan vanhoja hintoja takaisin. Berg kerää omalla nettisivullaan Vaasan Sähkön asiakkailta valtakirjoja. Valtakirjojen avulla Berg pyrkii neuvottelemaan sähköyhtiön kanssa hintojen palauttamisesta. Nettisivuilla on mieleenjävä nimi: Asiakasvoima. fi.

Vaasan sähkölle:

Vanhat hinnat takaisian

Vaasan Sähkö nostaa hintojaan rajusti 1.3.2008. Hinnat nousevat 4,35 sentistä 5,05 senttiin kilowattitunnilta. Berg kutsuu hinnankorotusta piiloveroksi.

Asiakasvoima.fi sivuston kautta keräämme yhtiön asiakkailta valtakirjoja neuvotella ja vaadimme että yhtiö palauttaa valtakirjan antaneille asiakkaillemme vanhat hinnat voimaan. Ellei se tee sitä, niin vaihdamme sillä hetkellä edullisempaan vaihtoehtoon sähkön toimittajista, sanoo Klaus Berg.

-Neuvottelut aloitetaan, kun olemme saaneet vähintään 5 000 asiakasta taaksemme. Palvelu on kuluttajille ilmainen. Asiakkaalle ilmoitetaan sähköpostilla tarjouksista ja hän saa hyväksyä tai hylätä annetun tarjouksen.

Berg ei tässä vaiheessa kerro sähköyhtiön nimeä, jonka kanssa hän on kimpassa. Toistaiseksi Berg sanoo olevansa ”ristiretkellä”, koska on itsekkin suivaantunut Vaasan Sähkön hinnankorotuksista.

Matkassa jo 90-luvulla

Klaus Berg oli ensimmäisenä yrityskonsulttina liikkeellä jo 1998 kun Suomessa sähkö vapautettiin. Hän teki tuhansia sähkösopimuksia asiakkaiden puolesta ja hankki silloin asiakkailleen tuntuvia säästöjä.

Nyt Berg on palannut vanhaan mieliaiheeseensa eli sähkön hinnan kilpailauttamiseen. Idea on lainattu sairaanhoitajilta, jotka keksivät joukkoirtisanoutumisen keinoksi painostaa vaatimuksissaan. Ideaa on nyt tarkoitus käyttää kaupungin omistamaa yhtiötä vastaan ja pyrkiä estämään kohtuuttomat hinnannousut.

Konsultti ei saa mitään tästä ”yhden miehen ristiretkestä”.

-Jos taas mennään toiseen vaiheeseen, missä uusi yhtiö lähettää kirjalliset tarjoukset asiakkaille, niin silloin asiakkailla on mahdollisuus vaihtaa halvempaan yhtiöön ja siinä vaiheessa saan pienen provision, sanoo Berg.

Oma vika

-Tavoite on saada huomattava määrä valtakirjoja, muuten homma ei etene. Nyt on viimeinen taisto. Jos tämä ei pure, niin sen jälkeen olemme sähköyhtiön armoilla täysin. Turha tulla vikisemään jatkossa jos ei nyt lähde tähän mukaan.

Mikä mies?

Onko Klaus Berg matkassa puhtaalla kilvellä vai onko hän pyrkimässä esim kunnallispolitiikkaan niin kuin vaasalaisia. info kaupunkiblogin foorumissa ehdotetaan?

-Kuinka minunkaltainen liike-elämän kasvatti, neljännen polven yrittäjä ja yrityskonsultti sopeutuisi porukkaan joka voi selittää ja vatvoa vuosikausia vaikkapa, mitä tehdä esim. Mansikkasaarelle, kysyy Berg närkästyneenä.

Entä jos olisit Vaasan Sähkön hallituksessa poliitiikan kautta, niin mitä tekisit ?

-Laskisin hinnat ja myisin koko Suomen täyteen vaasalaista energiaa. Hakisin tuoton määrän kautta, en oman kuntalaisten selkänahasta. Katetta nimittäin nykyisessä hinnassa on n. 100% koska yhtiö maksaa itse virrasta n. 2 senttiä per kilowatti.

Mitä muuta tekisit?

-Esimerkiksi Mansikkasaari olisi pitänyt kaavoittaa ja rakentaa tuottavaan toimintaan jo kymmenen vuotta sitten. Kaupungin kauneinta paikkaa pidetään kaatopaikkana melkein, eikä kukaan tee mitään. Tekisin kaikkeni että kaupungin tuottavuus nousisi, täällä on eräänlainen Brezneviläisyys sitkeässä, siihen pitäisi jonkun potkia liikettä, sanoo Berg.

Asiakasvoima.fi

Keskusteluun:

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa