Strømpriser Sammenligning 2019 | Forbrukslån 20 År | Billige fliser 2019 | Verditakst av Bolig | Forsikringsselskaper | Alarm | Best i Test Kredittkort | Beste Telefonabonnement 2019
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Vaasan hakee poikkeamislupaa merimetsoyhdyskunnan häätämiseen

Vaasan hakee poikkeamislupaa merimetsoyhdyskunnan häätämiseen

Vaasan kaupunki hakee poikkeamislupaa

merimetsoyhdyskunnan häätämiseen

Vaasan kaupungin Eteläisellä Kaupunginselällä sijaitsevilla Juckasgrynnan ja Onkikarin saarilla on nyt kolmatta kesää pesinyt merimetsoyhdyskunta.

Yhdyskunnan kasvun nähdään laajentuvan niin, että Vaasan kaupunki hakee poikkeamislupaa merimetsoyhdyskunnan häätämiseksi.

Ympäristötoimen johtaja Christer Hangelin kertoo, että Vaasan kaupunki on käynyt läpi Eteläisen Kaupunginselän merimetsoyhdyskunnan tilaa, asiasta käytyä keskustelua, asiaan liittyvää lainsäädäntöä ja mahdollisia toimenpiteitä. Ongelman laajuutta on verrattu myös vastaaviin yhdyskuntiin muualla Pohjanlahden rannikolla.

Katsomme, että ongelma on mitä ilmeisimmin laajentumassa sellaiseksi, että tilanteeseen tulee puuttua lainsäädännön mahdollistamilla perusteilla, kertoo Hangelin.

Kaupunki hakee Juckasgrynnan ja Onkikarin saarten maanomistajana poikkeamislupaa merimetsoyhdyskunnan häätämiseksi. Käytännössä kaupungin harkitsemat häätämistoimenpiteet voitaisiin toteuttaa keväällä 2017.

Poikkeamislupaa haetaan Varsinais-Suomen ELY-keskukselta, joka päättää häätämisluvasta luonnonsuojelulain 49§:n 4. momentin mukaisesti. Merimetsoyhdyskuntia koskevista aiemmista poikkeamislupahakemuksista 80 % on ratkaistu myönteisesti.

Misteri Henrikssonin vetämä merimetsotyöryhmä suositti keväällä julkaistussa raportissaan mm. paikallisten yhteistoimintaryhmien perustamista ja poikkeuslupakäytäntöjen tekemistä joustavammiksi. Hangelin kertoo, että Vaasan kaupunki on ilmoittanut halukkuutensa osallistua alueelliseen yhteistoimintaryhmään Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella.

Kuva: Vaasa ennen ja nyt, blogi

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa