Dagens Strømpris | Lån uten Sikkerhet lav Rente | Varmpepumpe Pris | Sammenlign Overnattingsfirmaer | Personforsikring | Husalarm | Beste kredittkort 2019 | Billigste Boliglån
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Vaasan hakee poikkeamislupaa merimetsoyhdyskunnan häätämiseen

Vaasan hakee poikkeamislupaa merimetsoyhdyskunnan häätämiseen

Vaasan kaupunki hakee poikkeamislupaa

merimetsoyhdyskunnan häätämiseen

Vaasan kaupungin Eteläisellä Kaupunginselällä sijaitsevilla Juckasgrynnan ja Onkikarin saarilla on nyt kolmatta kesää pesinyt merimetsoyhdyskunta.

Yhdyskunnan kasvun nähdään laajentuvan niin, että Vaasan kaupunki hakee poikkeamislupaa merimetsoyhdyskunnan häätämiseksi.

Ympäristötoimen johtaja Christer Hangelin kertoo, että Vaasan kaupunki on käynyt läpi Eteläisen Kaupunginselän merimetsoyhdyskunnan tilaa, asiasta käytyä keskustelua, asiaan liittyvää lainsäädäntöä ja mahdollisia toimenpiteitä. Ongelman laajuutta on verrattu myös vastaaviin yhdyskuntiin muualla Pohjanlahden rannikolla.

Katsomme, että ongelma on mitä ilmeisimmin laajentumassa sellaiseksi, että tilanteeseen tulee puuttua lainsäädännön mahdollistamilla perusteilla, kertoo Hangelin.

Kaupunki hakee Juckasgrynnan ja Onkikarin saarten maanomistajana poikkeamislupaa merimetsoyhdyskunnan häätämiseksi. Käytännössä kaupungin harkitsemat häätämistoimenpiteet voitaisiin toteuttaa keväällä 2017.

Poikkeamislupaa haetaan Varsinais-Suomen ELY-keskukselta, joka päättää häätämisluvasta luonnonsuojelulain 49§:n 4. momentin mukaisesti. Merimetsoyhdyskuntia koskevista aiemmista poikkeamislupahakemuksista 80 % on ratkaistu myönteisesti.

Misteri Henrikssonin vetämä merimetsotyöryhmä suositti keväällä julkaistussa raportissaan mm. paikallisten yhteistoimintaryhmien perustamista ja poikkeuslupakäytäntöjen tekemistä joustavammiksi. Hangelin kertoo, että Vaasan kaupunki on ilmoittanut halukkuutensa osallistua alueelliseen yhteistoimintaryhmään Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella.

Kuva: Vaasa ennen ja nyt, blogi

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Esteetön Vaasa jokaiselle

Väestön ikääntymisen seurauksena yhä useampi meistä tulee tarvitsemaan esteetöntä elämistä ja kulkemista. Vaasan kaupungilla tehdään …

Vastaa