Strømleverandør | Forbrukslån på Timen | Beste varmepumpe | Bredbånd Billigst | Livsforsikring | Hjemmealarm | Kredittkort Test 2019 | Billig Telefonabonnement
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Ulosottovelalisen asemaan parannuksia

Ulosottovelalisen asemaan parannuksia

Tolppanen:

Vihdoinkin etenemistä velallisen asemaan

Kansanedustaja Maria Tolppanen (sd) on tyytyväinen ulosottovelallisten kannustinloukkojen tutkimiseen.

Olen tehnyt lukuisia kirjallisia kysymyksiä hallitukselle ulosottovelallisten aseman ja epäkohtien korjaamiseksi. Vihdoinkin hallitus lupaa puuttua asiaan.

Oikeusministeriö on asettanut työryhmän valmistelemaan ulosottoon liittyvien työllistymisen kannustinloukkojen purkamista.

– Tämä on pieni askel, mutta se on yksi askel. Tällä hetkellä on kohtuutonta, että velallinen ei voi mennä töihin, koska elantoon jäisi ulosoton jälkeen vähemmän rahaa, kuin perustoimeentulotuella elettäessä. Hyvä, että edes tätä asiaa nyt tarkistellaan.

Tolppanen muistuttaa, että ulosotossa on niin paljon muitakin epäkohtia, että koko ulosottolaki pitäisi uudistaa.

– Tällä hetkellä tilanne on velallisen kannalta mahdoton.  Velkakierteeseen joutuneella ei ole käytännöllisesti katsoen mahdollisuutta päästä veloistaan irti, vaikka itse velkapääoman suuruinen summa olisikin jo tullut maksettua, lisäksi päätöksissä on virheitä ja luvatun 15 vuoden kuluttua velat eivät vanhenekaan, sanoo Tolppanen.

Tolppanen on kysynyt kirjallisella kysymyksellä hallitukselta mm. milloin virheelliset maksutuomiot oikaistaan, milloin lakia muutetaan niin että korot eivät vie suurinta osaa maksuista, vaan, että pääoma lyhenee ennen korkoja.

Hän on kysynyt myös, mitä hallitus aikoo tehdä, jotta julkisoikeudelliset saatavat eivät kiertäisi perintäfirmojen kautta, vaan siirtyisivät suoraan ulosottoon, ja että yksityisoikeudellisia saatavia ei kierrätettäisi käräjäoikeuden kautta ja lisättäisi näin ahdinkoon joutuneen velallisen velkataakkaa.

– Olen tehnyt kaikkiaan kymmenkunta kirjallista kysymystä ulosoton kohtuuttomuuksista ja suoranaisista vääryyksistä. On todella hyvä, että hallitus on nyt tarttumassa tähän kipeään asiaan edes pieneltä osalta, toteaa Tolppanen.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Ensimmäinen kaupunkiblogi

Perustin kesällä 2003 ilmeisesti Suomen ensimmäisen kaupunkiblogin nykyaikaisessa mielessä. Blogi on nimeltään Plokkaa. Perustin sen …

Vastaa