Spotpris Strøm | Forbrukslån | Parkeringsplasser | Uavhengig kontroll | Helseforsikring | Boligalarm Test | Beste Kredittkort Dagligvarer | Billigste Mobilselskaper
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Tunnettuja ja arvostettuja osaajia

Tunnettuja ja arvostettuja osaajia

Tukea tulevaisuuden kehittämiseen

Vaasan yliopisto sai kansainväliset neuvonantajat

Vaasan yliopiston uusi Scientific Board tuo arvokkaan näkökulman Vaasan yliopiston kehittämistyöhön. Neuvoa-antava kansainvälinen asiantuntijaryhmä kokousti keskiviikkona ensimmäistä kertaa Vaasan yliopistolla.

Ryhmän jäsenet ovat professori Christoph Böhringer, professori Ulrich Hommel, professori Tomas Kåberger ja professori Marja Makarow.

Heidän tehtävänään on ottaa kantaa yliopiston strategiaehdotuksiin, resurssien jakamiseen, yliopiston rakenteeseen ja siihen, mihin yliopiston tutkimusta kannattaisi suunnata, sanoo Vaasan yliopiston rehtori Jari Kuusisto.

Tunnettuja ja arvostettuja osaajia

Ulkopuolisten neuvonantajien käyttö on yleistynyt yliopistojen kehittämisessä. Vaasan yliopiston Scientific Boardin jäsenet tuovat laajaa näkemystä kehittämistyöhön.

Professori Ulrich Hommel on rahoituksen professori EBS kauppakorkeakoulussaWiesbadenissa Saksassa. Hän toimii kansainvälisiä, kauppatieteellisen alan EPAS-laatuakkreditointeja toteuttavan European Foundation for Management Developmentin (EFMD) laatupalveluista vastaavana johtajana.

Professori Marja Makarow on Biokeskus Suomen johtaja. Hän aloitti tehtävässä viime kesänä toimittuaan aiemmin Suomen Akatemian tutkimuksen ylijohtajana. Makarow on myös Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin (EIT) hallintoneuvoston jäsen ja Millenium-teknologiapalkintosäätiön palkintolautakunnan puheenjohtaja. Makarow toimi vuosina 2008–2011 Euroopan tiedesäätiön (ESF) pääjohtajana. Tätä ennen hän toimi Helsingin yliopiston tutkimuksesta, tutkijakoulutuksesta ja innovaatiotoiminnasta vastaavana vararehtorina sekä soveltavan biokemian ja molekyylibiologian professorina.

Saksalaisen Oldenburgin yliopiston talouspolitiikan professori Christoph Böhringer on energiatalouden asiantuntija. Paitsi professori, Böhringer on myös Saksan liittohallitusta neuvovan Tutkimuksen ja innovaatioasioiden asiantuntijaneuvoston (EFI) jäsen.  Hän aiemmin toiminut Heidelbergin yliopiston professorina ja tunnetun saksalaisen taloudellisen tutkimuslaitoksen ZEWin Environmental and Resource Economics, Environmental Management -tutkimusyksikön johtajana.

Professori Tomas Kåberger on Göteborgissa sijaitsevan Chalmersin teknillisen korkeakoulun teollisen energiapolitiikan professori. Hän on koulutukseltaan tekniikan tohtori.  Kåberger on aiemmin toiminut Ruotsin energiaviranomaisen (Energimyndighet) pääjohtajana. Kåberger käyttää osan ajastaan Tokiossa, jossa hän toimii Japanin uusiutuvan energian järjestön JREF:n johtajana. Hän on myös Vattenfallin hallituksen jäsen. 

Riikka Kalmi

Asiantuntija, tutkimusviestintä/ Specialist, Research Communications

Viestintä ja kumppanuudet / Communications and External Relations

Vaasan yliopisto / University of Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Ensimmäinen kaupunkiblogi

Perustin kesällä 2003 ilmeisesti Suomen ensimmäisen kaupunkiblogin nykyaikaisessa mielessä. Blogi on nimeltään Plokkaa. Perustin sen …

Vastaa