Home / Kolumnit / Oi, Susanna, saat varmasi mitä olet tilannut

Oi, Susanna, saat varmasi mitä olet tilannut

Ja Susanna vastaa…

Valiokunta kuoppasi yhden äänen erolla Vaasan. Taannoin kysyin, onko Susanna Koski omalla vai äänestäjän asialla eduskunnassa. Hänen toimintansa on antanut vastauksen.

Rannikko-Pohjanmaalla yhteinen hätä sairaalapäivystyksen ja kirurgian todennäköisestä alasajosta on yhdistänyt taisteluun yli kieli- ja puoluerajojen. Tähän rintamaan ”meidän Susanna” ei taktillisista syistä halua liittyä. Sen sijaan, että yrittäisi sisäistää, miksi hänen äänestäjillään on hätä hengestä ja terveydestä, hän toistuvasti vähättelee ihmisten huolia. Kun kansalaiset miettivät, riittääkö aikaa hukattavaksi ylimääräinen tunti sydänambulanssissa, vastaa Susanna, ettei populismi meitä auta. Kun sosiaali- ja terveysvaliokunta antaa väärää tietoa päätösten perustaksi, ilmoittaa Susanna korkeintaan äänestävänsä tyhjää. Arveletko, että sitä Sinulta odotamme?

Hieman yksityiskohtia: Eikö ole merkittävää, että infarktikuolleisuudessa on 40 prosentin ero VKS:n hyväksi. Leikkausinfektioissa ja syövän hoidon laadussa ero on sitäkin suurempi.

Seinäjoen tapauksessa laajan päivystyksen ulkopuolelle jää eniten ihmisiä Suomessa – Lappi mukaan lukien. Mutta sehän on ”vain” Rannikko-Pohjanmaa!

Vaikka näin ei edes olisi, mielestäni Susannan valtakirja on annettu Vaasan seudun puolustamiseksi. Nyt näyttää, että häntä kiusaa ”eduskuntatyön haittaaminen”. Sitä olivat oikeusoppineiden lausunnot, jotka eivät tukeneet hänen puolueensa Vaasalle vahingollista kantaa.

Äkkiseltään en muista kuin yhden asian, jota Susanna ei vähättele. Suurehkossa lehtikuvassa Hjallis tanssittaa tyttöä, jonka olkapäällä roikkuvaa supikoiran riekaletta pitää paikoillaan Mersun hintainen lainakoru. Mahtaako ilahduttaa sydäninfarktipotilasta ambulanssissa matkalla jonnekin?

Muistuu esimerkki ambulanssimatkan kohtalokkuudesta. Miten kävi kansanedustajalle Lentosotakoululla Kauhavalla? Oli kohtalokasta, että ambulanssin matkalla Tampereelle piti käydä Seinäjoen kautta, ja että se vaihtoauto vielä hajosi tielle.

Ilman hoitohimmeleitä olisi Ilmavoimat tarjonnut suoran lennon Tampereelle, ja kaikki voisi olla toisin. Mieti, oletko kasvattamassa tällaista riskiä?

KALLE LANAMÄKI

infarktipotilaan puolesta”

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa