Strømselskap | Lån uten Sikkerhet | Taksering | Test av Varmepumper | Bytte Forsikringsselskap | Hjemmealarm | Billigste Kredittkort | Beste Telefonabonnement
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Pohjanmaan poliisin turvapaikkatiedote 02.05. 2016

Pohjanmaan poliisin turvapaikkatiedote 02.05. 2016

Turvapaikkatiedote

02.05.2016 Pohjanmaa

Pohjanmaan poliisilaitos tiedottaa säännöllisesti alueensa turvapaikka-asioiden tilanteesta.

Pääsääntöisesti yksittäisen turvapaikkahakijan statuksen kertominen julkisuuteen on lähes kaikissa operatiivisissa tilanteissa sekä esitutkinta-asioissa kiellettyä. Siten esimerkiksi rikoksesta epäillyn turvapaikkataustaa ei voi julkistaa.

Pohjanmaa poliisilaitoksen alueelle 25.4. – 1.5.2016 välisenä aikana on saapunut yksi turvapaikanhakija. Turvapaikkahakemuksensa ei ole tarkasteluajankohdan aikana peruuttanut kukaan hakija. Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella on tällä hetkellä majoittuneena yhteensä noin 2500 turvapaikanhakijaa.

Poliisilaitoksen alueella on 6 hallinnollista vastaanottokeskusta. Osa keskuksista majoittaa turvapaikanhakijoita keskuksiin ja toiset majoittavat heidät hajasijoitusmallin mukaisesti asuntoihin. Tämän lisäksi on hätämajoitustilaa tai muuta turvapaikanhakijoita varten tarkoitettua tilaa, joista jokaiseen on nimetty poliisilaitoksen yhteyshenkilö.

Tarkasteluajankohtana turvapaikanhakijoihin liittyviä poliisitehtäviä on ollut yksi kpl (Pohjanmaan poliisilla yhteensä 1573 kpl hälytystehtäviä tarkasteluajankohtana).

Poliisi suorittaa säännöllisesti yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaa vastaanottokeskusten ympäristössä sekä vierailee vastaanottokeskuksissa keskustelemassa henkilökunnan ja asukkaiden kanssa ilman varsinaista hälytystehtävää.

Pohjanmaan poliisilaitos huolehtii alueensa väestön turvallisuudesta tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti.

Seuraava tiedote annetaan maanantaina 9.5.2016.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Kolmen soinnun maisterit Vaasasta – Klamydia

“Me ei tosiaan olla ainoastaan pala Eurooppaa, vaan jotain kaunista, jota ei koskaan myydä saa”. …

Vastaa