Beste Strømleverandør | Forbrukslån 20 År | Billig Bilforsikring | Varmepumpe tilbud | Forsikring Sammenligning | Innbruddsalarm | Hvilket Kredittkort er Best | Billigste Mobilselskaper
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Pizza-maratoni pyörällä maakuntaan

Pizza-maratoni pyörällä maakuntaan

Pizza-pyöräily-maratooni 203 km

Maakuntiin on mahdollista tehdä lukuisia eri reittejä pitkin maraton pyöräilyjäkin. Pyöräilymaratooniksi voi sanoa 180 km matkaa. Pidempikin matka kelpaa pyöräily maratooniksi.

Lähdin pizzalle Seinäjoelle

Seinäjoen suosikki-pizzeriani oli kuitenkin vaihtanut ruokalistojaan, ja tarjolla oli vain kinkkupizzoja. Seinäjokiset eivät syö ilmeisesti pizzojaan ilman kinkkua.

Minun psykologinen hinta pizzasta on kuusi euroa, ja saan sillä rahalla Margherita pizzan. Hetken matkan päässä Seinäjoelta Ilmajoen suuntaan oli hyvä pizzaravintola jossa sain Margherita -pizzani kuudella eurolla.

Ilmajoella kastelin sukulaisteni hautojen kukkia, ja pyöräilin Koskenkorvan kautta kotiin. Hietasaaren Pingviiniseuran sauna on minun pyöräretkieni päätepiste usein.

Pingviinisaunaan on jäsenmaksu. Jäsenmaksua vastaan voi Pingviinisaunassa uida meressä ja saunoa kesäkauden, tai ympäri vuoden. Sauna on lämmin 12 h/vrk vuoden ympäri päivästä riippumatta.

Pyöräilystä ja avantouinnista löydät hyvän harrastuksen. Ikääntyvä ihminen voi pyöräilyllä ylläpitää hyvinvointiaan ja jaksamistaan. Avantouinnilla ja pyöräilyllä voi hallita verenpainetta tehokkaasti.

Hybridipyörä, pyöräilykengät ja lukkopolkimet ovat pitkien matkojen pakollinen varuste. Kallista kevyttä ”kilpapyörää” ei ole pakko ostaa. Pyöräily nostaa sydämen ja keuhkojen kuntoa, ja vahvistaa lihasvoimia. Rappuset kevenevät.

Pyöräily ylläpitää nivelien hyvinvointia. Nivelissä verenkierto toimii, ravinteet pääsevät nivelrustoihin ja nivelrustot pysyvät terveinä. Minulla on 30- vuotiaana leikattu toisesta polvesta nivelkierukka pois.

Tämä tietää yleensä varmaa nivelrikkoa 20-30 vuoden kuluessa. Sain viimeisistä lääkärin polvitutkimuksista terveen nivelruston paperit. Hiukan kaventunut nivelrako ei ole kaventunut 15 vuodessa vähääkään lisää. Juoksulenkillekin pääsen vielä.

Jari Laurila

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Ensimmäinen kaupunkiblogi

Perustin kesällä 2003 ilmeisesti Suomen ensimmäisen kaupunkiblogin nykyaikaisessa mielessä. Blogi on nimeltään Plokkaa. Perustin sen …

Vastaa