Strømleverandør | Beste Forbrukslån 2019 | Eiendomsmegler Stavanger | Boligsalgsrapport | Husforsikring | Brannalarm | Kredittkort Rabatt | Advokater
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Näe syvemmälle Vaasaan: Kansallisarkiston aineisto Vaasassa

Näe syvemmälle Vaasaan: Kansallisarkiston aineisto Vaasassa

Kansallisarkistossa Vaasassa säilytetään alueen (Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan liitot) piiri- ja paikallisviranomaisten arkistoja. Tänne on talletettu myös useita kirkollisia ja eräitä kunnallisia arkistoja.

Viranomaisarkistojen lisäksi Vaasassa säilytetään useita satoja yksityisarkistoja kuten liikeyritysten, yhdistysten ja seurojen, kylien, talojen, sukujen, perheiden ja yksityishenkilöiden arkistoja.

Vanhin säilytettävä asiakirja on vuodelta 1407 peräisin oleva kauppakirja Norra Vallgrundin kyläarkistossa. Vanhimmat viranomaisten asiakirjat ovat 1600-luvulta, mutta asiakirjoista pääosa on myöhemmiltä vuosisadoilta. Yhteensä täällä säilytetään yli kymmenen hyllykilometriä viranomais- ja yksityisarkistoja, joihin sisältyy myös useita tuhansia karttoja.

Alkuperäisten asiakirjojen lisäksi säilytetään asiakirjatallenteita (mikrofilmit ja -kortit). Suurin osa mikrofilmeistä on kuitenkin jo digitoitu, kuten seurakuntien kirkonkirjat ja renovoidut tuomiokirjat. Digitoituihin aineistoihin kuuluu myös Savon tuomiokirja vuosilta 1563–1564.

Kansallisarkisto Vaasa

Kansallisarkiston Vaasan toimipaikka on avoin kaikille. Aineistoja voit tutkia 12-paikkaisessa tutkijasalissa, mikrofilmilukuhuoneissa käytössäsi on 14 lukupaikkaa/laitetta. Digitaalisia asiakirjoja voit tutkia asiakaspäätteiltä, joissa on internet-yhteys. Käytettävissäsi on myös historia-alan kirjallisuutta sekä arkistoalaan ja paikallishistoriaan liittyviä lehtiä.

Lähella juna- ja linja-autoasemia

Juna- ja linja-autoasemat ovat toimipaikan välittömässä läheisyydessä, toisella puolella niin sanottua Maasiltaa. Tarkemmat tiedot bussien linjoista ja aikataulusta löydät paikallisliikenteen sivuilta ja seutuliikenteen sivuilta. Lähimmät käytössäsi olevat parkkipaikat löydät Varastokadulta puolelta Opistotalon pihalta. Myös toimipaikkaa vastapäätä on pysäköintitilaa vanhan linja-autoaseman pihalla.

Liikuntarajoitteiset pääsevät sisään Vaasa-opiston A-rapun tilojen kautta. Sisäänkäynnillä on pyörätuoliluiska. Ilmoitathan saapumisestasi etukäteen.

Toimipaikan sisätilat ovat esteettömiä. Opistotalon kahvilaan pääsee Vaasa-opiston tilojen kautta. Inva-WC:t löytyvät toimipaikan aulasta. Opaskoirat ovat sallittuja.

Käyntitiedot

Varastokatu 2

65101Vaasa

Aukioloajat

Normaaleina aukioloaikoina asiakirjoja toimitetaan tutkijasaliin klo 9–11 ja 12–15 välisinä aikoina

tiistai – torstai 9.00 – 16.00

Poikkeusaukioloajat

21.6.2019 – 15.7.2019:

Tutkijasali suljettu

Suljettu


Muut yhteystiedot

Sähköposti

kirjaamo@arkisto.fi

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa