Strømpriser Sammenligning 2019 | Billig Forbrukslån | Gartnerfirma | Beste Bredbånd | Behandlingsforsikring | Boligalarm Test | Kredittkort Test | Boliglån
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Näe syvemmälle Vaasaan: Kauppakeskukset halutaan lähelle keskustaa

Näe syvemmälle Vaasaan: Kauppakeskukset halutaan lähelle keskustaa

Kauppakeskukset halutaan keskustaan

Tämä julkaistiin vaasalaisia.info kaupunkiblogissa 27.08. 2008. Mikä on muuttunut sen jälkaeen?

Suurin osa suomalaisista haluaa kauppakeskukset lähelle keskustaa. Aamulehden teettämän kyselyn mukaan tätä mieltä on 58 prosenttia kansalaisista. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat maanantaina.
Kuva: Johan Hagström

Tutkimuksen tulos on juuri päinvastainen kuin miten Vaasassa toimitaan. Vaasassa kaavoittaja haluaa kauppakaeskukset automatkan päähän kaupungin keskustasta vaikka väki eläköityy ja polttoaineen hinnat ovat nousussa. Ollaanko Vaasassa tekemässä siis elämunaus?

Aauleahten tutkimuksenmukaan yli puolet suomalaisista uskoo, että keskustojen ulkopuoliset kauppakeskukset heikentävät kunta- ja kaupunkikeskusten palveluja. Eniten kauppojen karkaaminen kauas huolettaa ikääntyneitä.

Kauppakeskuksia on liian vähän vain kahdeksan prosentin mielestä. Valtaosa katsoo, että niitä on sopivasti. Vaasassa ei vastaavaa tutkimusta

Taloustutkimus haastatteli kyselyä varten viime viikolla noin tuhatta suomalaista. Puolet heistä tavoitettiin puhelimitse ja puolet internetissä. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä molempiin suuntiin 95 prosentin luotettavuustasolla.

Lähes joka neljän suomalainen on sitä mieltä että keskustojen ulkopuolelle on rakennettu liikaa kauppakeskuksia. Ylipuolet suomalaisista kannattaa kauppakeskusten rakentamista lähelle kaupunkien keskustaa.

Tapio Parkkari

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa