Månedlig Spotpriser | Søke Forbrukslån | Paras Ulkoinen Kovalevy | Internett leverandør | Forsikringsselskaper | Boligalarm | Rente Kredittkort | Billigste Mobilselskaper
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Mielenterveysviikko Vaasassa

Mielenterveysviikko Vaasassa

Mielenterveysviikko alkaa Vaasassa

Valtakunnallinen Mielenterveysviikko alkaa sunnuntaina 16.11.08 klo 16 Kynttilätapahtumalla itsemurhan tehneiden muistolle, Luotsipatsaalla. Viikon teemana on tänä vuonna Ikääntyvä väestö. Viikolla on erilaista ohjelmaa joita eri järjestöt sekä yhdessä että erikseen järjestävät. Mm. torstaina on maksuton luentotilaisuus Opistotalolla klo 18, joissa luennoivat Vappu Taipale ja Kari Uusikylä.

Ikäihmisten mielenterveys

Valtakunnallinen mielenterveysviikko näkyy myös Vaasassa. Mielenterveysviikkoa vietetään viikolla 47 teemalla Ikääntyvä väestö. Mielenterveysviikon tarkoituksena on herättää keskustelua mielenterveyteen liittyvistä asioista.

käihmisten mielenterveysongelmat ovat tänä vuonna tapetilla. Arviolta 10–15 prosentilla iäkkäistä henkilöistä on mielenterveysongelmia, kerrotaan Mielenterveyden keskusliitosta.

Suomalaisista yli 65-vuotiaista naisista n. 18 % ja miehistä n. 14 % kärsii jonkinasteisista masennusoireista. On tärkeä tietää, että masennus ei ole vanhenemiseen liittyvä normaali vaiva, vaan yleinen elämäniloa ja toimintakykyä lamaava sairaus, joka kannattaa hoitaa.

Mielenterveysviikolla tapahtuu

Vaasassa järjestetään Mielenterveysviikolla useita tapahtumia. Teemaviikko käynnistyi varaslähdöllä Minimessuilla Rewell Centerissä eri Vaasan seudun toimijoiden esittelyillä.

Varsinaisesti viikko käynnistyy sunnuntaina 16.11. Tällöin sytytetään kynttilät itsemurhan tehneiden muistolle Kirkkopuistossa. Lisäksi viikon aikana on mahdollista esimerkiksi tutustua eri toimijoiden toimintaan erilaisten tapahtumien ja avoimien ovien aikana.

Torstaina 20.11 järjestetään kaikille avoin ja maksuton luentotilaisuus mielenterveydestä Vaasan Opistotalolla klo 18.00–20.30. Tilaisuudessa puhuvat Vappu Taipale sekä Kari Uusikylä.

Mielenterveysviikon ohjelma löytyy osoitteesta http://www.vaasansospsyk.fi.

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa