Månedlig Strømpris | Hvem tilbyr Forbrukslån i Norge | Verdivurdering av Hus | Kiropraktor | Beste Forsikring | Boligalarm | Beste Kredittkort Bensin | Beste Telefonabonnement
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Maria Tolppanen – Pohjanmaan lähipalvelut maakuntajaon mukaisesti

Maria Tolppanen – Pohjanmaan lähipalvelut maakuntajaon mukaisesti

Maria Tolppanen, ps

Lähipalvelut organisoitava maakuntajaon mukaisesti

Kansanedustaja Maria Tolppanen (ps) haluaa, että lähipalveluiden järjestäminen Pohjanmaalla huomioidaan maakuntauudistuksessa.

Pohjanmaan maakunta on toiminnallisesti sopivan kokoinen, jotta palvelut voidaan tuottaa tulevaisuudessakin tehokkaasti, tarkoituksenmukaisesti ja taloudellisesti. Hallinto tehostuu maakuntauudistuksessa, kun palvelutoiminta ja tukipalvelut keskitetään samalle monialaiselle

toimijalle.

– Pohjanmaa muodostaa alueen kuntien kanssa lähellä ihmistä olevan turvaverkon, joka tukee alueellisen varautumisen kehittämistä. Lisäksi palvelujen monimuotoinen yhteistyö varmistaa edellytykset sille, että palveluja ja palveluketjuja voidaan kehittää asiakkaiden näkökulmasta,

Tolppanen sanoo.

Tolppasen mukaan Pohjanmaan maakunnassa kehittämisen lähtökohtana on pelastustoimen ja ensihoidon palvelujen yhteensovittaminen.

– Hyvä esimerkki eri ratkaisuja haettaessa on turvapuhelinpalvelu, johon kotiin tuotavan hoivapalvelun yhteistyön kehittämistä voidaan tukea 24/7-valmiudessa olevin resurssein. Julkiselta sektorilta taas odotetaan valmiutta huolehtia alueen perusturvasta erilaisissa turvallisuustilanteissa.

Pohjanmaan väestöstä äidinkielenään 49,8% puhuu ruotsia ja suomea 44,6%.

– Tämän vuoksi maakunnassa on myös jatkossa turvattava palvelut sekä ruotsiksi että suomeksi. Tämä erityispiirre kaksikielisenä maakuntana korostuu, kun asukkaiden peruspalveluja järjestetään, ja kun ne halutaan turvata koko maakunnan alueella kaikissa olosuhteissa, Tolppanen toteaa.

Tolppanen on tehnyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen siitä, miten lähipalvelut järjestetään Pohjanmaalla maakuntajaon mukaisesti.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Kolmen soinnun maisterit Vaasasta – Klamydia

“Me ei tosiaan olla ainoastaan pala Eurooppaa, vaan jotain kaunista, jota ei koskaan myydä saa”. …

Vastaa