Sammenligne Strømpriser | Forbrukslån svar på Dagen | Pris på Vinduer | Bredbånd | Sammenlign Forsikring | Husalarm | Kredittkort i Norge | Mobilselskaper i Norge

Klapiplaani

Asiat vain loksahtavat paikoilleen

Vesiylioikeuden tyhjäksi jäänyt arvokiinteistö ei kiinnosta Vaasan kaupunkia

Asiat tuntuvat noudattavan omaa logiikkaansa. Näin voisi sanoa Susanne ja Christoffer Klocklogin ja Hans-Erik Auran kohdalla.

Asiat vain loksahtavat paikoilleen. Ainakin Susanne tuntuu uskovnäin.

-Meillä on noin 500 neliön vuokratalo Maalahdessa. Talossa on puulämmitys. Mittailimme tarkkaan pannuhuoneen luukun koon ja kehitimme klapipaketin, joka sopii tismalleen polttoluukkuun.

-Kun mieheni Hans-Erik Aura sitten ryhtyi valmistamaan klapeja Waxlaxintien klapiplaanilla, ryhtyivät ohikulkijat kyselemään takkapuita, jonka jälkeen toiminta on vain laajentunut. Nyt olemme mainostaneet klapeja lähikauppojen ilmoitustauluilla ja kyselijöitä on riittänyt.

-Klapit ovat sekapuuta ja peräisin omasta metsästä. Meillä on lentokentän takana n. 11 hehtaaria sekapuumetsää. Metsäliitto on siellä parhaillaan savotassa ja me kuljetamme pienemmät rungot plaanille. Meillä on käytössä katkaiseva- ja halkaiseva klapikone. Hans-Erik ja poikani Christoffer käyttävät konetta ja minä pakkaan klapit siistiin pakettiin. Klapit maksavat n. 30 euroa kuutilta selittää, Susanne työvaiheita.

Mies, Hans-Erik Aura toimii päätoimisesti peltiseppänä Mobilalla eli entisessä Hartman-Autossa.Hans-Erikillä on myös pieni oma vestas, missä hän korjaa autoja työajan ulkopuolella.

-Perheen logikkaa kuvaa hyvin se, että klapeja varten tarvittiin pakettiauto, mutta kun tarjolla oli katettu kuorma-auto niin päädyimmae siihen. Nyt vuokraamme autoa kaikille, jotka tarvitsevat muuttoautoa.


Sama asioiden tiukka logiikka on seurannut Susanne Klocklogin elämää muutoinkin. Tästä on hyvä esimerkki vaikkapa oma keksintö, joka parhaillaan rynnii maailmalle.

-Halusin oppia rakennusmiesten töitä ja menin naisten rakennuskurssille. Suurimmaksi ongelmaksi tuli, että minulla oli jatkuvasti kynä hukassa. Samalla huomasin että sama tilanne oli monella rakennusmiehellä. Jos kynä olikin mukana, niin sen esiin kaivaminen tellingillä oli vaarallista.

-Päätin ratkaista ongelman ja kehitin rakennusmiehille kynänpidikkeen, jota nyt markkinoin ympäri maata.

Oivallus perustuu slalomhissin lipukkeen, narun, kynän ja kumiputken sekä jojon yhdistelmään. Nyt kynä kulkee rakennusmiehen tai kenen tahansa kynää tarvitsevan mukana ja on turvallinen kapeallakin tellingillä, naureskelee Susanne.

Aikaisempiin kynänpidikkeisiin verrattuna uutta on jojomainen ratkaisu, joka vetää kynän ja pidikkeen takaisin ”jojoon”. Niin omaperäinen ei keksintö ollut että sille saisi patentin.

Tämä pieni takaisku ei ole masentanut Susannaa. Seuraavana on suunnitteilla laite, joka auttaisi kylpyhuoneen laatoittajia laittamaan saumat suoraan ilman että tarvitsisi kiinnittää seinään lautaa, jonka reiät jää poikkeuksetta laatan alle ja saattavat kerätä kosteutta. Oivallus on vielä tulematta, mutta se tulee, sanoo Susanne.

Asia loksahtavat paikoileen

Susanne suhtautuu asioihin terveen humoristisesti. Hän uskoo vahvasti siihen, että asioilla on oma järjestyksensä, johon ei paljon parane puuttua. Tällä asenteella kaikki järjestyy, varsinkin kun Susannen toinen mielilause kuuluu, että elämä on myös täynnä yllätyksiä.

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa