Billigst Strøm | Hva er Forbrukslån | Langaton Näppäimistö | Billigste Bredbånd | Boligforsikring | Boligalarm | Alle Kredittkort | Mobilselskaper
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Kirjaston asiakaskonaeet uusittiin

Kirjaston asiakaskonaeet uusittiin

Kirjaston asiakaskoneet uusittu

käytössä nyt myös läppäreitä

Vaasan kaupunginkirjaston asiakaskoneet on uusittu. Pöytäkoneiden lisäksi on asiakkaille myös tarjolla lainattavaksi kirjaston tiloissa käytettäviä kannettavia tietokoneita.

Kirjaston uudet asiakaskoneet käyttävät Googlen ChromeOS-käyttöjärjestelmää ja niitä on yksikertaista sekä helppoa käyttää.

– Asiakastietokoneella voit käyttää Chrome-internetselainta, luoda tai muokata asiakirjoja, käyttää pilvipalveluja ja USB-muistitikkua, tulostaa, katsella tai kuunnella, kertoo IT-suunnittelija Sami Varjo. Koska Chrome-laitteet eivät ole vielä useimmille tuttuja, olemme koonneet asiakastietokoneille kuvalliset ohjeet kuhunkin toimintoon liittyen.

Läppärin kanssa kirjaston sohvalle

Kannettavia tietokoneita voi lainata kirjaston asiakaspalvelupisteestä kirjastokortilla enintään neljäksi tunniksi kerrallaan ja niitä voi käyttää vain kirjaston tiloissa. Kannettavan tietokoneen kanssa voi vapaammin valita työskentelypaikkansa eri osastojen lukupöytien äärestä, nojatuoleista tai sohvilta.

Kaikissa kirjaston laitteissa on varkaudenestosuojaus. Kadonnut tai palauttamatta jäänyt laite lukitaan ohjelmallisesti, jolloin sitä ei voi enää käyttää.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vanhan-Vaasan historia

Vaasan historia alkaa 1300-luvun alkupuolella, jolloin Norrlannista saapuneet merenkävijät nousivat maihin Merenkurkun itäpuolisilla metsäisillä saarilla. …

Vastaa