Spotpris på Strøm | Forbrukslån | Joustolaina | Bluetooth Näppäimistö | Hesteforsikring | Hjemmealarm | Kredittkort Bonus | Billigste Telefonabonnement 2019
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Vaasalainen Henkilökuva: Harry Aaltonen

Vaasalainen Henkilökuva: Harry Aaltonen

Harry Aaltonen

Harry Aaltonen (s. 3. helmikuuta 1930 k. 26. elokuuta 2000) oli erityisesti jazz-piireissa arvostettu vaasalaissyntyinen muusikko, rumpali. Harry ehti esiintyä monen merkittävän koti- ja ulkomaisen muuusikon mm. ruotsalaisen Kjell Johanssonin kanssa. Johansson on ruotsalainen jazzpianisti, joka on soittanut mm. Stan Getzin kanssa.

Harry Aaltosen suomalaisia soittokavereita olivat mm. Antti Sarpila, jonka kanssa Altonen julkaisi yhteisen levyn. Levyn nimi on ”Happy Jazz Trio” (Antti Sarpila ASCD-3, 1991).

Muita Harryn soittokumppaneita olivat mm. Eero ja Jussi (Raittinen) sekä Eugen Malmsten. Eugen levytti vuonna 1973 veljensä Georgen mainion rallin ”Kohtalokas samba”. ”Esitys nosti Eugen Malmsténin nimen taas nuoremmankin kuulijakunnan tietoisuuteen. Niinpä rumpali Harry Aaltonen pestasi hänet 1975 studioon ikuistamaan nuoremman soittajajoukon kanssa tusinan verran vanhoja ”hotteja”.

Tämän historiallisen tapahtuman kapellimestarina toimi trumpetisti Jörgen Petersen ja Jazzviikingeiksi ristityn yhtyeen muut jäsenet olivat Seppo Peltola tb, Pentti Lasanen cl & ts, Unto Haapa-aho bars, Nacke Johansson p, Taisto Wesslin g sekä Martti Metsäketo b.

Malmstén itse tyytyi tuossa sessiossa vain laulusolistin rooliin, sillä hän oli jo jättämässä trumpetinsoiton terveydellisistä syistä. Muutenkin hän oli vetäytymässä syrjään estradeilta, mutta ikään kuin jäähyväisiksi uskollisille ihailijoilleen hän käväisi vielä 1977 ikuistamassa lp-levyn verran tuttuja sävelmiä vanhemmalta veljeltään lainaamalla otsikolla Stadin kundi (Satsanga SATLP 1033).”

Harry Aaltonen soitti pitkän uransa aikana lukemattomissa eri yhtyeissä. Useimmat vaikuttavat tilapäisyhtyeiltä, mutta ainakin Harry Aaltosen tanssiyhtye oli pitkäikäinen. Siinä soitti muitakin vaasalaismuusikoita. Varsin maineikas oli myös Harry Aaltonen Swing band. Harry kokosi bändiinsä mielellään vaasalaismuusikoita.

Yksi näistä oli ”Tony Antone” eli vaasalainen Reijo Hirvelä. Miehet levyttivät yhdessä mm. sellaiset kappaleet kuin ”Don’t Get Around Much Anymore/ Midnight Blue”

Pomus.Net

Aaltonen vierailöi useasti Hietalahden tanssilavalla yhdessä Tuula ja Paula Karppasen kanssa. Tein itseni tutuksi ja vähitellen meille syntyi hyvä keskusteluyhteys. Kun sitten vuosia myöhemmin olin toimitttajana Radio Vaasassa, Harry tuli mainostamaan itseään ja vanhat keskustelut palautuiva mieliimme. Tämän jälkeen Harry kävi useana vuoden aikana joka kesä moikkaamassa ollessaan menossa mökilaeen Karperöbhön.

Reijo Hirvelä

Reijo Hirvelä (s. 1943) on suomalainen iskelmä- ja jazzlaulaja. Hän aloitti uransa 1960-luvun alussa kotikaupungissaan Vaasassa, johon hän oli perustamassa jazzklubi Bohemiaa. Myöhemmin hän perusti Roy Rabben kanssa yhtyeen nimeltä a la Agents. Yhtyeen debyyttialbumilla bassoa soitti Heikki Laurila ja rumpuja Erkki Valaste.

Myöhemmin Hirvelä on asunut ulkomailla, muun muassa Espanjassa ja New Yorkissa.

Hirvelä on esiintynyt myös muutamissa elokuvissa ja televisiosarjoissa, kuten muun muassa viihdesarjassa (Wikipedia)

Nauhoitin joskus 1967-68 Hirvelän eli vaasalaisittain ”Vennun” kanssa Ylen Vaasan studiossa useita lattaraeita. En usko että ovat enää Ylen monen muuton jälkeen tallessa.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa