Home / Kolumnit / Yhdenvertaisuus parani

Yhdenvertaisuus parani

Avioliittolaille piste

1.3. poistuu ristiriita yhdenvertaisuuslain ja avioliittolain välillä koskien syrjintää seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Aito avioliitto -kansalaisaloitteen äänestystulos eduskunnassa vastaa aika hyvin ”Uskonto suomalaisten elämässä” -kyselyn tulosta.

Sen mukaan 38 prosenttia vastaajista ilmoitti olevansa uskonnollisia eli noin puolet kirkon jäsenistä. Nuoret paljon vähemmän kuin vanhat.

Jokainen voi pitää avioliittoa edelleen Raamatun mukaisena miehen ja naisen välisenä liittona. Uskova homopari voi olla menemättä naimisiin, aivan kuin heteroavoparikin.

Peter Östman moitti 18.2. Pohjalaisessa sitä, että ei ole tehty lapsiarviota tasa-arvoisen avioliittolain vaikutuksista.

Avioliittokeskustelussa on ollut runsaasti heterotekopyhyyttä, kun on puhuttu lasten edusta ja miehen mallista. On suljettu silmät todellisuudelta.

Toissavuonna solmittiin 24 708 avioliittoon ja avioeroja astui voimaan 13 939. Toki avioero voi olla lastenkin kannalta hyvä asia, jos perheessä on esimerkiksi päihdeongelmia tai väkivaltaa. Yksi vanhempi ja lapsia -perhetyypin perheitä oli toissavuonna 181 726 . Yhteishuoltajuus on hyvä ratkaisu, jos vaan on mahdollista.

Kodin ulkopuolelle oli vuoden 2015 aikana sijoitettuna 17 664 lasta ja nuorta ja lisäksi paljon enemmän oli lastensuojelun avohuollon piirissä

Toissavuonna tuli poliisin tietoon 8 794 perhe- ja lähisuhdeväkivaltarikosta. Ja mitä jäi piiloon? Minkälaisen miehen ja naisen mallin lapset ovat saaneet näistä kokemuksista?

Toissavuonna rekisteröity pari ja lapsia -perhetyypin perheitä oli yhteensä vain 626.

Lapsia ei pidä luokitella heidän vanhempiensa perusteella, sillä lapsi ei ole voinut vanhempiaan valita. Sijaisvanhemmista on pulaa. Kristillisiin arvoihin kuuluu lähimmäisten pyyteetön auttaminen. Lapsi, jos kuka, on lähimmäinen.

MARKUS E. MYLLYMÄKI

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa