Strømselskap | Beste lån uten Sikkerhet | Halpaa Sähköä | Håndverker | Hundeforsikring | Boligalarm | Kredittkort Rabatt | Billig Mobilbutikk
Home / Kolumnit / Markus Myllymäki – Yhdenvertaisuus on perusarvo

Markus Myllymäki – Yhdenvertaisuus on perusarvo

Yhdenvertaisuus on perusarvo

Yhdenvertaisuus on yksi tärkeimmistä peruarvoista. Siksi se on kirjattu perustuslakiin. Lisäksi on erikseen tarkentava yhdenvertaisuuslaki ja vielä laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta.

Yhdenvertaisuuslaista: ”Ketään ei saa syrjiä iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.”

Raamatunkin mukaan: ”Mutta jos te erottelette ihmisiä, te teette syntiä, ja laki osoittaa teidät rikkojiksi.” Luoja on tarkoittanut ihmiset erilaisiksi. Sen on geenitiede osoittanut. Poikkeuksena identtiset kaksoset.

Kirkko on lopettanut naisten syrjimisen jo 28 vuotta sitten koskien Jumalan sanan julistamista pappina. Ensi vuoden alusta myös avioliittolaki täyttää yhdenvertaisuuslain vaatimukset. Toki uskova homopari voi olla edelleen menemättä naimisiin, kuten heteroavoparitkin.

Myös lakia naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta on uudistettu. Laissa seisoo: ”Sukupuoli-identiteetillä tarkoitetaan tässä laissa henkilön kokemusta omasta sukupuolestaan.” Ei siis jakoa ulkoisten tunnusmerkkien mukaan.

Kysymys on Suomen valtion maallisista laeista. Lähi-idästä tulleitten pakolaisten odotetaan kotoutuvan suomalaiseen kultuuriin, sen lakeihin ja tapoihin.

Suomalaiset itse tietysti noudattavat yhdenvertaisuuslakia, eivätkä syrji pakolaisia alkuperän, kansalaisuuden, kielen ja uskonnon perusteella.

Uskovat päinvastoin vaativat, että pitäisi elää vanhan, Raamatun kirjoittajien kuvaaman, Lähi-idän kulttuurin ja uskomusten mukaan.

MARKUS MYLLYMÄKI

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa