Pris Strøm | Rimeligste Forbrukslån | Billig Elektriker | Varmepumpe Test | Beste Forsikring | Innbruddsalarm | Kredittkort | Billig Telefonabonnement
Home / Kolumnit / Tasavertainen kohtelu ontuu Vaasassa

Tasavertainen kohtelu ontuu Vaasassa

Tasavertainen kohtelu Vaasassa

Vaasan valtuusto käsitteli viime kokouksessaan 20.2.2017 tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa. Se oli pääosin hyvin laadittu, ainakin hyvässä tarkoituksessa. Siinä oli kuitenkin hukassa näkemys siitä, viitataanko tasa-arvolla mahdollisuuksiin vai lopputulemaan.

Otin esimerkiksi hoitajien sukupuolijakauman: Sekö on vasta tasa-arvoa, kun puolet hoitajista on miehiä? Ei. Miehet ja naiset tuntevat vetoa erilaisiin tehtäviin, ja vapaassa yhteiskunnassa se näkyy ammatinvalintoina. Kartoituksessa palomiehistä ja vahtimestareista kaikki olivat miehiä, perhepäivähoitajista ja sosiaalityöntekijöistä kaikki naisia. Onko se ongelma? Ei. Sehän tarkoittaa että ihmiset saavat tehdä työkseen sitä mistä pitävät.

Yhdenvertaisuussuunnitelman toimikunnan puheenjohtaja, kokoomuksen ryhmänjohtaja Anne-Marie Viinamäki puhui kauniisti aloituspuheenvuorossaan: ”Oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa henkilön ikä, sukupuoli, vamma, seksuaalinen suuntautuminen, syntyperä tai ihonväri eivät saa vaikuttaa ihmisen mahdollisuuksiin osallistua ja toimia elämän kaikilla osa-alueilla.”

Kuitenkin ohjelmaan on tullut kohta, jossa käsketään syrjiä ihmistä nimenomaan ulkoisten seikkojen takia. Työnantajan täytyy pitää kirjaa siitä, onko joku toinen työnhakija joilta osin mahdollisesti enemmän vähemmistöihin kuuluva kuin joku muu, ja antaa sitten työpaikka sen perusteella.

Ehdotin sen poistoa, mutta hävisin äänestyksessä. Vain perussuomalaisten ja keskustan ryhmä olivat kokonaisuudessaan puolellani.

Samaisella toimikunnan puheenjohtajalla on kyllä otsaa tulla kokoustauolla 14.11.2016 pohtimaan muiden kuullen, että opetankohan minä lapseni rasisteiksi, mutta itse esittelee ohjelman, jolla koko kaupunki määrätään nyt palkkauksessa arvioimaan ihmisistä juuri niitä asioita, joilla ei pitäisi olla mitään merkitystä yhteiskunnassa.

Kokoomuksen ryhmänjohtajaa tai muita suvaitsevaisiksi tekeytyviä ei ainakaan voi johdonmukaisuudesta syyttää. Ehkä rasismia ei vain voi vastustaa, jos sitä ehdottaa väärän puolueen edustaja? Jään kuvainnollisesti pidättämään hengitystäni odotellessani hyviä selityksiä.

LAURI KARPPI (ps.)

kaupunginvaltuutettu

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa