Sonja Paulaharju on Vuoden
diabeteshoitaja 2016
Vaasan kaupungin diabetesvastaanoton Sonja Paulaharju on valittu Vuoden diabeteshoitajaksi 2016. Paulaharju pokkasi stipendin 7.4. Diabeteshoitajat ry:n vuosikokouksessa Tampereella. Vuoden diabeteshoitaja 2016 -stipendin myöntää vuosittain Diabeteshoitajat ry.
– Olen yllättynyt ja tosi iloinen siitä, että työmme on huomioitu. En tee tätä työtä yksin, vaan minulla on takanani erinomainen tiimi. Siksi koen tämän huomionosoitukseksi koko tiimillemme, iloitsee Paulaharju. – Tiimissämme on useita, pitkäaikaisia ammattilaisia. Lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä kaupungin muiden yksiköiden ja Vaasan keskussairaalan kanssa.
Paulaharju on työskennellyt diabeteshoitajana Vaasan kaupungilla jo vuodesta 1986 lähtien. Diabetesvastaanotolla moni on työskennellyt useita vuosia, siksi potilaat ovat tulleet heille hyvin tutuiksi. Vahva ammattitaito ja osaaminen näkyvät molemminpuolisessa luottamuksessa sekä potilassuhteissa että työntekijöiden välillä.
– Olen saanut myös käydä koulutuksissa ylläpitääkseni ammattitaitoani, kiittää Paulaharju. – Muuten tätä työtä olisi vaikea tehdä. Toivon, että näin on jatkossakin. Hoitomenetelmät ja lääkkeet kehittyvät koko ajan, on oltava jatkuvasti ajan tasalla.
Diabetestoiminta Vaasassa
Vaasan kaupungin diabetesvastaanotolla työskentelee kaksi diabeteshoitajaa, jalkahoitaja ja kolme lääkäriä. Vaasan kaupungilla on yhteensä 12 diabeteshoitajaa, joista suurin osa työskentelee terveysasemilla.
Diabetes on valitettava kansantauti, johon sairastuu koko ajan uusia ihmisiä. Vaasassa diabeetikkoja on noin 5000. Lisäksi tietämättään monella vaasalaisella saattaa olla diabetes alkuvaiheessa. Vaasan kaupungin diabetesvastaanotolla hoidetaan 16 vuotta täyttäneitä diabeetikkoja. Alle 16-vuotiaita ja erikoishoitoa vaativia diabeetikkoja hoidetaan Vaasan keskussairaalassa.
Vuoden diabeteshoitaja 2016 –stipendin valintakriteerit
v Vahva kokemus ja sitoutuminen diabeteshoitotyöhön ja hoidonohjaukseen
v Osallistuminen diabeteshoitotyön kehittämiseen, hyvien käytäntöjen luomiseen ja jalkauttamiseen potilastyöhön
v Paneutuminen ja erityisosaaminen ravitsemus- ja ruokavalioasioissa
v Koulutuksellinen ote työhön niin kollegoita kuin diabeetikoitakin kohtaan
v Halukkuus ja valmiudet moniammatilliseen yhteistyöhön ja verkostoitumi