Home / Kolumnit /
Seppo Kauppi – Muisteloja Vaasasta

Seppo Kauppi – Muisteloja Vaasasta

Muisteloja Vaasasta

Muutin Vaasan vuonna 1952, vaikka olinkin syntynyt siellä jo neljä vuotta aiemmin. Äitini Eva oli tuolloin Laihian kunnanlääkärin sijaisena, jolloin silloin piipahdin syntymässä Vaasassa.

Asuimme silloin Harjavallassa, missä äitini oli töissä Harjavallan sairaalassa.

Isäni Leevi, monien ikääntyneiden vaasalaisten tuttu, asui silloin vielä kotitalossaan Laihialla, ja kävi meitä tapaamassa viikonloppuisin, eli oli kai aikaansa edellä.

Nythän korostetaan sitä, ettei tarvitse asua samalla paikkakunnalla, kuten 1950-luvulla?

Vuosi oli 1952, kun muutimme Kirkkopuistikolle uuteen Suomen Pankin taloon. Oli muuten ”komia”, punakeltainen ja iso pieneen miehen silmissä. Ja se bränkkäri, eli palokatu, se vasta loisti meikäläisen silmissä. Ja jatkossa tuotti monia elämyksiä, joista sitten myöhemmin.

Näin aluksi voin sen verran kertoa, että rakennusmiehet ymmärsivät lapsia. Kävi näet niin, että kun he kerran poistuivat ruokatunnille, niin me, talonmiehen tytär Inger ja minä saimme sudit käsiimme ja maalasimme sen tunnin aikana jo maalatut pinnat ihan uuteen uskoon.

Emmekä saaneet pyyhkeitä, maalarit olivat aluksi vihaisia, mutta totesivat sitten, että työn teko on kunniassa. Niin oli näemmä silloin ja toivottavasti on jatkossakin.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa