Home / Kolumnit / Valtaosa henkirikoksen tehneistä suomalaisia

Valtaosa henkirikoksen tehneistä suomalaisia

Pelko vie suhteellisuudentajun

Turun terroriteon jälkeen monet ihmiset ovat alkaneet pelätä suhteettomasti henkensä puolesta.

Kuitenkin täytyy muistaa, että Suomessa on tehty satakunta henkirikosta vuosittain. Tuomio on määräaikainen. Elinkautinenkin on käytännössä keskimäärin 15 vuotta. Näin ollen keskuudessamme elää tuhansia tuomionsa kärsineitä henkirikoksen tehneitä tai sellaisia, jotka tulevat tekemään henkirikoksen elämänsä aikana. Valtaosa heistä tulee olemaan suomalaisia.

Virossa syntyneet on suurin ulkomaalaisten ryhmä Suomessa ja he ovat ulkomaalaisista myös rikosten määrässä kärjessä. Heimokansat tekevät yhteistyötä erityisesti huumebisneksessä. Puolella ulkomaalaisista vangeista päärikos olikin viime vuonna huumerikos. Huumeethan tappavat ja tuhoavat paljon enemmän ihmisiä kuin terroristit.

Vakavimmista rikoksista tuomitaan ehdottomaan vankeuteen. Rikosseuraamuslaitoksen vankirakennekartoituksen 1.5.2016 mukaan noin 25 prosenttia ulkomaalaisista vangeista oli virolaisia ja noin 10 prosenttia irakilaisia. Kaikkiaan eri kansalaisuuksia oli 65. Suomalaisten osuus kaikista vangeista oli 83 prosenttia.

MARKUS E. MYLLYMÄKI

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Ei ole valittujen vika että valitaan

Ymmärrykseni politiikasta lisääntynyt Juha Sipilä halusi lopettaa tämän vatutuloinnin. Hän alkoi ajaa yksityisen puolen johtamistapaa …

Vastaa