Home / Kolumnit / Mistä valtuutetuille ei voi puhua

Mistä valtuutetuille ei voi puhua

Kaupunginvaltuusto ja vaasalaisten etu

Vaasan kaupunginvaltuusto oli torstain ja perjantain Uumajassa matkalla. Päätavoitteena oli luoda kaupungin strategia tälle valtuustokaudelle. Olimme juuri nousemassa bussiin kun valtuutetut rupesivat vähän kohisemaan että mitä Turussa oikein on sattunut.

Ryhdyin lukemaan uutista ääneen: ”Ulkomaalaistaustaisen näköinen mies iski lastenvaunujen kanssa liikkunutta naista puukolla selkään. Hän toimi silmittömästi, kävi kiinni ilman mitään varoitusta”.

Keskustelu aiheesta loppui kuin seinään. Ei enää sanaakaan. Minusta hyvin jännä.

Valtuuston strategian valmistelun aluksi käsiteltiin vaasalaisille tehtyä kyselyä, jossa vaasalaiset itse saivat kertoa mikä heille on tärkeintä.

Kyselyn joka osa-alueella toistui aivan huippupaikoilla turvallisuus. Sanaa monikulttuuri ei ollut, tai se oli aivan viimeisenä.

Eikä ihme, sillä monikulttuurisuus on turvallisuuden vastakohta. Monikulttuurisuus tarkoittaa, ettemme ymmärrä toistemme tapoja tai kieltä, että toisen tapa voi olla toisen tabu. Monikulttuurista on nyt saatu jo vähän maistiaisia Vaasassa. Ensin yliajoa estävät betoniporsaat Taiteiden yössä, viime lauantaina Turun iskujen jälkeen puolitangossa olevat liput kaupungintalolla ja hallintotalolla, sekä Royalsin ottelussa turvatarkastus ja hiljainen hetki.

En muuten kuullut yhtään konkreettista ehdotusta turvallisuuden edistämiseksi, vaikka useimmat työryhmät kyllä ymmärsivät, että tavoitteista se oli kärjessä.

Kovasti toivon, ettei Vaasassa tapahdu sellaista, että lippuja täytyy taas laittaa puolitankoon.

Toivon mukaan muut puolueet tulevat mukaan keskusteluun ja ehdottavat jotain toimenpiteitä, eikä sitä tavallista, eli että ongelmasta ääneen puhuminen mukamas pahentaa ongelmaa.

LAURI KARPPI (ps.)

kaupunginvaltuutettu

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Ei ole valittujen vika että valitaan

Ymmärrykseni politiikasta lisääntynyt Juha Sipilä halusi lopettaa tämän vatutuloinnin. Hän alkoi ajaa yksityisen puolen johtamistapaa …

Vastaa