Home / Kolumnit / Auttaminen on kristillinen perusarvo

Auttaminen on kristillinen perusarvo

Auttaminen ei ole rikos

Heikomman tai vainotun lähimmäisen pyyteetön ja erottelematon auttaminen on kristillinen perusarvo. Myös muukalainen on lähimmäinen.

Jeesus opetti ”laupias samarialainen” -kertomuksen avulla, kuinka apua tarvitseviin muukalaisiin kuuluu suhtautua. Laupias samarialainen antoi vielä rahaa majatalon isännälle, että hän majoittaisi, ruokkisi ja hoitaisi muukalaisen.

Kirkko siis toimii siten kuin opettaa auttaessaan muukalaisia arjesta selviämisessä. Jos tällainen auttaminen on rikos, niin sitten Punainen Risti on rikollisjärjestö.

Moni muslimi onkin kääntynyt kristinuskoon, kun rukouksista huolimatta Allah ei ole tullut apuun.

Kristinuskon Jumala suojelee paremmin sydämettömiä viranomaisia vastaan.

Sitä paitsi pelastustoimen laiminlyönti, heitteillejättö, on Suomen lain mukaan rikos. Aika sydämetön täytyy olla, jos ei auta, jos ihminen on nääntymässä nälkään, janoon, kylmyyteen, sairauteen tai vammaan, jos hän ilmoittaa olevansa kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija.

Toisaalta rikoksentekijän suojeleminen joutumasta vastuuseen rikoksestaan on rangaistava teko.

Mutta muuttuuko turvapaikanhakija kielteisen päätöksen saatuaan rikolliseksi? Eri asia, jos saadaan selville hänen rikollinen menneisyys tai hän syyllistyy täällä ollessaan rikoksiin.

MARKUS E. MYLLYMÄKI

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Ei ole valittujen vika että valitaan

Ymmärrykseni politiikasta lisääntynyt Juha Sipilä halusi lopettaa tämän vatutuloinnin. Hän alkoi ajaa yksityisen puolen johtamistapaa …

Vastaa