Billigste Strøm 2019 | Forbrukslån Billigst | Joustolaina | Billig Betongsaging | Båtforsikring | Alarm | Kredittkort i Utlandet | Beste Boliglån 2019
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Näe syvemmälle Vaasaan: Vaasasta kertovia romaaneja

Näe syvemmälle Vaasaan: Vaasasta kertovia romaaneja

Tiesitkö että Vaasa ja vaasalaista elämämenoa on kuvattu lukuisissa romaaneisa. Lyhyen googletuksen perusteella niitä löytyy parisenkymmentä ja lisäksi linkkejä sivustoihin, joilla niitä on lisää. Tässä on mukana myös Tiina Hietikko-Hautalan Aavetarinoita Vaasassta, koska sen sijoittaminaen on vaikeata. Kerro omista löydöistäsi.

Vasaensis kokoelama

Vaasan kaupunginkirjasto on kerännyt, ylläpitänyt ja säilyttänyt vuosia Vasaensis-kokoelmaa.

Kotiseutukokoelma sijaitsee pääkirjaston toisessa kerroksessa Yhteiskunta- ja talous –osaston ja Venny-tapahtumatilan vieressä. Voit kääntyä kotiseutukokoelmaa koskevien tiedonhakukysymysten kanssa toisen kerroksen tietopalvelun puoleen. Kotiseutukokoelmatilassa on runsaasti hiljaisia lukupaikkoja sekä pöytiä esim. ryhmätyöskentelyä varten.

Vaasasta kertovia romaaneja

Granholm, Olof: Pensionärsdansen
Hannus, Ulla: Inre hamn

Hautala, Marko: Kuokkamummo
Herala, Karin: Bagarbarn, I dina ögon sjunger Blues

Hietikko-Hautala, Tiina: Aavaeiden kaupunki
Härkönen, Anna-Leena: Häräntappoase (vähän Vaasasta)
Kontturi, Venny: Ruukinkuja, Kankurikello
Laurila, Heikki: Paketti

Ojaniemi Jarmo, Sulanutta lunta. Mika Waltari palkinto 1987

Lundberg, Pirkko: Hotelli kaipaus
Mikkanen, Raili : Pähkinäpuinen lipas (=Vanha Vaasa)
Nyström, Carita: Den förvandlade gatan
Ojaharju, Jorma: Vaasa-trilogia: Valkoinen kaupunki, Paremmassa maailmassa ja Maa kallis isien

Peltomaa, Marianne: Lydia Light
Pättikangas, Eira: Jokaisella kotinsa, Kirkas taivas, jäinen maa
Rabb, Solveig: Rubelgömman
Stürmer, Wava: Till varje pris
Topelius: Välskärin keromuksia
Wikström, Inger: I syrenernas tid. En berättelse om två kvinnor.
Östman, Catharina: Jag sökte en dröm

Kirjastonhoitajalta

Tietokirjojen haku on vähän hankalampaa, muistelmia voi hakea esim. laittamalla hakukenttään sanat muistelmat ja vaasa.

Myös Suomen kansallisbibliografia Fennicasta kannattaa etsiä Vaasa-aiheisia kirjoja.

Kirjastossa on bibliografia Vaasasta kirjoitettua = Skrivet om Vasa, mutta se on aika vanha, vuodelta 1981. Lisäksi löytyy Etelä- ja Keski-Pohjanmaan sekä Vaasan rannikkoseudun aluebibliografia vuodelta 1994.

Kirjasampo

Kirjasammosta, Kirjastot.fi:n ylläpitämästä kaunokirjallisuuden verkkopalvelusta, löytyy lisää Vaasaan liittyviä suomen- ja ruotsinkielisiä romaaneja.

Vasaensis Kokoelmasta

Kirjasto on kerännyt ja säilyttänyt Vaasaa ja Pohjanmaata koskevaa aineistoa sekä alueen kirjailijoiden kaunokirjallisia teoksia. Koska aineiston säilyvyys halutaan taata jälkipolvillekin, sitä voi käyttää ainoastaan kirjaston tiloissa. Lainakappaleita kotiseutukokoelman materiaalista kannattaa kysyä tietopalvelusta, sillä monista teoksista löytyy lainattavia kappaleita kirjaston muilta osastoilta tai lähikirjastoista.

Kokoelmassa on kirjoja, nuotteja, cd-levyjä, dvd-levyjä, pienpainatteita, vuosikertomuksia ja lehtileikkeitä. Kirjallisuutta löytyy esimerkiksi alueen historiasta, kulttuurista, luonnosta, elinkeinoelämästä ja kotiseutuhenkilöistä. Hyvin tyypillisiä kotiseutukokoelman käyttäjiä ovat paikallishistoriasta kiinnostuneet henkilöt sekä sukututkijat.

Kotiseutukokoelmaan on kerätty laajemmin aineistoa tietyiltä maakuntaamme läheisesti liittyviltä erikoisaloilta. Tämä on aineistoa, joka liittyy jääkäriliikkeeseen, kaksikielisyyteen, kielikylpyyn tai suomenruotsalaisuuteen.

Otsikkokuva: Mika Korsman

Kirjasampo

https://www.kirjasampo.fi/fi/search/kulsa/vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa