Author Topic: KOY Pikipruukki  (Read 219991 times)

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

kylanpaa

 • Guest
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #760 on: 31. 07. 2009 10:10 »
Parahin Kari,

Nätti anteeksipyyntö (jonka olet Pikipruukille velkaa) olisi se, että siis suosittelet nyt ja jatkossa Pikipruukia näille ystävillesi. Kuten olet itsekin nyt jo todennut, ei ihmeempiä epäkohtia löytynyt. Ehkä Sinun on jopa pakko suositella Pikipruukia, kun moni heistä on luonnollisesti käynytkin Pikipruukin asunnoissa, eli ovat nähneet omin silmin miten (hyvin) asiat oikeasti ovat.

Kun Sinulle nuo paperit ja niiden tarkastamiset näyttävät olevan tärkeitä, niin ota sähköpostilla sinne toimitusjohtajaan yhteyttä, kerro asia ja pyydä audienssi. Mutta älä selvitä näitä asioita täällä, jotta ei enää tulisi suurempia väärinkäsityksiä. Kiitos.

Myös tuon Voutilaisen kohdalla tulette pian kuulemaan, että kyseessä on yksi Pohjalaisen historian suurimpia kusetuksia. Sillä Voutilaisten tekemästä lehtijutusta ei oikein mikään pidä paikkaansa. Tähän lukijoiden harhauttamiseen siis osallistui myös Pohjalainen, sen toimittaja Jenni Mäkelä ja luonnollisesti tästä kaikesta on päätoimittaja vastuussa. Voiko koulunsa käynyt toimittaja ja häntä valvova päätoimittaja olla noin kuljetettavissa?? Kun jopa tavallinen lukija näki jutusta heti, että se ei pidä paikkaansa.

Koskahan Pohjalainen antaa Pikipruukille vähintään yhtä suuren (puoli sivua) vastineen lehdestään?

Terveisin nimim. Oikeudenmukaisuus kunniaan!!


PS. Kari, Sinulla on myös valtava kiire, sillä asunnot viedään juuri nyt käsistä!

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #761 on: 31. 07. 2009 10:10 »
 Mahdollisuuden tekee se, että siinä vaiheessa kun se olisi tarkistettavissa, lomake piilotetaan.  Sellainen haiskahtaa vilungilta. 


Tuo on pahantahtoisuutta mitä suuremmassa määrin.

Yrityksen omia asiakirjoja ei "piiloteta" vaikka niitä ei asiakkaille jaellakaan. Ei siinä mistään vilungista ole kyse.

Olisiko se "vilungia" jos vaikka yritys ei näytä myymänsä tavaran ostohintaa?
Quote
Tätä asiaa vaan ei koskaan voitu näyttää toteen joten ajattelin lopettaa sen kaivelemisen mutta voin toki vaikka lähetellä kyselyjä vaasalaisille jos asiaa halutaan vielä kaivella?

Tuo kuulostaa uhkailulta.

Jos en hyväksy sinun huhuasi "epäillystä kaksoislaskutuksesta", mistä (siis yhdestäkään tapauksesta) ei siis ole mitään näyttöä, niin alat tehdä vahinkoa yhteiselle yrityksellemme?

Kuka vaan voi epäillä mitä yritystä vaan mainitsemillasi perusteilla kaksoislaskutuksesta. Mikä liike tahansa voi lähettää vaikka vanhalle mummolle "vahingossa" laskun kahteen kertaan. Tälläisia epäilyksiä voi kuka tahansa esittää mutta harva niitä julkisesti tekee.

En ole Pikipruukilla työssä mutta en ole saanut vielä yhtään vihjettä siitä mikä vuokranantaja käyttäisi jotain parempaa menetelmää "ei-tavanomaista-kulumista" problematiikan ratkaisuiksi.

Jos olet mielestäsi keksinyt menetelmän niin myy se suoraan vuokranantajille (niille henkilöille, jotka niitä asioita hoitavat)! Älä siitä täällä turhaan toitota.
 
« Last Edit: 31. 07. 2009 10:10 by Tapio Osala »

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #762 on: 31. 07. 2009 10:10 »

PS. Kari, Sinulla on myös valtava kiire, sillä asunnot viedään juuri nyt käsistä!

Olen tietoinen ja asia uusi ja kohteet vaihtuvat.  Siksi olen koko ajan jo liikkeessä.  Aikaa on kuukausi.Jos en hyväksy sinun huhuasi "epäillystä kaksoislaskutuksesta", mistä (siis yhdestäkään tapauksesta) ei siis ole mitään näyttöä, niin alat tehdä vahinkoa yhteiselle yrityksellemme?

Kiitoksia Osalalle erittäin valaisevasta mielipiteestä.  Lopetetaan asian vatvominen niin näin ei käy?  Mikään seikoista ei tullut toteennäytetyksi ja sen reilusti kerron.  Epäilyt kaksoislaskutuksista tuli toteennäyttämättä.   Epäillä saa ja sen tein.  Pyydettiin ottamaan dokumentoitua tietoa vuokranantajan toimintatavoista ja luotettavuudesta.  Sen tein. Pikipruukki läpäisi selvitykseni mallikelpoisesti.  Sain selvitykseni jo päätökseen.   Vaikutus saattaa olla seuraavat sata vuotta joten halusin tehdä sen huolella.  Selvityksestäni ei ole haittaa Pikipruukille mutta siitä voi olla todellista hyötyä.  Jos Pikipruuki joskus on siinä tilassa, että sen pelastaa ainoastaan enää myynti.  Selvitykseni saattoi pelastaa tämänkin tilanteen.  Harva tajuaa miten suuresta asiasta selvityksessäni oli kyse.  Kyse on sadoista siisteistä vakavaraisista vuokralaisista ja määrä on nouseva.  Nyt on juuri se ratkaiseva päänavauksen hetki.  Nämä samat vuokralaiset siirtelevät miljardeja euroja 10-20 vuoden kuluttua.  Yksi Pikipruukki ostetaan tai jätetään ostamatta siinä vaiheessa yhtenä asiana muiden joukossa.


Tuo kuulostaa uhkailulta.

Ymmärsit oikein.  Uhkaan seuraavaa.  Selvitykseni perusteella uhkaan nyt suositella Pikipruukia useille opiskelijoille.  


Tuo on pahantahtoisuutta mitä suuremmassa määrin. 

Oli miten oli.  En kuuntele enempää nupinaa asiasta.
« Last Edit: 31. 07. 2009 11:11 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

kylanpaa

 • Guest
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #763 on: 31. 07. 2009 17:05 »

PS. Kari, Sinulla on myös valtava kiire, sillä asunnot viedään juuri nyt käsistä!

Olen tietoinen ja asia uusi ja kohteet vaihtuvat.  Siksi olen koko ajan jo liikkeessä.  Aikaa on kuukausi.


Sinulla ei todellakaan ole kuukautta aikaa! Suurin osa 01.09 vapautuvista asunnoista on jo jaettu! (Juuri nyt on myyjän markkinat.) Tämä on 100% fakta. Pidä kiirettä, että saat ystävillesi sopivat asunnot mahdollisimman läheltä opiskelupaikkaa. (No, eihän Sinun tarvitse itse fyysisesti tehdä sitä koulumatkaa, jonka he aamuisin tekevät.) Nyt kannattaa jo yrittää tehdä varauksia esim. ensi vuoden syyskuulle.


Oli miten oli.  En kuuntele enempää nupinaa asiasta.


Olipas tyhmän ylpeästi sanottu! Onko Sinulla muka vaihtoehtoja?!!

Olet omilla negatiivisillä puheillasi ansainnut sen, että ”sitä saa, mitä tilaa.” Olin aikoinani ehdottanut sinua ja olin puolustamassa sinua, kun joku ei pitänyt tyylistäsi kun aloittelit täällä moderaattorina. Et nyt kuitenkaan ole suoriutunut tästä tehtävästä, eli en voi olla enää samaa mieltä kuin aikaisemmin. Huomioi mm. se, että olet nyt kääntänyt mielipiteesi Pikipruukista päälaelleen, kun aiot jatkossa suositella tätä vuokranantajaa ystävillesi.

Minulla ei ole mitään siteitä Pikipruukkiin, mutta oikeudenmukaisuuteen minulla on! Siksi olen joutunut muuttamaan mielipiteeni Sinusta moderaattorina. Mielestäni moderaattorin tehtävässä tulee olla henkilöitä, joilla on kokonaisnäkemystä siten, että he eivät esitä asioista tai henkilöistä kyseenalaisia ja vastuuttomia mielipiteitä. Eli he eivät ainakaan esitä noin painavia (vääriä ja) loukkaavia mielipiteitä. Toki sivuston ylläpitäjän ongelman ymmärrän, ettei sopivien henkilöiden löytäminen ole helppoa.

Aion jatkaa (asiallisesti) tästä aiheesta vaikka maailman tappiin saakka, mikäli Kari Lajunen jatkaa samalla linjalla. Olen aikaisemminkin sanonut, että pidä hyvä ihminen muutaman päivän tauko ja aloita/jatka kokonaan eri asenteella. Pikipruukki kun on nyt (yllätykseksesi) osoittautunut ystäväksesi. Käyttäydy siis sen mukaan.

En pyydä Sinua nöyrtymään, kun itsekään en sitä osaa. Mutta objektiivisyyttä ja parempaa analyyttisyyttä odotan henkilöltä, joka toimii tämän blogin operaattorina. Ei todellakaan tee tälle blogille hyvää, kun moderaattori kettuilee vakaville kirjoittajille ja syyttömille yhteisöille. Aiheuttaen taloudellista haittaa.

Olet ollut ja olet ilmeisesti jatkossakin kunnallisvaaliehdokkaana. Pelottaa jo pelkkä ajatuskin siitä, että saisit valtaa. Täällä antamasi näytöt riittävät selkeästi siihen, ettet osaisi sitä valtaa käyttää. (En tiedä mitä Sinulla on Pikipruukkia ja/tai Tapio Osalaa vastaan. Olet yrittäjä ja siksikin toimintasi on aivan käsittämätöntä. Sillä Sinun täytyy tiedostaa aiheuttamasi haitta.)

Jatkossa moderaattorit voisivat mielestäni olla nimettömiä. Eli sellaisia kirjoittajia, ettei heidän toimestaan moderaattorina tiedettäisi, mutta ihmisiä joilla on näkemystä. Luonnollisesti moderaattori saisi kirjoittaa vain omalla nimellään.


PS. Oletko Lajunen miettinyt asioiden taustoja laajemmin?!! Voisit alkaa tutkimaan kaupunginjohtaja Markku Lumion istumista kahdella pallilla, joista toinen ei ole Vaasassa. Tai entisen asuntomessujen projektipäällikkö Keijo Ullakon entisiä tai nykyisiä tekemisiä. Molemmilla on myös sanansa sanottavana Vaasan vuokra-asuntotarjonnassa.

Heidän kohdaltaan muistuttaisin Lumion kohdalta (mm. Viro, Saariselkä, RG-Line, Asuntomessut) ja Ullakon kohdalta (mm. Kuntayhtymä, Asuntomessut) aikaisempia taustoja. Heidän tekemisensä ja virheensä on nähty. Kaikki ei siis todellakaan aina ole sitä miltä se näyttää!!

Veli-Jussi Pirinen

 • Guest
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #764 on: 01. 08. 2009 20:08 »

Epäillä saa ja sen tein. 


Olet Kari täysin väärässä. Kaikenlaisia epäilyjä ei todellakaan voi esittää julkisesti tuosta vaan. Aiheeton ja mustamaalaava epäileminen, jollaista olet pikipruukkia kohtaan esittänyt on tulkinnasta riippuen herjaavaa toimintaa ja rikoslaissa herjaaminen on rangaistavaa. Mietippä sitä.
« Last Edit: 01. 08. 2009 20:08 by Veli-Jussi Pirinen »

kylanpaa

 • Guest
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #765 on: 02. 08. 2009 09:09 »
V-J Pirinen,

Turhaan korjasit viestisi sanamuotoa. Herjaamisen tunnusmerkit ovat aivan selkeät, mutta saisiko Lajunen tuomion on jo hieman eri juttu.

Oikeus joutuisi ottamaan kantaa joko tai. Kun oikeus näkisi herjauksen, se saattaisi myös nähdä sen raskauttavana. Silloin saattaisi tulla pieni tuomio ja jopa kohtuullisen komea korvauspäätös arvioidusta taloudellisesta haitasta ja oikeudenkäyntikulut. Voisi myös tulla nahkapäätös ilman sakkoja, jolloin molemmat joutuisivat itse maksamaan omat oikeudenkäyntikulunsa. Lajusen (hyvän) lakimiehen ja käräjäoikeuden kulut olisivat tällöin ilmeisesti yli viidentonnin luokkaa. Pidän itsestään selvänä sitä, että jotain maksamista Lajuselle tulisi.

Pidän myös itsestään selvänä sitä, että mikäli Pikipruukki päättää jutun nostaa, se myös aikoo sen selkeästi voittaa. Tällöin tasapeli ei tyydyttäisi, eli hovioikeuden kulut saattaisivat tulla vielä päälle. Tämä kaikki on realismia.

Eli: "Mittaa kaksi kertaa, ennenkuin leikkaat."

VIC20

 • Guest
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #766 on: 02. 08. 2009 12:12 »
V-J Pirinen,
Herjaamisen tunnusmerkit ovat aivan selkeät, mutta saisiko Lajunen tuomion on jo hieman eri juttu

Lässyn-lässyn. Pikipruukin toiminta on turvattu julkisen rahoituksen kautta, ja siksi sen tulee kestää ja sietää paljon rankempaa kritiikkiä ja epäilyjä kuin yksityishenkilön tai yrityksen, jonka toiminnan kannalta hyvä maine on elintärkeä.

Jos Pikipruukki haluaa hälventää epäilyt ja leikata siivet negatiivisilta huhuilta, niin se onnistuu parhaiten sitä kautta, että toiminta on läpinäkyvää ja kustannusrakenne selvitetään mahdollisimman perinpohjaisesti.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #767 on: 02. 08. 2009 14:02 »


Pidän myös itsestään selvänä sitä, että mikäli Pikipruukki päättää jutun nostaa, se myös aikoo sen selkeästi voittaa. Tällöin tasapeli ei tyydyttäisi, eli hovioikeuden kulut saattaisivat tulla vielä päälle. Tämä kaikki on realismia.

Eli: "Mittaa kaksi kertaa, ennenkuin leikkaat."

Minullehan tällainen julkisuus kävisi.  Se olisi oikotie valtuustoon.  Saisin ilmaista mainosta jos kähinä kestäisi mahdollisimman pitkään.  Minulla on oikeusturvavakuutus.

Monet valtuustossa istuvat ovat joutuneet maksamaan istumapaikastaan paljon.  KYllä minulle ilmainen paikka kelpaa.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

kylanpaa

 • Guest
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #768 on: 02. 08. 2009 15:03 »

Lässyn-lässyn. Pikipruukin toiminta on turvattu julkisen rahoituksen kautta, ja siksi sen tulee kestää ja sietää paljon rankempaa kritiikkiä ja epäilyjä kuin yksityishenkilön tai yrityksen, jonka toiminnan kannalta hyvä maine on elintärkeä.

Jos Pikipruukki haluaa hälventää epäilyt ja leikata siivet negatiivisilta huhuilta, niin se onnistuu parhaiten sitä kautta, että toiminta on läpinäkyvää ja kustannusrakenne selvitetään mahdollisimman perinpohjaisesti.


VIC20,

Tuo sinun lässytyksesi (omia sanojasi) on ontuvaa selittelyä. Sisältää myös sen saman ennakkoasenteen, jota kenelläkään ei pitäisi olla. Tilalla tulisi olla arkirealismia ja moraalia. Nimittäin Pikipruukkia ei juridisesti (eikä käytännössä) mikään erota yksityisestä ihmisestä tai yrityksestä, silloin kun rajan yli on menty.

Vai tarkoitatko todella sitä, ettei Pikipruukilla ole mitään oikeuksia? Ei se kuule näin mene. Kyseessä kun ei ole mikään ”rankka kritiikki,” vaan selkeät ja valheelliset syytteet virheistä, joita ei ole tapahtunut. Sekä törkeät valheelliset väittämät kaksoislaskutuksesta. Tästä tuleva taloudellinen haitanteko on tunnistettavissa.

VIC20, nyt ei edes liikuta millaan harmaalla alueella, vaan sysimustalla alueella. Mutta ymmärrän Sinua, eli että et ymmärrä. Muuten et olisi kynään tarttunut. Yritän selvittää lisää.

Huomioi, ettei herjoilla ole ollut mitään tekemistä itse kustannusrakenteen kanssa. (Joita ei mikään yritys tietenkään selvittele ulkopuoliselle!) Eikä tekemistä myöskään ole kustannusrakenteen läpinäkyvyyden kanssa. Huomioi myös se, että Pikipruukki tarvitsee hyvää mainetta aivan yhtä välttämättömästi, kuin mikä muukin yritys tai yhteisö! Tässä olet siis aivan hakoteillä!! Että Pikipruukkiako saa herjata ja syyttää sellaisesta, mihin se ei ole osallistunut?!! Mieti nyt ajatuksiasi, kirjoitteluasi uudelleen!

Huomioi VIC20 ystävällisesti, että mitään laitonta (tai virhettä) ei ole Pikipruukin taholta tapahtunut. Mutta herjauksen tunnusmerkit ovat täyttyneet, koskien Kari Lajusen Pikipruukki-kirjoittelua täällä. Parhaiten Pikipruukin maine tulisi todistettua siten että valheita päästelleet tahot laitettaisiin sanoistaan käräjäoikeudessa vastuuseen.

Nyt en kuitenkaan tarkoita Lajusta, sillä en tiedä näkeekö Pikipruukki hänen kirjoitteluaan niin vaarallisena, varsinkin kun on nyt tullut täällä todistettua että Lajunen oli syytöksissään väärässä ja onneksi hän myönsi sen itsekin. Lajusen osalta taloudellinen ja herjaava haitanteko on suurempi niiden lukijoiden osalta, jotka ovat lukeneet täältä vain osan valheellisista kirjoituksista.

En tiedä oletko seurannut kirjoittelua, jolloin tietäisit, että tiedän tästä jutusta vielä paljon enemmän. Teen yhteenvedon kun ehdin ja siinä tulen enemmänkin syyttämään Voutilaista ja sanomalehti Pohjalaista. Tulen myös kertomaan senkin, miksei Pikipruukki ole antanut omaa vastinettaan lehdessä. (Ehkä se vastine annetaan Vasabladetissa.)

Lajunen on syyllinen myös sinisilmäisyyteen, kun meni uskomaan muiden puheita ja levitteli niitä. Olet VIC20 kanssani varmasti samaa mieltä, että lehdistön valta on tälläisissä tapauksissa liian suuri. Siitä siis myöhemmin lisää.

Esimerkki herjauksesta: Herjausta ei esimerkiksi ole se, kun kerrot yleisesti joka puolella, että Vaasa on paska paikka elää. Mutta jos väität julkisesti, että Vaasan viemärit eivät vedä ja että torilla on sitä itteään kolmen kuution kasa ja kaupunki ei suostu siivoamaan sitä pois. Sellainen on herjausta. Tuleeko sellaisesta sitten sakot ja korvausvaatimus, se on eri juttu. Tottakai tällöin Vaasalla olisi mahdollisuus kanne nostaa. (Oikeudenkäyntikulut tulisi silloin herjaajalle joka tapauksessa.)

Lajunen, älä pelleile. Vakuutuksesi ei kata tälläisen asian oikeusturvaa. (Ennen kuin jatkat tätä valhetta, niin kerro vakuutusyhtiösi nimi?)  Mitä enemmän tätä soopaa jatkat, sitä varmempaa on, että kanne myös nostettaisiin. Ja mitä tulee mahdolliseen läpimenoosi kunnallisvaaleissa, niin siihen et usko itsekään.

PS. On siinä meillä moderaattori. Sinähän katkoitat täältä pois asialliset kirjoittajat.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #769 on: 02. 08. 2009 15:03 »
Kiitokset nimimerkille "Kylanpaa"

Sait kirjoitukseesi kolme "Lajusta".  Edelliseen kaksi ja sitä edelliseen kolme.  Kiitän hyvästä vaalityöstä.
Sain viimeksi vähän yli 10 ääntä.  Uskoisin sen nyt tuplaantuneen.  Toivottavasti jatkat samalla linjalla?  Aikaahan on kolme vuotta.  Kirjoituksillasi saatan saada ehkä yhden äänen viikossa, riippuen montako kertaa nimeni mainitset.    Älä turhaan kainostele.  Nimeni saa mainita niin monta kertaa kuin vain haluat. 

Jatkathan samaan malliin?

Kari Lajunen

Mahdollinen kunnallisvaaliehdokas ensi kaudelle.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #770 on: 02. 08. 2009 16:04 »
Nyt alkaa mennä niin mielenkiintoiseksi , että onkohan vastaavanlaisista tapauksista nk. ennakkotapauksia vaan toimisiko Lajunen tai Pikipruukki tässsä ns. ladunavaajana.
veritas odium parit.

kylanpaa

 • Guest
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #771 on: 02. 08. 2009 16:04 »
Lajunen,

No niin Lajusenpoika Lajunen. Poistun lähiaikana 100% varmasti täältä vaasalaisia.infosta ja tällä kertaa lopullisesti. Tiedän olleeni yksi parhaita kirjoittajia.

Kun moderaattorina on tuollainen pelle (Lajunen) ja jolle blogin ylläpitäjä ei pyynnöstä huolimatta tee mitään, niin minulle alkaa riittämään. Minulla on ajalleni parempaakin käyttöä, meillä kaikilla on.

Loppuraportti tähän KOY Pikipruukki-aiheeseen luonnollisesti vielä tulee.


(Missä ovat aikaisemmin aktiivisena olleet monet hyvät kirjoittajat?? Miksi hekin ovat täältä poistuneet? Vaikka luonnollisesti he kirjoittaa haluavat. Ylläpitäjä ei voi yksinomaan syyttää resulssien puutetta. Mielestäni enemmänkin syynä on valittu linja ja siihen me kirjoittajat emme voi vaikuttaa.)

vanki

 • Guest
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #772 on: 02. 08. 2009 17:05 »
Lajunen,

Kun moderaattorina on tuollainen pelle (Lajunen) ja jolle blogin ylläpitäjä ei pyynnöstä huolimatta tee mitään, niin minulle alkaa riittämään. Minulla on ajalleni parempaakin käyttöä, meillä kaikilla on.

Loppuraportti tähän KOY Pikipruukki-aiheeseen luonnollisesti vielä tulee.

Kyllä Lajunen äänet kerää kunhan kylanpaa jatkaa samaan tyyliin, kylanpaa tässä nyt  törkeästi herjaa, loukkaa Lajusen maineen kovin rumasti, lajunen on koko ajan pysynyt asiassa ja on myös kirjoittajana niitä parhaita tässä foorumissa, kylanpaa sensijaan saisi katsoa peiliin ja hetken miettiä mitä tuli "sanottua".

Offline Pandora

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 130
  • View Profile
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #773 on: 02. 08. 2009 20:08 »

Tätä sivusta seuranneena, ihmettelen miten ihmiset kehtaavat syyttää Pikipuukkia kaikesta. Olenkin nyt hakenut selvää faktaa tietojeni tueksi, jotta kyseessä ei olisi pelkkää arviota. Tämän blogin etusivulle tulee siis vielä Voutilaisesta ja Pohjalaisesta sellainen paljastus, että oksat pois! Jotta alkakaahan toppuuttelemaan juttujanne, mikäli teillä ei ole todellista todellisuuspohjaa asianne tueksi.

Minulla nimittäin alkaa olemaan, joten tulette siis vielä huomaamaan, että olen ollut kaikissa arvioissani oikeassa. Tämä lausunto on jo tässä vaiheessa 100%:sta faktaa, mutta en tule vielä tämän laajemmin esiin.

Pitää siis ensin miettiä, kuinka asiat paljastaa, jotta en itse joudu herjaamisesta syytteeseen. Sen kuitenkin vielä sanon, etten ihmettelisi mikäli kyseinen toimittaja ja/tai uusi päätoimittaja joutuisivat lehden jättämään. Voutilaisista kerrottu juttu on siis lähes yksipuolista mustamaalausta, jota myös yleisesti valheeksi kutsutaan.

Olin alusta lähtien tätä mieltä ja perustin ns. tietoni pelkästään omaan realismiini. (Nyt arvioideni takana on jo tarkempi näyttö.) Olen ihmetellyt mm. Kari Lajusen yksipuolista näkökulmaa. Älkää hyvät ihmiset herjatko mitään osapuolta, mikäli Teillä ei ole täysin selkeitä 100%:sia näyttöjä.

Nyt mielenkiinnolla odotan juttuasi blogiin.

VIC20

 • Guest
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #774 on: 02. 08. 2009 21:09 »

Nimittäin Pikipruukkia ei juridisesti (eikä käytännössä) mikään erota yksityisestä ihmisestä tai yrityksestä, silloin kun rajan yli on menty.


Kyllä erottaa ja monessakin suhteessa. Pikipruukki ei ole normaali yritys, jonka hallitus ja johto on vastuussa suoraan omistajille, jotka kantavat omassa lompakossaan riskin siitä, miten hyvin yrityksen johto onnistuu hoitaa heidän omaisuuttaan.

Pikipruukin omistajia ovat vaasalaiset. Ei yksistään sinä tai Tapio Osalta tai Birgit Mäkinen tai nappulansarjan poliitikot Pikipruukin hallituksessa. Pikipruukki ei ole kuka tahansa mattimeikäläinen vaan merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka käyttää merkittävää taloudellista päätäntävaltaa hallitessaan mittavaa kiinteistöomaisuutta.

Huomattava yleinen etu vaatii, että Pikipruukin toimintaa voidaan kritisoida kärjekkäästi. Pikipruukille on tietysti annettava mahdollisuus oikaista virheelliset tiedot ja tuoda julki oma näkemyksensä.

Esim. Voutilaisen kohdalla Pohjalaisella tuntui olleen vaikeuksia saada vastine Pikipruukilta, kun ei siellä  oikein kukaan halunnut ottaa vastuuta. Tai ehkä he tunsivat, että suu teipattu kiinni?

Kyseessä kun ei ole mikään ”rankka kritiikki,” vaan selkeät ja valheelliset syytteet virheistä, joita ei ole tapahtunut.

Mitähän nämä valheelliset syytteet ovat? Voitko yksilöidä tarkemmin? Se mitä olen Lajusen kirjoituksia lukenut, niin muistelen hänen kertoneen kaksoislaskutukseen liittyvistä huhuista, joita hän ei kykene todistamaan. Tuollaisen "syytteen" voi esittää kenestä tahansa, koska syyttäjä kumoaa syytöksensä  samassa lauseessa.

herjoilla ole ollut mitään tekemistä itse kustannusrakenteen kanssa. (Joita ei mikään yritys tietenkään selvittele ulkopuoliselle!)

Kuten edellä sanottu, Pikipruukki ei ole normaali yritys vaan kuntalaisia palvelemaan luotu toimielin (entiseltä nimeltään Vaasan kaupungin asuntotoimi), jonka toiminalle kaupunginvaltuusto asettaa tavoitteet.

Kustannusrakenne on olennainen tieto, koska sen valossa voidaan nähdä, mihin Pikipruukin vuokratuotot menevät ja miten hyvin sitä johtavat ihmiset ovat onnistuneet tehtävässään. Yleinen etu kun on, että kuntalaisten elinkustannukset ovat mahdollisimman alhaiset. Jos tarjolla on edullisia vuokra-asuntoja, niin se myös parantaa sitä paljon mainostettua Vaasan imagoa. Nyt niin ei ole.

mitään laitonta (tai virhettä) ei ole Pikipruukin taholta tapahtunut. Mutta herjauksen tunnusmerkit ovat täyttyneet, koskien Kari Lajusen Pikipruukki-kirjoittelua täällä. Parhaiten Pikipruukin maine tulisi todistettua siten että valheita päästelleet tahot laitettaisiin sanoistaan käräjäoikeudessa vastuuseen.

Jos jotain laitonta oltaisiin voitu todistaa, niin me emme enää keskustelisi asiasta vaan päät putoilisivat jossain muualla. Lajunen on toiminut niin kuin vastuullisen kansalaisen tulee toimia. Hän on nostanut keskustelun aiheeksi kaupungilla liikkuvat huhut väärinkäytöksistä, joita Pikipruukin toiminnassa mahdollisesti ilmenee. Ja ihan riippumatta siitä, onko huhuissa perää tai ei, niin juuri noin pitää kansalaisen toimia.

Veli-Jussi Pirinen

 • Guest
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #775 on: 02. 08. 2009 21:09 »

PS. On siinä meillä moderaattori. Sinähän katkoitat täältä pois asialliset kirjoittajat.


Tuon täytyy olla valittu linja. Siihen on jokin syy jota ei vaan tavallisella järjellä ymmärrä. Tähän blogiin halutaan viestejä määrällisesti paljon. Laadulla ei ole mitään väliä, vain määrä ratkaisee.

Lajusen rooli on ilmeisesti olla ärsyttämässä kirjoittajia kirjoittamaan määrällisesti paljon viestejä. Lajunen ilmeisesti tekee sen esittämällä hieman heikkolahjaista jankkaamalla samoja yleensä epäolennaisia asioita moneen kertaan. Samalla tämä toisto lisää myös määrällisesti viestejä, joita siis aktiivisesti haetaan - sisällöstä välittämättä. (Tämä ei kuitenkaan ole Parkkarin oikea päämäärä, mutta valitut toimenpiteet vaan johtavat siihen)

Oletko Kylanpaa huomannut, että kun tälläinen mainitsemasi ns. asiallinen kirjoittaja kirjoittaa viestin, jossa hän argumentoi asiansa hyvin tämän jälkeen saattaa mennä useita päiviä, ettei siihen viestiin tule yhtään vastausta ja keskustelu ikäänkuin tyrehtyy. Kun vastaus sitten tulee on se monesti täysin epäolennainen ja koskee jotain seivästä puhutun aidan sijaan. Tästä keskustelu taas viriää uudelleen ja uudelleen.

Tänne ei ilmeisesti oikeasti edes haluta asiallisia kirjoittajia tai ainakin niiden halutaan vaihtuvan silloin tällöin, ettei viestien taso nousisi liikaa ja ettei viestiketjujen pituus näin ollen kärsisi. Moni kirjoittaja kuitenkin tulee taas hetkeksi katsomaan onko tilanne jo parempi ja taas saadaan hetkeksi uusia viestejä.

V-J Pirinen,

Turhaan korjasit viestisi sanamuotoa. Herjaamisen tunnusmerkit ovat aivan selkeät, mutta saisiko Lajunen tuomion on jo hieman eri juttu.


Juuri tuota tulkintaa tarkoitin, eli syyttäjä voisi ehkä tulkita jotain tapahtuneen, mutta oikeusistuin ei välttämättä niin tekisi.
« Last Edit: 02. 08. 2009 22:10 by Veli-Jussi Pirinen »

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #776 on: 02. 08. 2009 23:11 »

Nimittäin Pikipruukkia ei juridisesti (eikä käytännössä) mikään erota yksityisestä ihmisestä tai yrityksestä, silloin kun rajan yli on menty.


Kyllä erottaa ja monessakin suhteessa. Pikipruukki ei ole normaali yritys, jonka hallitus ja johto on vastuussa suoraan omistajille, jotka kantavat omassa lompakossaan riskin siitä, miten hyvin yrityksen johto onnistuu hoitaa heidän omaisuuttaan.


Kuten edellä sanottu, Pikipruukki ei ole normaali yritys vaan kuntalaisia palvelemaan luotu toimielin (entiseltä nimeltään Vaasan kaupungin asuntotoimi), jonka toiminalle kaupunginvaltuusto asettaa tavoitteet.

Kustannusrakenne on olennainen tieto, koska sen valossa voidaan nähdä, mihin Pikipruukin vuokratuotot menevät ja miten hyvin sitä johtavat ihmiset ovat onnistuneet tehtävässään.

Mikähän tämä VIC20 nyt oikein on ja mistä hän saa noin väärää tietoa?

Oy on oma juridinen yksikkönsä, on se sitten Vaasan Sähkö tai Palosaaren Yrityskeskus tai Nokia. Ihan siitä riippumatta kuka sattuu osakkeet omistamaan.

Koy Pikipruukki on ihan tavallinen yritys, kuten Vaasan Sähkö Oy:kin, joidenka osakkeet (ainakin toistaiseksi) omistaa Vaasan Kaupunki. Ihan samanlaisena Osakeyhtiöinä ne toimisivat vaikka osakkeet myytäisiin yhdelle ihmiselle (toki uusi hallitus voisi vaikka nostaa hintoja ja alkaa myydä kiinteistöjä ja alkaa jakaa reippaita osinkoja uudelle omistajalle). Omistustaho eivät muuta Oy:n olemusta mitenkään, Oy on itsenäinen juridinen henkilö.

Osakeyhtiön hallituksen jäsenten on aina lain mukaan ajettava yhtiön etua. Jos vaikka omistajan ja yhtiön edut olisivat ristiriidassa niin osakeyhtiön hallituksen jäsenten on siitä huolimatta vain ja ainoastaan ajettava yhtiön etua. Muuten voi joutua korvauvelvolliseksi. Omistajan eväät rajoittuvat uuden hallituksen valitaan jos hallitus koetaan uppiniskaiseksi.

Oy ei ole mikään kunnallinen toimielin. Eikä entisillä kunnallisilla toimielimillä ole mitää tekemistä Oy:n kanssa. Oy:n hallituksen jäsenet ovat vastuussa koko omaisuudellaan yhtiön hoidosta (jos tahallisella huolimattomuudella tai virheillä aiheuttavat vahinkoa). Hallituksen jäsenet joutuvat antamaan kirjallisen suostumuksen tehtävään (kunnallisen toimielimen tehtävästä taas ei edes saa kieltäytyä ilman laillista syytä).

Kaikkien osakeyhtiöiden tilinpäätökset (=kustannusrakenne) ja vuosikertomukset ovat julkisia ja ne tulee toimitta Patentti- ha rekisterihallitukseen vuosittain.

Kaikilla osakeyhtiöillä on lisäksi tilintarkastajat (jotka omistajat valitsevat). Myös heidän lausuntonsa on julkinen.

Koy Pikiprukki toimii pelkästään vuokratuloilla eikä yhtiön ja vuokralaisten välillä ole mitään eturistiriitaa. Siksi joka 2/7 hallituksen jäsenistä on vuokralaisten valitsemia. Myöskään kaupunki-omistajan ja yhtiön ja vuokralaisten välillä ei ole eturistiriitaa.

Kaikki kaupungit omistavat vuokra-asumista tarjoavia yhtiöitä, koska se on niille hyvin tärkeätä. Mitä paremmin yhtiöt voivat sitä paremmin koko kaupunki voi. Koy Pikipruukki voi hyvin, ihmeellisistä jutuista huolimatta, ja sen asiakkaat ovat hyvin tyytyväisiä. Tätä palstaa (ja Blogia, Pohjalaista) lukiessa ei helposti saa Pikipruukista oikea käsitystä ja siitä epäilyksiä esittävät eivät useinkaan ole Pikipruukin asiakkaitakaan.

Alkaa hieman kaduttaa, että olen täällä ylipäätään kommentoinut Koy Pikipruukin toimintakenttää. Kuvittelin, että avoimuus ja tosiasioiden esilletuonti voisivat olla kaikkia hyödyttäviä mutta luottamukseni täällä kirjoittelevien oikeudenmukaisuuteen on saanut pahan kolauksen.

Esimerkki varmaan säikäyttää ja on turha odotella muiden yhtiöiden edustajien avautuvan täällä mahdollisen asiattoman ja pahantahtoisenkin kritiikin kohteiksi.
« Last Edit: 02. 08. 2009 23:11 by Tapio Osala »

Jack

 • Guest
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #777 on: 03. 08. 2009 00:12 »
Osala kritisoi RG-lineä melko näyttävästi eikä näytä näkevän siinä pahantahtoisuutta.  Osala istuu Pikipruukin hallituksessa niin samanlainen kritiikki Pikipruukista muuttuukin pahantahtoiseksi vaikka se on samantahtoista kuin kritiikki yleensä.

"Tuuliviiri yllä talon katon.  Tekee mitä tuuli haluaa......"   Kuuluu korvalappustereoista.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #778 on: 03. 08. 2009 00:12 »
Osala kritisoi RG-lineä melko näyttävästi eikä näytä näkevän siinä pahantahtoisuutta.  .
Eikös tuolloin ollut kyse verorahojen sijoituksesta ko yhtiöön? Kritisoinko muka itse yhtiötä? (Ei se ollu hullu joka pyytää vaan se joka antaa.) Minusta kritiikki kohdistui siihen tuliko verovaroja ja yhteiskunnan riskejä sijoittaa yksityiseen businekseen.

On se nyt vähän eri asia. Eikä niin vähääkään.

Kritiikkiä on monenlaista, se voi olla rakentavaa tai edes faktoihin perustuvaa. Se voi myös olla pahantahtoista ja (jopa itse keksittyihin?) huhuihin perustuvaa. Se voi myös olla kätketty tuulesta temmattuihin "epäilyksiin". Jos nyt noita kaikkia edes kritiikiksi voi kutsua.

Offline Niiskutti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1632
  • View Profile
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #779 on: 03. 08. 2009 02:02 »
Voisko tätä kuntotarkistuslappua kehittää?

Jack

 • Guest
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #780 on: 03. 08. 2009 07:07 »
Vanha kettu viilaa pilkkua.  Kerroin RG-linestä yleisesti jotta asiayhteyden tunnistaa paremmin.  Asioita mistä Osala kritisoi löytyy luultavasti enemmän kuin muilta valtuutetuilta.  Ovatko ne nyt sitten kuitenkin vain hyväntahtoisia kritiikkejä vai normaaleja jossa tuodaan epäkohta valoon?

On se ihmeellistä kun sama kritiikki muuttuu pahantahtoisesti pilkkuakaan muuttamatta kun se osuu omalle kohdalle.  Asiahan on eniten suoraan vaasalaisia koskettava kuin mikään muu.  Se on suoraan kotona.

"Tuuliviiri yllä talon katon, tekee mitä tuuli haluaa........"
« Last Edit: 03. 08. 2009 07:07 by Jack »

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #781 on: 03. 08. 2009 08:08 »
On se ihmeellistä kun sama kritiikki muuttuu pahantahtoisesti pilkkuakaan muuttamatta kun se osuu omalle kohdalle.  Asiahan on eniten suoraan vaasalaisia koskettava kuin mikään muu.  Se on suoraan kotona.

"Tuuliviiri yllä talon katon, tekee mitä tuuli haluaa........"
Miten niin omalle kohdalle? En minä Pikipuukkia omista sen enempää kuin kukaan muukaan vaasalainen.

On luonnollista, että Pikipruukin suuruudesta johtuen mukaan mahtuu asiakkaita, jotka ovat tyytymättömiä. Nyt on pääasiassa ollut kyse muusta kuin asiakkaiden kritiikistä.

Pikipruukissa palautetaan vuokravakuuksia satoja vuodessa. Niistä n. 90% palautetaan kahden viikon kuluessa kokonaisuudessaan. Lopulle jäävästä osuudesta valtaosa on viimeisen vuokran pidätyksiä. Sitten jäljelle jäävästä osuudesta asiakas täysin tietoisena tariffeista antaa pidättää jonkun vaurion. Sitten jää jäljelle muutama tapaus vuodessa, joissa asiakas (tai tämän omainen) esitää ehdotetusta pidätyksestä reklamaation. Näissä tapauksissa dokumentointi valokuvin selvittää tilanteen ja sopu syntyy. Sitten jää vielä jäljelle pari tapausta vuodessa, jolloin asiakas marssii mediaan tai muuten riitauttaa tapahtuman.

Pikipruukin henkilökunta ei hyödy asiakkaalta saadusta korvauksesta mitenkään. Ainoa edunsaaja on oikeudenmukaisuus niitä kohtaan jotka jäävät kyseiseen taloon asumaan.

Järjetelmä on tehty niin hyväksi kuin henkilökunta on kyennyt, suojellakseen viulujen maksajaa - vuokralla asujaa. Ja koska se tuntuu tyydyttävän kaikkia osapuolia, aiheuttavan hyvin harvoin polemiikkia, on järjestelmä ilmeisen onnistunut. Se on maailman toiseksi paras järjetelmä eikä sitä parasta ole vielä löydetty!----
Kun on kyse yksityisen yrityksen saamista eduista verovaroista ollaan mielestäni aivan toisella alueella (RG linen tukipaketti). Tai muusta verovaroilla mässäilyistä (Asuntomessut yli 10 M€).

(LISÄYS 3.8 KLO 23: Vielä tuosta "OMALLE KOHDALLE": On se nyt aikaa kaukaa haettu syy, että minä pelkäisin joutuvani itse korvausvelvollisuuteeen edellämainituista asioista ja siksi puolustelisin täällä Pikipruukin menetelmiä. Pikipruukin omaisuus on satoja miljoonia (netto-omaisuuskin) ja sen me kaikki vaasalaiset omistamme yhdessä. Kaikki Pikipruukin tulot ja kertynyt varallisuus on peräisin vuokrista. Kyllä tässä minä ajatteln vähän muuta kuin "omaa etua".)
« Last Edit: 03. 08. 2009 20:08 by Tapio Osala »

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #782 on: 03. 08. 2009 08:08 »
Voisko tätä kuntotarkistuslappua kehittää?
Varmaan voisi, etenkin jos päätettäisiin se yhtiön oma tarkistuspöytäkirja toimittaa asiakkaalle. Se pitäisi tehdä useammalla kielellä ja sen käyttötarkoitus pitäsi yrittää selvittää selkokielellä. Sen liitteenä olevat valokuvatkin voisi tulostaa yms. Mutta koska järjestelmä toimii erittäin hyvin näinkin, niin muutokseen ei ymmärtääkseni ole paineita. Asuntotarkastuksia tehdään kymmeniä päivän-parin aikan parin henkilön toimesta, uusien asukkaiden ja tarkastajan yhtäaikainen tapaaminen voisi olla hankalaa. Asuntoa esitellessä on jo yhtäaikainen tapaaminen kerran ollut. (Mutta kuten sanottu: en ole työssä ko. yhtiössä enkä aivan tarkkaan kaikista rutiineista voi edes tietää. Sen tiedän että yhtiö on tiiviissä yhteistyössä ja metelmäkehitykseddä muiden maan johtavien vastaavien yhtiöden kanssa. Jos joku keksii uuden paremman käytännön, se tieto leviiä nopeasti myös Pikipruukin käyttöön).

Tässä taannoin aiheutti (toimittajalta) tulkintaongelmia (tahallisia?) juuri tuo yhtiön oma tarkastuspöytäkirja. Siihen kun ensivaiheessa kirjataan kaikki puutteet ja niiden listahinnat. Sen jälkeen sitä verrataan asiakkaan tekemään sisäänmuttoraporttiin ja yhtön omiin valokuviin ja sisäänmuuttotarkastuspöytäkirjaan. Siinä vaiheessa sitten vedetään yli ne viat, jotka eivät ole syntyneet asumisen aikana.

(Nythän on vielä niin, että ne seikat josta velkomista tehdään, niin sitä ei tehdä edes täysimääräisinä koska esim. jo ennestään kuluneen seikan vaihto uuteen parantaa asunnon tasoa alkuperäisestä tilanteesta. Muistaakseni WC-lavuaarin hinta on 160€ asennettuna - se on siis alle kustannusten mutta katsotan oikeudenmukaiseksi koska asunnon taso nousee uuden lavuaarin myötä korkeammalla kuin jos siinä olisi ollut se vanha lavuaari. Tietääkseni on vuokranantajia, jotka laskuttavat täyden hinnan kaikesta uusittavasta.)
« Last Edit: 03. 08. 2009 20:08 by Tapio Osala »

Jack

 • Guest
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #783 on: 03. 08. 2009 09:09 »

Miten niin omalle kohdalle? En minä Pikipuukkia omista sen enempää kuin kukaan muukaan vaasalainen.

Kuka omistamisesta on puhunut?  Kerroin "omalle kohdalle."  On se kumma, että valtuutetulle pitää vääntää kissan viiksestä.

"Omalle kohdalle" (varmaan kaikki muut lukijat ymmärsivät) tarkoittaa tässä tapauksessa edustamansa yhtiön hallitusta.  Luin tuolta aiemmin että Osala on Pikipruukin hallituksessa.  Hallituksella on aika suuri vastuu.  Silloin se sattuu "omalle kohdalle" kun kyseisen hallitusvastuuta kantavan yhtiön asiaa kritisoidaan ihan normaalisti.  Aina joku on jonkun hallituksessa.

Omalle kohdalle voi sattua vaikka pullea rotta kun se sattuu omalle kohdalle mutta harva niitä omistaa.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #784 on: 03. 08. 2009 18:06 »

(Missä ovat aikaisemmin aktiivisena olleet monet hyvät kirjoittajat?? Miksi hekin ovat täältä poistuneet? Vaikka luonnollisesti he kirjoittaa haluavat. Ylläpitäjä ei voi yksinomaan syyttää resulssien puutetta. Mielestäni enemmänkin syynä on valittu linja ja siihen me kirjoittajat emme voi vaikuttaa.)

Näyttäisivät edelleen olevan aktiivisia.  Mistä sellainen käsitys että olisivat kadonneet?

Kävimme eilen keskustelua Pikipruukin keskustan asunnosta.  Se valitettavasti hylättiin tämän asunnon osalta eikä se enää näy olevan nettisivuillakaan joten lienee mennyt.  Nyt käsitellään Asemakatu 13.  Näyttäisi kohtalaiselta kohteelta.  Vähän on kaukana keskustasta mutta tarjoan sitä yhtenä uutena Pikipruukkivaihtoehtona.  Ennen emme ole käyttäneen Pikipruukkia.

Asunto on hyvä ja seuraavanlainen.
Asuntotyyppi:   2H+KK+T
Vuokra €/kk:   483,57
m2:   42,00
Vesimaksut, lämmitys sekä pesutuvan ja talosaunan käyttömaksut sisältyvät vuokraan joten kustannukset henkilöä kohden kun asuntoon tulee kaksi hlöä  ovat 483,57 /2 =241,79/hlö.  Pysyy hyvin vaatimusten sisällä jonka yläraja oli 300€ mutta vaatimus lähellä toria tai keskustan kouluja tai muotiliikkeitä.  Ainoa huono puoli opiskelijalle on se, ettei se ole soluasunto ja jos toinen lähtee niin kustannukset jäävät toiselle.  Soluasunnossahan tätä vaaraa ei ole.
« Last Edit: 03. 08. 2009 19:07 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

kylanpaa

 • Guest
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #785 on: 06. 08. 2009 08:08 »
Lajunen,

Kun moderaattorina on tuollainen pelle (Lajunen) ja jolle blogin ylläpitäjä ei pyynnöstä huolimatta tee mitään, niin minulle alkaa riittämään. Minulla on ajalleni parempaakin käyttöä, meillä kaikilla on.

Loppuraportti tähän KOY Pikipruukki-aiheeseen luonnollisesti vielä tulee.

Kyllä Lajunen äänet kerää kunhan kylanpaa jatkaa samaan tyyliin, kylanpaa tässä nyt  törkeästi herjaa, loukkaa Lajusen maineen kovin rumasti, lajunen on koko ajan pysynyt asiassa ja on myös kirjoittajana niitä parhaita tässä foorumissa, kylanpaa sensijaan saisi katsoa peiliin ja hetken miettiä mitä tuli "sanottua".

Saiko niitä kaksoisnikkejä arvuutella? Kukahan on se henkilö, joka täällä vanki-nimimerkillä kirjoittaa. Kukahan on se henkilö, jolla on sellainen huumori, että alkaa kirjoittelemaan noin mauttomalla vanki-nimimerkillä? Minä en arvuuttele mitään. Mietinpä sitä vaan että ollakko vaiko eikö olla. Onko vanki tosissaan rekisteröinyt tuollaisen nimimerkin ja onko pian tulossa vangille jatkoa... potilas olisi tuolle kirjoittajalle hyvä nimimerkki.

vanki

 • Guest
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #786 on: 06. 08. 2009 09:09 »
Lajunen,

Kun moderaattorina on tuollainen pelle (Lajunen) ja jolle blogin ylläpitäjä ei pyynnöstä huolimatta tee mitään, niin minulle alkaa riittämään. Minulla on ajalleni parempaakin käyttöä, meillä kaikilla on.

Loppuraportti tähän KOY Pikipruukki-aiheeseen luonnollisesti vielä tulee.

Kyllä Lajunen äänet kerää kunhan kylanpaa jatkaa samaan tyyliin, kylanpaa tässä nyt  törkeästi herjaa, loukkaa Lajusen maineen kovin rumasti, lajunen on koko ajan pysynyt asiassa ja on myös kirjoittajana niitä parhaita tässä foorumissa, kylanpaa sensijaan saisi katsoa peiliin ja hetken miettiä mitä tuli "sanottua".

Saiko niitä kaksoisnikkejä arvuutella?

Saa arvuutella - sitähän passaa harrastaa enemmänkin, joskus kun oikein riipii niin arvuuttelu auttaa ja lievittää tuskan.
Vanki on vänki jos hieman maustetaan.

kylanpaa

 • Guest
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #787 on: 06. 08. 2009 09:09 »
Tuo vangin vastaus paljasti sen mitä odotinkin. Nyt olen varma, mutta en ääneen ala arvuuttelemaan.

-----------------------

Yksi toinen kirjoittaja, Lajunen, oli kerran vastannut minulle, että täällähän on sama vilske päällä kuin aikaisemmnkin ja kirjoittajia ei ole paljoa poistunut. Kyllähän totuus on kuitenkin aivan toinen. Hyviä kirjoittajia on lähtenyt pilvin pimein. Kunnallispoliitikoista ovat lähteneet lähes kaikki. Tämä aikanaan niin suosittu blogi on vain varjo entisestään.

Syynä ovat repivät kirjoittajat, joihin blogin ylläpitäjä ei puutu. Blogilla ei ole minkäänlaisia (kirjoitettuja) sääntöjä. Ongelmatilanteissa sävelletään. Kerrompa tässä vain niitä syitä, miksi moni on lähtenyt ja miksi mm. minä olen lähiaikana lähdössä.

Kiitos monille hyville kirjoittajille ja niille älykkäille ihmisille, jotka tekivät tästä sivustosta mielenkiintoisen ja mukavan paikan vierailla. Minä alan pikkuhiljaa kirjaa kirjoittaa, saan siitä samat kiksit kuin täällä roikkumisesta.

PS. Miksi ja minne lähti mm. Veli-Jussi Pirinen?

kylanpaa

 • Guest
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #788 on: 06. 08. 2009 20:08 »
Harmi.

Meni mun loppuraportista pohja pois, kun tänään on tullut tieto julkisuuteen, että Pohjalaisen päätoimittaja vaihtuu. Tämä tieto tuli etuajassa, joten minulla ei enää ole mitään repäisevää kerrottavaa. Minähän kerroin heti tuon valheellisen Voutilaisen jutun jälkeen, että pian tulee sellainen uutinen, että oksat pois!!
 
Tässä se nyt oli. Pohjalainen vaihtaa päätoimittajaa.

Ehtikö kahtakaan kuukautta olla, hän. Mantilaa tulee ikävä!

Odotan vielä Voutilaisen jutun tehneen toimittaja Jenni Mäkelän eroilmoitusta. Tätä en siis vielä ole kuullut, joten toivoisin lisätietoja asiasta. Sehän on varmaa, että rajusti heiluu hänenkin jakkaransa. Miten kehtaa kirjoittaa tuollaista herjaavaa soopaa, tarkentamatta asioita.

Olisi edes tarkentanut sen, kenen nimissä kyseinen asunto oli. Sillä se ei ollut herra Voutilaisen nimissä. Näin ollen hänellä ei ole edes reklamointioikeutta.

Tälläistä! Hyvää  kesää!

----------------------------------------------

PS. Olen saanut viestejä, että minun ei toivota poistuvan täältä. Nyt en tiedä mitä teen. Haluan lähteä menemään, sillä tämä ei enää anna niin paljon, kuin ovat olleet omat odotusarvot. Tsiikaan tätä systeemiä nyt kuitenkin vielä jonkin aikaa. Sitte varmaan lähen meneen. Saas kattoo nyt.

Koittakaa skarpata. Tää sivusto kuolee, jos ei kukaan osaa tehä mitään… järkevää.

eklu

 • Guest
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #789 on: 06. 08. 2009 21:09 »
Toiset tulee ja toiset mee, sain kuulla tänään että kissamme Jack on jäänyt auton alle. Kissoillahan on 9 nikkiä eiku henkeä joten kaikkea ei ehkä ole menetetty. Pikipruukki pärjännee joten ainakin shou jatkuu.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #790 on: 10. 08. 2009 15:03 »
Kuten aiemmin totesin, tein tutkimusta ja mikään huhu ei tullut toteennäytetyksi.

Nyt on ensimmäinen vuokra-anomus Pikipruukkille täytetty.  Olen käynyt monia vuokrafirmoja läpi ja oli jopa yksi paikka sellainen, että kun kerroin kyseessä olevan ulkomaalaisten niin kiinnostus loppui siihen.
Pikipruukkilla kiinnostus jatkui yhä.  Tämä voi olla suuri päänavaus mutta nyt aloitetaan kahdella opiskelijalla ja yhdellä asunnolla.  Hakijoita oli kuulemma satoja joten hakemuksiakin pitää olla monta moneen paikkaan.  Loppujen lopuksi Pikipruukilla ei ollut mikään mikä olisi huonommin kuin muilla.

Pahoittelen, että pistin Pikipruukkin tiukalle tutkimukseni aikana mutta se oli välttämättömyys ja Osala oli ainoa joka vastasi.  Mitenkään muuten en olisi voinut asiaa luotettavasti tutkia.  Tiedän, että joku jopa pahoitti siitä mielensä ja pahoittelen sitä mutta se on tuonut nyt ainakin yhden anomuksen ja kukaan ei tiedä miten käy jatkossa.  Nyt on tulossa 50 uuden opiskelijan rypäs kahden viikon kuluttua.
« Last Edit: 10. 08. 2009 15:03 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #791 on: 11. 08. 2009 08:08 »
Kävelin tänään Pikipruukkiin klo. 8:30 viedäkseni tämän ensimmäisen asunto-anomuksen.  Kiskaisen ovenkahvasta mutta se ei hievahda.  Katselen tiedotteita ja huomaan kyltin jossa kerrotaan aika klo. 9-jotain.  Totean, että oma vika.  Miksen ottanut selvää?  No käyn kahvilla lähikuppilassa ja yritän tappaa tämän 30 minuuttia.  Vaikka yleensä aika menee kuin siivillä niin nyt se suorastaan matelee.  Viimein kello on 9:00 joten menen Pikipruukkiin uudestaan.  Olenhan käynyt siellä jo kerran aikaisemmin niin tiedän millaista siellä on.  Tartun kahvaan, se ei taaskaan hievahda.  Ovi on lukossa.  Onneksi siinä on ovikello ja soitan sitä.  Heti vasemmalla puolella poksahtaa kaiutin auki ja sieltä kuuluu "Pikipruukki."  Mahtavaa, totean.  Hetken mietin, että mitähän tuohon vastaisi.   Ovi on lukossa.  Haluavatko he tietää kuka on oven takana ja millä asialla vai onko täällä ylipäätään asiakas vai vihainen asiakas vai pakoilevatko he haastemiestä tai eivät halua kulkukauppiaita  ja siksi valikoivat kuka pääsee sisään?     En ole koskaan nähnyt toista liikeyritystä joka kuulustelee asiakkaan ovella jossei täpötäyttä ravintolaa oteta lukuun.   Minulla on liikeyritys eikä mieleenikään tulisi pitää ovia lukittuna ja kuulustella kahvassa olevaa ennen sisään päästämistä.  Yleensä oveni ovat auki ihan silmin nähden kesäaikana.

EDIT: Allaoleva asia selvisi myöhemmin keskustelun kuluessa joten Protestointini olisi ollut aiheeton.  Tapahtuma kuitenkin kulki allaolevan mukaan.

Mutta asiaan.  Protestoin kuitenkin sitä, että asiakkaan edustajana joudunkin kuulusteluun jo lukitun oven takana enkä aio kertoa kuka ja millä asialla liikun.  Sillä jos en nyt pääse sisään toimittamaan anomusta niin tämä anomus jää toimittamatta sekä kaikki sen jälkeen.  En voi jättää anomusta sellaisenaan vaan se vaatii virkailijan tarkastusta.  Lomaketta ei voitu täyttää puuttuvan opiskelijatodistuken takia riittävästi ja halusin varmistuksen, että sen voi tuoda myöhemmin.  Mielestäni siihen ei myöskään voi vastata, että "Täällä on riepoteltu blogikirjoittaja" sillä tuskin se heitä kiinnostaa vaikka onkin totta.   Vastaan "Täällä on tavallinen kansalainen".   Se oli kuin taikasana.  Oven lukko naksahti auki.  Sen jälkeen asia luistikin aivan mallikelpoisesti.   

En pidä tätä epäkohtana vaan hieman kummallisena käytäntönä ja siihenkin on varmasti syy.
« Last Edit: 12. 08. 2009 10:10 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

kylanpaa

 • Guest
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #792 on: 11. 08. 2009 08:08 »
Se on kuule se joku Voutilas käynyt siellä häiriköimässä.
Monessa paikassa on nykyään jo vartijat, jopa metallinpaljastimet.

Se on moro!

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #793 on: 11. 08. 2009 09:09 »

Tapio Osalan intressi, eli kiinnostus Pohjanmaan Yh Rakennuttajien, sekä kaupungin johtajan
suhteeseen Vaasan vuokra asunto symbioosiin liittyen, tukee vain yhtä ja ainoaa asiaa:

Koy Pikipruukin monopolia vuokra asunto tarjontaan.

Tämä tarkoittaa käytännössä lähinnä kahta vaihtoehtoa, eli joko, tai.

Pikipruukin yksipuolinen tarjonta, tai omarahoitteinen asunto.

Väliä tilkittäisiin sitten niillä harvoilla yksityisillä vuokra asunnoilla, elikkä nykyistä
arpapeliä pelaamalla.

Mikä yllättävintä, tai sanotaanko läpinäkyvintä:

Kyseinen Koy Pikipruukin Puheenjohtaja on aiemmin ollut mopoleja vastaan.

             Alkaako tästä siis uuden aallon kolhoosiyhteiskunta
             jolle kasvava trendi, eli Lama, on luomassa uudet raamit.

Nyt vaaditaan siis selkärankaa tällaisia kolhoosi agitaattoreita vastaan.

Eli hyvät ihmiset. Lisääntykää ja täyttäkää maa.

Muuttakaa maaseudulle.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #794 on: 11. 08. 2009 09:09 »
edit: toiseen ketjuun

Eric Sardinas

 • Guest
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #795 on: 11. 08. 2009 09:09 »
   

En pidä tätä epäkohtana vaan hieman kummallisena käytäntönä ja siihenkin on varmasti syy.


No varmasti. Epäilen, että joku, jolta on jossain vaiheessa katkaistu vesi pariksi päiväksi, on käynyt esittämässä viattomalla virkailijalle mielipiteensä ja sen jälkeen he haluavat kuulla edes jonkunlaisen äänen, ennen kuin avaavat oven.

Tai sitten heillä on ollut evankelisluterilaisia norkoilijoita rappukäytävässä maleksimassa.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #796 on: 11. 08. 2009 18:06 »
Minulla on toimeksianto anoa asuntoa johon tulee kaksi opiskelijaa ja hinta nuppia kohden enintään 250€.  Olen anonut Pikipruukilta ja soitellut muualle.   Paikalla ei ole väliä kunhan on 10km säteellä keskustasta.   Tällälailla ei kuitenkaa voi anoa vaan jokainen kohde piti eritellä.  Lomakkeessa ei myöskään ollut mahdollista kohdistaa kuin yhteen asuntoon.  No yliviivasin tarpeettomia kohtia ja lisäsin niihin kohdistettuja asuntoja siten, että niitä tuli 5 kpl.   Laitoin anomuksen mutta en voi olla varma, että niistä yksikään on vapaana.  Kohdistaminen oli mielestäni turhaa kun paikalla ei ole väliä mutta silti ne piti kohdistaa tiettyyn asuntoon.

Onko mahdollista laittaa anomusta toisinpäin eli että anottaisiin jotain vapaata asuntoa ja Pikipruukki tarjoaisi sitten sellaista?  Silloin tyhjäkäyttöaste vähenisi koska kohde on jo löytynyt.  Viimeisen vuoden opiskelijat ainoastaan tenttivät eivätkä käy koulussa kuin silloin.  Heille on sama missä asunto on kunhan se on rauhallinen ja pyöräilymatkan päässä koulusta.  Ympärillä ei tarvitse olla mitään opiskelua häiritsevää virikettä.

Olisimme helppo ja hyvä kohde sillä otamme luultavasti ensimmäisen joka tarjotaan.  Meille kelpaisi jokin tyhjänä ollut asunto.   Nyt otamme sen minkä ensimmäisenä saamme.  Eli kun Ikkuna-lehti huomenna tulee niin siitä katsotaan ja niihin soitetaan.

Minulla on toinenkin toimeksianto mutta se on keskustaan lähelle kouluja tai toria tai muotiliikkeitä.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Klaus Berg

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1527
 • Gender: Male
 • Elämä on juoksukilpailu ajan kanssa
  • View Profile
  • Blogi
  • Email
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #797 on: 11. 08. 2009 20:08 »
Minulla on toimeksianto...

Varovasti, sillä toimiala on luvanvaraista.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #798 on: 12. 08. 2009 07:07 »
Kävelin tänään Pikipruukkiin klo. 8:30 viedäkseni tämän ensimmäisen asunto-anomuksen.  Kiskaisen ovenkahvasta mutta se ei hievahda.  Katselen tiedotteita ja huomaan kyltin jossa kerrotaan aika klo. 9-jotain.  Totean, että oma vika.  Miksen ottanut selvää?       

En pidä tätä epäkohtana vaan hieman kummallisena käytäntönä ja siihenkin on varmasti syy.

Ettei nyt jäisi väärinkäsitystä yritysten, mukaanlukien Koy Pikipruukki, aukioloajoista ja ovien lukitsemisena pitämisestä, niin kerron, että

Yritykset ovat yleensä auki silloin kuin ne ilmoittavat ilmoittelussaan ja vaikkapa kotisivuillaan (Koy Pikipruukin aukioloaika ilmoitetaan etusivulla). Niin myös Koy Pikipruuukki.  Ei se ole mitenkään kummallista, kuten Lajunen antaa ymmärtää.

Olen käynyt siellä melko usein vuosien varrella, eikä koskaan ole ollut ovi lukossa aukioloaikoina.

Ovipuhelin on tarkoitettu käytettäväksi silloin kun ei ole aukioloaika.

Vaikuttaa siltä kuin Lajunen olisi käynyt asuntovälitysasioillaan tiistaina.

Ovessa ja kotisivuilla lukee aukioloajoista seuraavaa:
Quote
Aukioloajat
MA 9.00-14.00
TI 13.00-17.00
KE, TO, PE, 9.00-14.00

Minusta oli varsin ystävällistä kun Lajunen otettiin vastaan vaikka asiakaspalvelu ei ollut avoinna. Suurin osa asiakkaista osaa kyllä käydä asioimassa oikeaan aikaan.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: KOY Pikipruukki
« Reply #799 on: 12. 08. 2009 08:08 »


Vaikuttaa siltä kuin Lajunen olisi käynyt asuntovälitysasioillaan tiistaina.

Ovessa ja kotisivuilla lukee aukioloajoista seuraavaa:
Quote
Aukioloajat
MA 9.00-14.00
TI 13.00-17.00
KE, TO, PE, 9.00-14.00

Minusta oli varsin ystävällistä kun Lajunen otettiin vastaan vaikka asiakaspalvelu ei ollut avoinna. Suurin osa asiakkaista osaa kyllä käydä asioimassa oikeaan aikaan.

Aivan totta ja tosi ystävällistä.  Kävin eilen eli Tiistaina.   Luin vain ensimmäisen rivin tekstin "MA 9-" enkä yhtään enempää ja oletin loput itsestäänselvyytenä.  Oma vika.  Mutta tiedän sen vasta nyt.     Monet ovat kiireisiä ja huolimattomia lukiessaan aukioloaikoja.  Kiitos informoinnista.  En minäkään oleta asiakkaan tulevan aukioloajan ulkopuolella jos se selvästi mainitaan.

Samallahan näköjään selvisi tuo ovipuhelimen idea.  Paikalla on henkilökuntaa joka tekee muuta kuin asiakaspalvelua.  Silloin on ymmärrettävää, että asiakasta informoidaan aukioloajoista kun kerran siellä joku on informoimassa ja ymmärrän, että turha päästää sisään jos ei voi palvella.  Se aiheuttaa vain närää asiakkaassa koska hän ei ehkä sitä ymmärrä.  Tosi ystävällistä.  Jotkut kuten minä eivät ole koskaan vuokranneet asuntoa ja käyvät mahdollisesti ensimmäistä kertaa.  Silloin voi tulla tällaista.  Yleensä olen huolellinen mutta nyt oli kiirus.

Sain asiani hoidettua ihan mallikelpoisesti vaikka virkailija ei ollut varsinainen asiakaspalvelija eikä ehkä olisi osannut vastata erikoiskysymyksiin.  Minun asiani kuitenkin hoitui hienosti.

Monet asiat elämässämme perustuvat itsestäänselvyyksiin.  Kun odotamme liikennevaloissa vihreää niin oletamme sen tulevan.  Kun edelläajava vilkuttaa vasemmalle, niin oletamme hänen kääntyvän vasemmalle emmekä oikealla.  Kun aukioloajat ovat yleensä "MA-PE" niin ainakin minä oletin sen tässäkin tapauksessa olevan "MA-PE".  Jos lehti tulee aina aamulla 6:45 niin oletamme sen tulevan silloin.  Mutta kuten sanoin, "oma vika."
« Last Edit: 12. 08. 2009 09:09 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.