Author Topic: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri  (Read 554918 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #240 on: 10. 10. 2007 19:07 »
Kahlasin sivut läpi ja korjatkaa jos olen väärässä:

RG Line joutui ongelmiin, koska Casino Express myytiin alle sen tase arvon. Puhdistaakseen pöydän vanhoista lainoista ja veloista, RG Line tarvitsee rahaa 8,5 milj €. Vakuudeksi lainalle asetetaan nykyinen alus, jonka arvo on 9 milj €. Jos summa ei ole uskottava, voi sen varmasti tarkistaa luotettavalta taholta. Uudelleen järjestelyt lisäävät Vaasan kaupungin takauksia nykyisestään 200 000 €.

Mikäli RG Linen lainajärjestely ei onnistu, ajautuu yhtiö konkurssiin. Vaasan sataman tulot tippuu kolmanneksen (n. 700 000 € / vuodessa). Mikäli satamataksoja nostetaan jäljelle jääneille aluksille,
saattaa se karkoittaa nämä alukset muihin satamiin. Mikä on Vaasan sataman kohtalo? Paljonko Vaasan kaupunki on saanut vuosien saatossa rahaa sataman avulla?

"jonka arvo on 9 milj €. Jos summa ei ole uskottava"
- Ei ole uskottava. Ensinnäkin arvioitsijan tulee aina olla ostajan/takaajan. Finnvera arvioi laivan 7 M€:n arvoiseksi. Joku arvio (valtuutettu Ahlnäsin välittämä?) oli 6 M€:n pintaan ja  kolmas vain  2-2,5 M€stä *! Vakuusarvo on yleensä 70 %- 80 % käyvästä arvosta.
- Nyt on myös pelko siitä että myytäisiinkö laiva edes eniten tarjovalle? Edellinen meni halvalla - kaukana tasearvostaan. No, uusi kokous on niin poikkeuksellisen hätäisesti järjestetty, eikä uusia arvioita ehdi kukaan tilata.

Minä olen vakuuttunut, että noilla ehdoilla (jotka sinänsä olivat valheelliset - Finnvera ei mitään korotonta pääomalainaa ole koskaan aikonutkaan antaa- lue tämän päivän Vbl) ei kaupungille jäisi realisoinnissa mitään laivavakuudesta.

"Uudelleen järjestelyt lisäävät Vaasan kaupungin takauksia nykyisestään 200 000 €." Oikien mutta väärin. Nykyisin on vakuutena pizzaosakkeita ja yrittäjän omavelkainen takaus. Uudessa järjetelyssä nämä häviäisivät. Kokonaissumma ei suurene mutta vakuus katoaa olemattomiin ja osa on pelkkää lahjaa (pääomalaina on sitä).


"Vaasan sataman tulot tippuu kolmanneksen (n. 700 000 € / vuodessa)." Saattaa tippua teoriassa hetkeksi mutta ei niitä rahoja nytkään ole saatu.
Minä en usko, että liikenne loppu vaikka tämä varustamo lopettaisi. Löytyy uusi rahtialus ja kesäsiin tulee katamariiniliikennettä. Uutta toimintaa ja uutta liiekvaihtoa satamalle tulee aivan varmasti. Niin on aina tullut.

Mitä satamiin Suomessa yleensä tulee niin ylikapasiteetti on valtava, Kaskinen ja Psaari+Kla kovin lähellä... Vaikea ala, jota nyt on aika sairasta pitää yhtä yrittäjää tukemalla hengissä? Taitaa muuten tuki olla EUn kilpailunrajoittamissääntöjen vastaistakin.

*
Quote
1. Ei kai kaupungin kuulu ylläpitää varustamoa, ellei se ole itse varustaja ja tulosvastuullinen koko operaatiosta, josta sen kuuluisi saada voittoa.
2. Mikään pankki ei kyllä anna korotonta lainaa, etenkään laivanvarustukseen. Laivanvarustus on riskialtista toimintaa ja siihen ruvetaan yleensä jos potentiaali voitonsaantiin on erittäin hyvä. Jos joku väittää toisin, parasta soittaa eri pankkeihin ja kysyä.
3. Yli 20-vuotiaat ro-ro (tai ro-pax) laivat ovat usein vaikeuksissa sekä luokituslaitosten, että erilaisten valtiontarkastajien taholta, koska ne koetaan yleisesti turvattomiksi monesta syystä, joista tärkeimmät ovat rahtikansien ja rungon paloturvallisuuteen ja vesitiiviyteen liittyviä. 30 vuotta vanha alus lähetetään yleensä romutettavaksi. Ylläpito ja korjaaminen on myös huomattavasti kalliimpaa kuin nuoremmalla aluksella. Varaosia ei tahdo löytyä ja vanhat koneet antavat hyvin usein tarvetta korjauksiin.
4. Nykyisen laivan myyntiarvo on kutakuinkin 2 - 2.5 miljoonaa euroa. Jokainen voi tarkastaa tämän vertaamalla myytävänä olevien laivojen hintoja netissä www.boatsource.ca sivustolta.
5. Tällä hetkellä ei näytä olevan paljon tarvetta matkustajien talviliikenteelle. Rekkaliikenne on toinen juttu ja se voitaisiin hoitaa pienehköllä (12 rekkaa) ja nopeahkolla (17+ solmua) ro-ro laivalla, mutta ei ylivanhalla.
6. Jos joku uskoo linjan jatkamiseen, on siihen kyllä mahdollista ottaa joko bare-boat rahdattu laiva tai aikarahdattu laiva, eikä mammonaa tarvitse sitoa laivan hankkimiseen. Rekkaliikenne on varmasti hyvin arvioitavissa, jotenka taloudelliset tulokset voidaan laskea.
7. Tällaiseen hommaan ei pidä lähteä millään "musta tuntuu" periaatteella, eikä tunteella, vaan faktat pitää kyllä selvittää perusteellisesti ja laivan pitää tienata olemassaolonsa.
« Last Edit: 10. 10. 2007 21:09 by Tapio Osala »

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #241 on: 10. 10. 2007 19:07 »
että jos kepulikonsteja asiassa tehdään poistuvat valtuutetut kokoussalista, jolloin päätös ei saa lainvoimaa. MTV on tekemässä asiasta kunnon TV shown


Kuntalaki:
58 § Päätösvaltaisuus

Valtuusto on päätösvaltainen, kun vähintään kaksi kolmasosaa valtuutetuista on läsnä.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #242 on: 10. 10. 2007 20:08 »
 

Ilman Rabbea ei olisi varmaan päästy aikoihin Vaasasta yli.

Oletko aivan varma?  Yhteen aikaan väylällä oli kaksi varustamoa.  Olisiko se ilman
nykyistä yrittäjää ajautunut vararikkoon?

Olisiko meillä nyt toimiva ja ilman verorahoin tuettava laiva väylällä?  Siis
Transparaden.
« Last Edit: 10. 10. 2007 20:08 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Peeveli

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #243 on: 10. 10. 2007 20:08 »
Eihän tuohon mielenosoitukseen mitään käytäväesiintymistä tarvita. Valtuuston kokous on käsittääkseni yleisölle avoin. Kaikki vaan paikalle tilaisuutta seuraamaan.

Muuten olen sitä mieltä että tämä Rabben tukiasia ja siihen liittyvä omistajan oman vastuun minimoiminen on ennennäkemätön veronmaksajien kuppaus. Sitä ei puolla edes se että kaupunki on jo kainaloitaan myöten asiaan uponneena entisten (tyhmien) päätösten ansiosta. Lisätukeminen ei suinkaan pelasta varustamoa vaan aiheuttaa laivan uppoamisen omistajansa asemesta veronmaksajan kustannuksella.

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #244 on: 10. 10. 2007 20:08 »
Lainaus Tsailor

Quote
Liikenne jatkuu, sitä ei kannata epäillä eikä vedota liikenteen jatkumisen puolesta. Kesällä puhaltavat uudet tuulet, Raippaluodosta.

NO niin, ettei vaan tosiaan petattais Laivaa Raippaluotoon tällä koko10miljoonan show hommalla.Eikös siellä jo jokin kippo ajellut tilausajoja koemielessä.

Ja jos näin kävisi että liikenne sieltä alkaisi niin ilmeisesti sielläkin häärää häräde Rabbe Grönblom!!!

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #245 on: 10. 10. 2007 20:08 »
Lainaus Eric Sardinas

Quote
Kysymys on eri ajasta. Silloin laivat olivat täynnä matkustajia

Meinaatko että tällä nykyisellä RO-RO aluksen 50-100 paikalla voisi edes ajatusleikillä saada vuodessa 100.000 matkustajaa niillä vuoromäärillä mitä paatti ajalee ???

Quote
Ruotsalaiset eivät hyödy mitenkään erikoisesti RG-linesta. Uskon että heille on yks hailee seilaako väliä kukaan vai ei.

Niinpä mitä Vaasalaiset veronmaksajat ovat hyötyneet ? liki 800.000e saatavia nytkin ja lisää vaan velkaa kinutaan :(

Quote
mihin suuntaan se vie Vaasan ja Suomen kehitystä, jos vienti tehdään hankalammaksi ja kuljetuskustannukset nousevat jo muutenkin olemassaolonsa kanssa taisteleville yrityksille?

Per****le tämä on valtion asia eikä Vaasalaisten veronmaksajien maksaa vietitukia joillekin paperirullille.

Quote
Mutta minulla on myös se käsitys, että RG-linen palveluja käytetään aika paljon.

Täällä sivustoilla oli eräs naisimmeinen joka sanoi että MUTU TUNTUMALLA EI SANOTUT ASIAT EIVÄT OLE FAKTAA ja sinäkin sitä olit mieltä.


Quote
Ei tarvitse ainakaan sen takia siirtää tuotantoaan Kiinaan...

Tokkopa ketään yritys Vaasasta nyt Kiinan lähtisi yhren ROO ROO aluksen olemassaolon takia.. ;)Offline Orvokki

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #246 on: 10. 10. 2007 21:09 »
Miten tuo voi olla edes käytännössä mahdollista, mitä Tapio kirjoittaa? Eli jos asia on pantu pöydälle niin eihän sitä silloin voi uudelleen valmistella ja tuoda UUTTA ESITYSTÄ valtuuston päätettäväksi!? Ja että ko. esitys tuotaisiin suoraan kokoukseen, vaikka kyse on näin isosta asiasta. Aivan käsittämätöntä!! Täytyy sanoa, että nyt on mopo karannut eräiden käsistä pahemman kerran. Onhan se horjunut jo pidemmän aikaa, mutta tämä alkaa olla viimeinen pisara! Täytyy varmaan vastapuolenkin (eli tuen lakkauttamisen kannalla olevien) ryhtyä radikaalimpiin keinoihin. Eihän tuollaista voi vain hyssytellen hyväksyä vaan todellakin, jos valtuutettujen on mahdollista marssia ulos kokouksesta, yleisön pitää mielenosoitus tms. niin nyt vaan kaikki lailliset keinot käyttöön. Eihän tässä hommassa ole mitään tolkkua.Lainaan tuossa itseäni. Arvasin oikien. Kokoukutsu tuotiin juuri, siinä kerrotaan, että "kaupungihallitus käsittele asian erillisenä asiana" 15.10.2007 klo 16.00 mutta päätösesitys kaupunginhallituksellekin pidetään vielä salassa " Päätösesitys kokouksessa".

Vielä emme siis saa tietää mitä meille esitetään (ei edes kaupunginhallituksen jäsenet), vaan meille annetaan asiakirjat juuri ennen kokousta. Normaalisti saamme kutsun ja esityslistan 5 päivää ennen kokousta.
Valtuuston työjärjestyksessä lukee:
Quote
Esityslista

Esityslista, joka sisältää selostuksen käsiteltävistä asioista ja ehdotukset valtuuston päätöksiksi, on lähetettävä kokouskutsun yhteydessä, jolleivat erityiset syyt ole esteenä.

Nyt on siis jotain erityistä syytä. Asiassa on siis tulossa uusi päätösesitys, eli asiaa onkin käsitelty kuin se olisi palautettu uuteen valmisteluun. Jo nyt on siis uusia liitteitä lähetetty.

Kiire tulee kaupunginhallituksen päätöksen pöytäkirjan tarkistamisessa ja päätöksiä valtuutetuille monistaessa.

Mielenkiintoinen menettely kun on kyse miljoonien veroeurojen riskisijoituksesta. Vapaa ja julkinen keskustelu aiheesta käy nyt vaikeaksi kun emme tiedä mitä meille esitetään ja se kokous joka päättää esityksestä alkaa klo 16 ja valtuuston kokous klo 17.45. Samana päivänä.

P.S Viime valtuustossa pienen paniikin aiheuttanut ja tämän päivän VBl:n jutun aikaansaanut vaatimukseni  "salaisen"  asiakirjan julkistamisesta tuotti tuloksen. RG Linen tilaama laivan arviointitodistus on nyt käännöksenä valtuutetuille lähetetty. Siinä lukee mm. "Allekirjoittanut on pintapuolisesti tarkastanut.." Arvio on siis 9,25M€.

Peräämääni RGI:n vakuutusarvo on vielä kateissa. Kokouskutsun liitteenä olevassa RG Linen lausunnossa kerrotaan, että se on kaupungille lähetetty: "Rahoittajan ominaisuudessa olette (kaupunki) saaneet vakuutuskirjan Willikseltä (vakuutusagenttimme), josta ilmenee suojanne."
Tätä ei meille valtuutetuille suvaita vieläkään näyttää. Kyse on siis vakuutuskorvauksesta, jos alus sattuisi uppoamaan tai palamaan.


Eric Sardinas

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #247 on: 10. 10. 2007 21:09 »


Ilman Rabbea ei olisi varmaan päästy aikoihin Vaasasta yli.

Oletko aivan varma?  Yhteen aikaan väylällä oli kaksi varustamoa.  Olisiko se ilman
nykyistä yrittäjää ajautunut vararikkoon?

Olisiko meillä nyt toimiva ja ilman verorahoin tuettava laiva väylällä?  Siis
Transparaden.

Paljon mahdollista, tietenkin.

Offline reviisori

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 35
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #248 on: 10. 10. 2007 21:09 »
Kahlasin sivut läpi ja korjatkaa jos olen väärässä:

RG Line joutui ongelmiin, koska Casino Express myytiin alle sen tase arvon. Puhdistaakseen pöydän vanhoista lainoista ja veloista, RG Line tarvitsee rahaa 8,5 milj €.


Miksi se myytiin alle tasearvon? Eikö muka esiintullut isomman ostotarjouksen (2,7M€ tehnyt)  Erkki Lehto ollut uskottava? Kovan luokan businessmies se on.

Miksi muuten RGfirma ei ole selvitystilassa?  Konkurssilainsäädäntö vaatisi sitä kun pääoma on syöty ja pakkasella. Heinäkuussahan jo talous kariutui. Mitä näin kauan on odotettu? Joulupukkia (niin sehän taitaa ollakin asialla, tonttuineen).

Kyllä tässä haiskahtaa vuosituhannen huijausyritys. Itse asiassa ei haiskahda vaan se on sitä. Eivätkö poliitikot todella välitä verorahoistaan tuon enempää? Ovatko luvut liian suuria, että niitä ei tajuta? Kun supliikkimies puhuu kuin ruuneperi, niin täydestä menee valtuutettuihin? Nyt puhutaan kymmenistä miljoonista mummonmarkoista, herätys!

Missä Vaasan tilintarkastajat nyt ovat? Mistä nämä rahat otetaan? Joo vahinkorahastosta. Tosi vitsikästä (taitaa olla talousjohtaja huumorimiehiä)– sieltähän ne kuitenkin menisi muutenkin, kun väistämätön lopputilanne korkeintaan kahden vuoden päästä on edessä..

Turuntauti katoaa kohta diagnoosiluettelosta ja tilalle on tulossa uusi määritelmä. Mikähän se on?

P.S. En ole mikään laivakauppias, reviisori vaan, mutta kävin tuolla "Kapteenin"vihjaisemilla sivuilla ja ihmettelen kuin tällaisen laivan voi saada alle 3 M€:lla
http://www.boatsource.ca/boats/sale/438 Vaikea uskoa siis, että RGIn arvo olisi  9,25 M€ jota on valtuutetuille syötetty.

« Last Edit: 10. 10. 2007 22:10 by reviisori »

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #249 on: 10. 10. 2007 21:09 »
Meinaatko että tällä nykyisellä RO-RO aluksen 50-100 paikalla voisi edes ajatusleikillä saada vuodessa 100.000 matkustajaa niillä vuoromäärillä mitä paatti ajalee ???

En, vaan tarkoitan sitä, että jossain kulkee homman kannattavuuden raja. Kuinka usein liput on myyty loppuun? Eivät vuorot, tai useammat laivat yksin tuo lisää matkustajia, vaan tämän hetkinen tilanne on se, että liikennöidään vain tarpeen mukaan. Hupireissut ja tax-free ovat historiaa.

Quote
Niinpä mitä Vaasalaiset veronmaksajat ovat hyötyneet ? liki 800.000e saatavia nytkin ja lisää vaan velkaa kinutaan :(

Vaasalaiset yritykset vievät tuotteitaan yli Ruotsiin RG-linen aluksella ja sitä kautta myös Norjaan ja tavaraa tulee myös takaisin. Kyllä se nyt jossain näkyy, Ojalan laskuopin mukaan.

Toiseksi, kysymys on myös tiestä, vaikka se kulkeekin vedessä. Miten montaa eri tietä käytät päivittäin ja vuosittain? Siitä huolimatta veronmaksajat maksavat teistä, joita eivät ole edes koskaan nähneet. Sellaisistakin, joilla hädin tuskin liikutaan. Siihenhän tämä kaikki perustuukin. Jos jokaista tietä ylläpidettäisiin vain kannattavuuden mukaan, niin olisiko esim. Palosaarella Palosaarentien lisäksi muita ajokuntoisia katuja?

Quote
Per****le tämä on valtion asia eikä Vaasalaisten veronmaksajien maksaa vietitukia joillekin paperirullille.

Myös Vaasa on osa valtiota ja veronmaksajat ovat valtio. Eikä kysymys on vain jostain paperirullista, teollisuutta ja vientiä tulee tukea pitämällä huolta siitä, että se voi viedä tuotteitaan ulkomaille. Suomi (eikä Vaasa) eivät ole muutenkaan tässä kunnostautuneet mitenkään mahtavasti.
Sitäpaitsi, kysymys on usein herkistä aloista, eikä paperiteollisuuskaan lepää laakereillaan kun kysymys kannattavuudesta.

Quote
Täällä sivustoilla oli eräs naisimmeinen joka sanoi että MUTU TUNTUMALLA EI SANOTUT ASIAT EIVÄT OLE FAKTAA ja sinäkin sitä olit mieltä.

Verorahojako se alus sitten vain ruumassaan kuskaa?

Quote
Tokkopa ketään yritys Vaasasta nyt Kiinan lähtisi yhren ROO ROO aluksen olemassaolon takia.. ;)

Tuskinpa, mutta yrittäjyyden puolesta on puhuttu monessa eri yhteydessä Suomessa ja sen edellytyksiä voisi parantaa paljon. Voitaisiin esim. pitää huolta siitä, että tavara voidaan viedä helposti Suomenlahden yli - myös Vaasan korkeudelta.

Mutta toistan jo aikaisemmin ehdottamani, kokeillaan. Grönblom kyykkyyn. Oppii.
Ana Grammi

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #250 on: 11. 10. 2007 06:06 »
Taitaa todella olla niin että heidän hirmuisuutensa Kouhi, Rauhala, Grönblom ja Boucht-Lindeman ovat kieltäneet rivivaltuutettuja ottamasta kantaa julkisesti tapaus RG-Lineen.  Muutoin ei täydellinen hiljaisuus kannattajien taholta ole mahdollinen.

Kuulisin arviostani mielelläni lisää.

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #251 on: 11. 10. 2007 07:07 »
Lainaus Eric Sardinas


Quote
Mutta toistan jo aikaisemmin ehdottamani, kokeillaan. Grönblom kyykkyyn. Oppii.

Itse olen ihmeissäni siitä, että kyseinen henkilö ei ilmaannu ainakaan omalla nimellään antamaan vastinetta tänne saati lehtien palstoille.

Sekin antaa jo hiukan tai ei edes hiukan vaan melkoisen epäluotettavan kuvan yrityksen toimitamallista jos kerran on kanttia yrittää 60miljoonaa mummonmarkka niin luulisi sillä saavan suunsa auki ja puolustautuvan...mutta ei!!!!

P.s Uusi ja mielenkiintoinen asia tähän kuljetusasiaan, Vaasan lentokenttää aletaan laajentaa rahtikuljetuksia varten....... siinä se !!!
« Last Edit: 11. 10. 2007 07:07 by EX-Vaasalainen »

Offline Sandviken

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
 • Gender: Female
 • Hietalahti - Vaasan helmi
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #252 on: 11. 10. 2007 07:07 »
Kun isot pojat sopii asiosita saunan lauteilla niin ei siinä sitten alennuta rupusakin kanssa julkisuudessa vehtaamaan.

"Liikenne loppuu ilman Rabben tukemista" on ainoa väite, jonka olen heiltä kuullut.

Offline pitsipöksy

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 28
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #253 on: 11. 10. 2007 07:07 »
Taitaa todella olla niin että heidän hirmuisuutensa Kouhi, Rauhala, Grönblom ja Boucht-Lindeman ovat kieltäneet rivivaltuutettuja ottamasta kantaa julkisesti tapaus RG-Lineen.  Muutoin ei täydellinen hiljaisuus kannattajien taholta ole mahdollinen.

Kuulisin arviostani mielelläni lisää.

Suurten puolueiden rivivaltuutettujen epäillään uskaltavan äänestää RG-line-tukiaisia vastaan. Vaikka ehkä niin haluaisivatkin.

Vasemmiston Taina Lehto kertoi ihan julkisesti kokeneensa maanantain kokouksessa painostusta. No, onneksi hänellä oli rohkeutta!

Kun nyt näin isosti kyseenalaistetaan tulevan maanantain äänestyksen "rehellisyys", miksipä joku vatuutetuista ei voisi tehdä esitystä suljetusta lippuäänestyksestä. Vaikka se yleensäkin tulee kysymykseen vain henkilövaaleissa, niin kuitenkin....

Uskoisin "syytettyjen" kannaltakin olevan tärkeää, että epäilyt lopputuloksen, mikä se sitten onkaan,  "oikeellisuudesta", nujerrettaisiin kertaheitolla.

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #254 on: 11. 10. 2007 07:07 »

Nyt on kaupunginvaltuustolla tuhanen taalan paikka näyttää se valta mikä sillä on ja saada kertaheitolla loppumaan tällainen YLIAJOTYYLI !!

Offline pippuri

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 17
  • View Profile
Rabbe Grönblom - uraanilaivuri
« Reply #255 on: 11. 10. 2007 08:08 »
Mutta miten käy linjan sulkeutuessa uraanin kuljetuksen? Mahdetaanko ydinjätteet varastoida Vaskiluotoon vai kuskataanko ne pohjoisen kautta?

Monihan tietää torin ohi ajavista ydinmerkityistä rekoista, mutta entä siitä, että kyseessä on lahden yli kuljetettava ydinjäte? Merivartiosto käy vähän väliä tekemässä tarkastuksia laivan turvallisuudesta ydinjätekuljetusten yhteydessä.

Jokainenhan tietää ydinkuljetuksissa liikkuvat rahat. Esitän pari kysymystä.

-Mahtaakohan olla niin, että koko homman idea on alunperinkin perustunut noihin kuljetuksiin?

-Mahtavatkohan ydinkuljetuksista tulevat isotrahat mennä oikeasti RG-Linen kassan kautta?
« Last Edit: 11. 10. 2007 08:08 by pippuri »

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #256 on: 11. 10. 2007 08:08 »
Tästä aiheesta  eli kuljetuksista oli juttu blogissa tiistaina toukokuu 9. 2006

http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/233-kuljetukset.html

Keskusteluakin käytiin:
http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=716.15

MIelenkiintoinen havainto joka tapauksessa.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #257 on: 11. 10. 2007 10:10 »Oliskohan http://www.greenpeace.org/finland/ mitään tietoa asiasta.

Offline kuuppeli

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 3
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #258 on: 11. 10. 2007 11:11 »
Pöydättyä esitystähän ei saisi muuttaa... jos valtuustoon tuodaan nyt uusi esitys, niin eikö se saada taas pöydätä? Uudessa esityksessähän ei voi olla kyse vanhasta jo pöydätystä esityksestä...

Offline kuuppeli

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 3
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #259 on: 11. 10. 2007 11:11 »
Päätösesityksen laittomuuden tietävät seuraavat valtuutetut jotka äänestivät esityksen pöydällepanosta.

Cucinotta, Hokkanen, Isomäki, Isomöttönen, Katajamäki, Lamminmäki, Lehto, Lehtonen, Lindholm, Mantila, Moisio, Mäenpää, Osala, Siltanen Aino ja Veikko.

Muihin valtuutettuihin pitää vielä valistusta jakaa.

Ei tuossa ole koko totuus. Voihan myös olla niin, että joku valtuutettu äänesti pöydällepanoa vastaan sen takia, että halusi asian käsiteltävän nyt ja äänestävänsä ei.

Pöydällepanon puolesta äänestäminen ei ole sama kuin asian vastustaminen. Pöydällepanon puolesta äänestäminen on päätös asian siirtämisestä seuraavaan kokoukseen.

Offline kuuppeli

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 3
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #260 on: 11. 10. 2007 11:11 »
ja vielä... miksi kaupunki haluaa myöntää korotonta pääomalainaa? Korollisen pääomalainan myöntäminen ei rasittaisi rg linen taloutta tappiollisina vuosina, koska korkoa ei saa maksaa jos ei ole jakokelpoisia varoja. Mutta korko silti kumuloituu noilta vuosilta ja tulee maksettavaksi jos yhtiö alkaa tahkota voittoa, kuten Lumio ennusti. Tyhmää tehdä korottomana noin suuri riskinen sijoitus.

Don Giovanni

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #261 on: 11. 10. 2007 11:11 »
On olemassa muutamia hyviä lauseita, joiden avulla voi tarkastella tilannetta Merenkurkussa:

1. Aina ovat logistiikkaketjut paikkansa löytäneet.
    Näin on nytkin.  Saattepa nähdä.

2.  Tyhjät reitit täyttyvät aina.
     Terve talous pitää tästä huolelen

Rabbe tai joku muu jatkaa rahtiliikennettä jos se on kannattavaa.  Lentoliikenne jatkuu talvella kilpailevien yhtiöiden välillä ja kilpailuttuun hintaan.

Kesällä aivan  varmasti joku keksii keinon ylittää Merenkurkku kohtuullisella voitolla ja ilman valtion tai kaupungin tukea.  Alus voi olla katamaraani  tai jokin pienenpi alustyyppi.  Konsepti voisi olla keskustasta keskustaan.  Tai Raippaluodosta Holmsundiin, missä odottaa linja-auto niinkuin Raippaluodossakin.

Ihminen joka haluaa elättää itsensä keksii aina keinot.  RG-Linen matkustajaliikenne on irwikuva.

« Last Edit: 11. 10. 2007 11:11 by Don Giovanni »

Offline Ozzy

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 187
 • Gender: Male
 • Muista aina lähdekritiikki!
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #262 on: 11. 10. 2007 11:11 »
Minusta on vieläkin hieman sivuseikka kaupungin hallinnon kannalta kuinka liikenne Merenkurkussa hoidetaan. Toki on enemmän tai vähemmän tärkeää onko sitä olemassa mutta kaupungin kannalta tärkeintä on se, että kuuluuko kaupungin tehtäviin ja onko yleensä laillista tukea yksittäistä yritystä riskirahoituksella tai muutenkaan.

Mielestäni kaupunki ei voi olla riskisijoittaja eikä rahoittaja. Mutta nyt onkin enemmän kyseessä politiikka kuin sääntöjen noudattaminen.

Kehottaisin edelleen kaupungin virkamiehiä ja luottamusmiehiä ottamaan yhteyttä laintuntijoihin. Esimerkiksi tässä linkissä http://ec.europa.eu/finland/abc/faq/eurojus/index_fi.htm on yhteystietoja. Suomi ja siinä sivussa Vaasa ei voi enää toimia pelkän kansallisen lainsäädännön puitteissa (jos tämä nyt on edes niiden mukainen tilanne), vaan EU-lait on myös huomioitava.

Demokratia on muutakin kuin enemmistöpäätös!

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #263 on: 11. 10. 2007 11:11 »
ja vielä... miksi kaupunki haluaa myöntää korotonta pääomalainaa?

No tietenkin siksi, koska RG-linja uhkaa/lupaa panna pillit pussiin, ellei kaupunki tue.

Quote
Tyhmää tehdä korottomana noin suuri riskinen sijoitus.

Mutta jos vaihtoehtona on todellakin Vaasa-Uumaja väli ilman laivaa, niin minkäs teet. Jos olisi yksikin toinen, joka lupaa myös liikennöidä, niin so not. Ja olisi, jos liikennöinti todellakin kannattaisi.

En usko mihinkään katamaraaniin. Matkustajamäärät eivät riitä siihen. Sitäpaitsi katamaraanit ovat huonoja rahdin kuljettajia. Ne ovat liian pieniä siihen ja se vähäkin tulee sitten liian kalliiksi. Ja entäs talvella?

Don Giovanni

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #264 on: 11. 10. 2007 12:12 »
Ihan Oikein Ozzy.  Mutta mistään ei näy, käyvätkö valtuutetut täällä lurkkimassa niitä nimiä lukuun ottamatta jotka jokainen voi lukea.

Ajattele nyt.  Valtuutettu tulee tälle sivulle kuin teinipoika pornosivulle ja vilkaisee vielä varmuuden vuoksi olkapäänsä ylitse että Kouhi, Rauhala tai Grönblom ei vain satu näkemään mitä on tekemässä.

Sillai me eletään täällä Vaasassa.

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #265 on: 11. 10. 2007 12:12 »
Mutta jos vaihtoehtona on todellakin Vaasa-Uumaja väli ilman laivaa, niin minkäs teet. Jos olisi yksikin toinen, joka lupaa myös liikennöidä, niin so not. Ja olisi, jos liikennöinti todellakin kannattaisi.

Oletko aivan varma, että ehdotettu rahoitusratkaisu varmistaa Vaasa-Uumaja välin liikennöinnin ? Voihan näinkin olla, mutta minun pelkoni on, että ehdotettu rahoitusratkaisu nimenomaan mahdollistaa Rabbelle vetäytymisen tappiollisesta toiminnasta ilman henkilökohtaisia tappioita. Ongelmana on nimenomaan omavelkaisten takauksien poistaminen sekä kotipizzaosakkaiden panttauksen lopettaminen. Tilalle tarjotaan laivatakaus jonka todellisesta markkina-arvosta ei ole mitään luotettavaa arviota. Vrt. C-express.

Ja mitä sitten tehdään kun Rabbe tulee taas parin vuoden kuluttua hattua pyörittäen pyytämään kaupungilta almua ? Pitääkö silloinkin suostua kun muuten liikenne loppuisi ?

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #266 on: 11. 10. 2007 13:01 »
Minkäs maan lipun alla se Grönblomin alus purjehtiikaan?

Montako vaasalaista se RG-Line työllistääkään?

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #267 on: 11. 10. 2007 15:03 »
Suomalaisalusten ulosliputus hyödyttää norjalaisyhtiötä
Kauppalehti (31.3.) uutisoi norjalaisesta laivamanagementyhtiöstä OSM Groupista, jonka ensimmäinen suomalaisasiakas on Rabbe Grönblomin omistaman RG Linen autolautta M/V Casino Express. OSM Groupin ruotsalainen tytäryhtiö OSM Sea Partner huolehtii sekä Casino Expressistä että sen miehistöstä, sillä RG Line vaihtoi aluksen Suomesta Ruotsin lipun alle säästösyistä. OMS Groupin toimitusjohtaja John B. Hough toivoo yhtiölleen aukeavan tästä väylän Suomeen. Hänen mukaansa laivojen kustannuksista 60 prosenttia on palkkoja, lautoilla osuus on tätäkin suurempi. RG Linen toimitusjohtaja Börje Lassfolk puolestaan on tyytyväinen OSM:ään ja kertoo palkkakustannuksissa säästyvän Ruotsin nettopalkkauksen ansiosta 40 prosenttia.

http://www.merimieselakekassa.fi/katsaus.asp?path=1;2493;3594;3596

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''


Ulosliputus säästää 1,2 miljoonaa euroa vuodessa

Rabbe Grönblom liputtaa Ruotsiin

[STT  15.8.2002, 06:50]
 

Merenkurkussa liikennöivän RG Linen henkilökunta jatkaa työskentelyään lautalla siitä huolimatta, että laiva siirtyy syyskuun alussa Ruotsin lipun alle. Asia varmistui maanantaina.

RG Linen hallituksen puheenjohtaja, Kotipizzankin perustanut Rabbe Grönblom sai tuolloin tiedon siitä, että lähes kaikki varustamon noin 40 työntekijästä on hakenut uudestaan laivalle töihin.

Varustamo irtisanoi heinäkuussa koko aluksen henkilöstön. Henkilöstölle tarjottiin samalla työpaikkaa ruotsalaisin sopimuksin ja työehdoin varustamon Ruotsissa toimivan yhteistyökumppanin OSM Sea Partnerin palkkalistalla.

RG Line ilmoitti toukokuussa siirtävänsä Casino Express -aluksensa Ruotsin lipun alle. Varustamo on laskenut, että se säästää ulosliputuksella 1,2 miljoonaa euroa joka vuosi.

http://www.talentum.com/doc.ot?d_id=20490

Ompas hyvin säästynyt vuosittain ???
« Last Edit: 11. 10. 2007 15:03 by EX-Vaasalainen »

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #268 on: 11. 10. 2007 15:03 »
Kysyin tänään kuntaliiton johtavalta lakimieheltä Taisto Ahvenaiselta suljeatusta lippuäänestyksestä.  Täassä meilin vaihtomme tänään:

Hei
Vaasan kaupunginvaltuustossa on syntynyt vaikea tilanne RG-Linen tuesta. Painostuksesta johtuen kaikki valtuutetut eivät uskalla äänestää tukiesitystä vastaan.  Onko kunnanvaltuuston kokouksessa suljettu lippuäänestys mahdollinen muussa kuin henkilövaalissa?

Yst. terveisin
Tapio Parkkari
Ylläpito
vaasalaisia.info

Taisto Ahvenainen vastaa:
Ei ole. Jollei päätöksestä olla yhtä mieltä, asia ratkeaa äänestämällä "avoimesti". Vain suhteellinen ja vaadittaessa myös enemmistövaali toimitetaan suljetuin lipuin(kuntalaki 59 ja 60 §).

Terveisin
taisto 

Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #269 on: 11. 10. 2007 16:04 »
RG Linen tukiryhmät eivät ole jääneet tuleen makaamaan vaan aktivoituneet.
Tänään tuli kaksi yllättävää kutsua:

Tässä Heikki Kouhin viesti:
Quote
RG Line Oy tarjoaa kaupunginvaltuutetuille mahdollisuutta tutustua

RG1-alukseen perjantaina 12.10.2007 klo 15.00 Vaasan satamassa.

 

Kokoontuminen satamaterminaalissa RG Line Oy:n matkustajatiloissa.

Lisäksi valtuutoryhmien puheenjohtajille järjestetään maanantaina 15.10 klo 14.30 hengennostatuskokous Hallintotalolla, jossa mm. "varustamon edustajat kertovat tulevaisuuden mahdollisuuskista ja vastaavat kysymyksiin." (tuon kutsun oli allekirjoittanut Lumio)

Klo 16 siiten kokoontuu kaupunginhallitus asiaa käsittelemään ja 17.45 pitäsi valtuuston olla kypsä rakentaviin päätöksiin.

Se on tiedossa, että Heikki Kouhi on tämän asiaa valmistellut aikaansa säästämättä mutta onkohan kaikilla muilla luottamushenkilöillä mahdollisuus näin lyhyellä varoituajalla sekä perjantaina että maanantaina osallistua työaikana asian käsittelyyn.
« Last Edit: 11. 10. 2007 17:05 by Tapio Osala »

kp

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - uraanilaivuri
« Reply #270 on: 11. 10. 2007 17:05 »
Mutta miten käy linjan sulkeutuessa uraanin kuljetuksen? Mahdetaanko ydinjätteet varastoida Vaskiluotoon vai kuskataanko ne pohjoisen kautta?

Monihan tietää torin ohi ajavista ydinmerkityistä rekoista, mutta entä siitä, että kyseessä on lahden yli kuljetettava ydinjäte? Merivartiosto käy vähän väliä tekemässä tarkastuksia laivan turvallisuudesta ydinjätekuljetusten yhteydessä.

Jokainenhan tietää ydinkuljetuksissa liikkuvat rahat. Esitän pari kysymystä.

-Mahtaakohan olla niin, että koko homman idea on alunperinkin perustunut noihin kuljetuksiin?

-Mahtavatkohan ydinkuljetuksista tulevat isotrahat mennä oikeasti RG-Linen kassan kautta?

Ydinjätteiden vienti on mahdollista vain poikkeustapauksissa. Jos näitä poikkeustapauksia useinkin Vaasan kautta tapahtuu, luulisi uutiskynnyksen tiedotusvälineissäkin ylittyneen.

Offline Ozzy

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 187
 • Gender: Male
 • Muista aina lähdekritiikki!
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #271 on: 11. 10. 2007 17:05 »
Eli asian valmistelijat keskittyvät aina vaan pehmentämään tyylillä: "tämä on Vaasan ainoa mahdollisuus"; Veroeurot jonoon vaan...

Jos nyt oikein ilkeäksi pitää ryhtyä tämän kokoomusvetoisen hankkeen takia, niin sanotaan nyt vaikka näin: kokoomuksen historialla alkaa v******a vetoaminen työpaikkoihin.

Hankkeeseen sitoutuvat vastuut taitavat muuten vastata noin sataa henkilötyövuotta, sivukuluineen.
Demokratia on muutakin kuin enemmistöpäätös!

Offline reviisori

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 35
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #272 on: 11. 10. 2007 17:05 »
Nyt sitten pannaan uppiniskaiset järjestykseen ja on tarjolla varmaan vapaalippuja Uumajaankin (jos kehtaa pyytää).

Niille , jotka eivät ehdi päiväkokouksiin varmaan sanotaan: olisit ollut paikalla kun asia selitettiin.

Onkohan noihin tilaisuuksiin myös median edustajien mahdollisuus päästä?

Vaikuttaa siltä kuin Kouhi ja Nordman ovat tehneet vahvan lupauksen Grönblommeille asian hoitamiseksi. Nordmanilla on maksun paikka eduskuntavaalien tuesta ja paikasta Arkadianmäellä.

Myös demareiden ryhmyri Hellman on kovasti sitoutunut asiaan. Rauhala on mukana kun odottaa vastapalveluksia grynderiosastolla.

Lupaus tarkoittaa myös sitä, että erimielisiä ei tulla säälimään kokoomuksessa ja rkpssä. Kun tämä on tiedossa, niin niitä erimielisiä ei taida juuri löytyä.

RGn liikevaihtoa tutkiessa on vaikea nähdä näin laskukauden kynnyksellä valoisia kehitysmahdollisuuksia nykyisellä konseptilla. Firma on jo nyt täysin konkurssikypsä (pitäisi jo olla selvitystilassa). Rabben vakuuksien pois veto tekee asiasta lopun heti kun kehtaavat.

Kuuntelijaoppilaan paikka Kouhille RGn hallituksessa ei auta mitään, pikemminkin haittaa. Yhtiöönhän pitäisi saada tuolla panostuksella oma tilintarkastaja. Silloin voitaisiin pitää vaikka huolta siitä, että vain Merenkurkussa seilaavan aluksen kulut tulevat yhtiön piikkiin.
« Last Edit: 11. 10. 2007 18:06 by reviisori »

Peeveli

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #273 on: 11. 10. 2007 18:06 »
Käsittääkseni laivaliikenteen tuessa on ollut kyse henkilöliikenteen tukemisesta. Nyt puhutaan vain rahtiliikenteen jatkumisen varmistamisesta. Näin asiat muuttuvat,,,

Rahtiliikenteestä huolitsija on huolissaan paperin kuljettamisesta. Jotkut keskustelijat ovat luulleet tämän tarkoittavan paperin vientiä Suomesta Skandinaaviaan. Väärinkäsitys! Kyse on Uumajanseudun paperitehtaiden tuotteiden tuomisesta Suomeen! Ei sillä suomalaisten tehtaiden menestymistä turvata. Ainoastaan rahtaavan aluksen ja huolitsijan.

Offline pippuri

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 17
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - uraanilaivuri
« Reply #274 on: 11. 10. 2007 19:07 »
Mutta miten käy linjan sulkeutuessa uraanin kuljetuksen? Mahdetaanko ydinjätteet varastoida Vaskiluotoon vai kuskataanko ne pohjoisen kautta?

Monihan tietää torin ohi ajavista ydinmerkityistä rekoista, mutta entä siitä, että kyseessä on lahden yli kuljetettava ydinjäte? Merivartiosto käy vähän väliä tekemässä tarkastuksia laivan turvallisuudesta ydinjätekuljetusten yhteydessä.

Jokainenhan tietää ydinkuljetuksissa liikkuvat rahat. Esitän pari kysymystä.

-Mahtaakohan olla niin, että koko homman idea on alunperinkin perustunut noihin kuljetuksiin?

-Mahtavatkohan ydinkuljetuksista tulevat isotrahat mennä oikeasti RG-Linen kassan kautta?

Ydinjätteiden vienti on mahdollista vain poikkeustapauksissa. Jos näitä poikkeustapauksia useinkin Vaasan kautta tapahtuu, luulisi uutiskynnyksen tiedotusvälineissäkin ylittyneen.

Kyllä näitä kuljetuksista on havaintoja jonkunverran tehty, mutta niiden säännöllisyydestä ei ole tietoa. Merivartijat ovat kuitenkin melko usein käyneet näitä uraanilaivauksia tarkastamassa.

Kiinnostuin aiheesta, koska huomasin laivakaupoissa tapahtuneen mahdollisesti jonkinlaista välistävetoa ja yhdistin sen huhuun, jonka mukaan idea laivayhtiöstä on syntynyt nimenomaan tuottavien uraanikuljetusten perustaan ja kun toinen (mahdollisesti ulkomainen) firma laskuttaa uraanirahtaamisista sievoiset summat ohi RG-Linen, pyörii laivayhtiö kätevästi tukirahoilla ja voitto saadaan kotiutettua lähestulkoon kokonaisuudessaan.

Näen sieluni silmin ukot istumassa saunanlauteilla ja jonkun toteavan, että nyt olisi tarvetta uraaninrahtaajalle merenkurkun yli ja siitä maksettaisiin hyvä korvaus. Sen jälkeen suunnitelma on muodostunut kuin itsestään, varsinkin kun Vaasan hövelit päättäjät on opittu tuntemaan jo entuudestaan. Voitto saadaan maksimoitua, kun kaupunki rahoittaa laivauksen, joka on verhottu matkustajaliikenteeseen.

Olisi kiinnostavaa tietää, että millaiset summat on laivayhtiön kirjanpitoon kirjattu näistä rahakkaista kuljetuksista?

Jokainen voi itsekseen miettiä tätä teoriaa, mutta itse uraanilaivaukset ovat tosia kuin vesi.

Offline pee1assa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 298
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #275 on: 11. 10. 2007 20:08 »
Olen aktivoinut itseni osoittamaan mielipiteeni ensi maanantaina hallintotalolle.

Teen plakaatit kepin nokkaan ja talsin hallintotalon nurkille kello 15.00..."Katsotaan mihin se riittää"...Ottakaan TEKIN jotain kättäpidenpää...

Oma sanomani ohessa ja saa hyödyntää parhaaksi katsomallaan tavalla...

1.
KUUNNELKAA  VAASALAISIA
2.
VAASALAISET  VASTUSTAVAT (yli 80%) RG-linen rahoitusta verovaroin
3.
Yksityisen yrityksen lainantakaukset eivät kuulu kaupungille
4.
EI  TUKEA  UUMAJALTA...
EI  TUKEA  VAASALTA...

Yhteistyöterveisin Pertti Salo
pertti.salo@netikka.fi
040-594 2901

Offline serafim

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 156
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #276 on: 11. 10. 2007 22:10 »
Yksi verovaroin tapahtuvan suoran yrittäjätuen väkevä vastustaja (yrittäjä joka tulee omillaan toimeen) aikoo valittaa viime maanantain valtuuston päätöksestä. Hän ei mm. pitänyt demokratian vastaisesta puheiden rajoittamisesta, jossa hän lisäksi huomasi epätasapuolisuutta. Hän kysyykin välitykselläni (ei hallitse nettiä) voiko tuosta kokouksesta valittaa ja miten. En oikein ymmärrä kun tuota samaa asiaa jo aiotaan käsitellä taas maanantaina.
Kuinka laki totetutuu jos virhe on tapahtunut viime kokouksessa? Tuleeko uudesta kokouksesta myös laiton, jos edellinen sitä olisi? En osannut vastata.

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #277 on: 11. 10. 2007 23:11 »
Quote
Oletko aivan varma, että ehdotettu rahoitusratkaisu varmistaa Vaasa-Uumaja välin liikennöinnin ?


Olen. En tosin tiedä miten kauan...

Quote
Ja mitä sitten tehdään kun Rabbe tulee taas parin vuoden kuluttua hattua pyörittäen pyytämään kaupungilta almua ? Pitääkö silloinkin suostua kun muuten liikenne loppuisi ?

Kyllä. Liikenne Vaasan ja Uumajan välillä ei toimi ilman tukia. Ja jos toimii, niin se antaa niin vähän plussaa kassaan, ettei siinä ole mitään mieltä.

Offline peekoo

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 4
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #278 on: 12. 10. 2007 05:05 »
Maailman pohjoisin ympärivuotinen meritie...
Olen tämän keskustellun linjan käyttäjä mutta ajan mieluummin Haaparannan kautta Uumajaan kuin että kärsin 5 tuntia  RG1:lla.
Matka ylitse  ei ole pitkä mutta  RG1 tarvii matkan taittamiseen suotuisissakin  olosuhteissa 4 tuntia. Talvella vähintään 4,5 tuntia. Jos on vähänkin vastatuulta niin aikaa palaa.
Vanha Casino Express veteli välin reippaseen 3 tuntiin.

Lippujen ja palveluiden hinnat ovat todella korkeat = 55 eur suuntaan = vähentää takuulla matkustusintoa. 
Esimerkkinä henkilöauto + 4 matkustajaa meno-paluu 380 euroa! Lihapullalounas 10 euroa.
Risteilyalusta ei linja kaipaa vaan tässähän on kyseessä "Sininen tie" eli meritie.
Maantien jatkeena oleva lossi/lauttaliikenne EU:n rajojen sisäpuolella  pitäisi olla EU:n asia ja Suomen ja Ruotsin asia. Myös norjalaisia kiinnostaa tämä laivareitti jossain määrin.

Minua hirvittää Vaasan kaupungin voimakas sekaantuminen laivaliikenteeseen. Jos tuki myönnetäään niin liikenne tulee jatkumaan RG1:llä ja yhteiskunnan varoilla useita vuosia. Kalliiksi tulee vaasalaisille. Jos matkustajamääriä ja tavaraliikennettä  ei saada kasvuun niin tappioita tulee.
Mitä tehdä? Hintojen leikkaus, nopeampi lautta ja  Vaasan satama hylätään ja satama siirretään sinne missä se on lähimpänä Ruotsia! Tämä on myös Ruotsin poliitikkojen näkemys! Ei huvimatkustajia ole ilman halpaa juotavaa ja syötävää ja ne ajat eivät palaa.

Tuki ilman vastavaatimusta ei ole tervettä. Kuunteluoppilaan paikka konsernin? vai varustamon? hallituksessa on suorastaan naurettava. Onhan Vaasan kaupunki täten suoraan mukana päätöksissä vaikka ei niihin pysty vaikuttamaankaan?
Voittajat: Rabbe joka kuittaa velkansa ja vastuunsa.  Huom ns moraalia ei liike-elämä tunne.
Vaikuttimena kaikessa tekemisessä on eurot!
Häviäjät: Vaasalaiset ja matkustajat.
Rahtiliikenteestä en tiedä mutta eivät rahtarien kuljettajat tyytyväisiltä vaikuta. 
No se on vaasalaisten demokraattisesti valitsemien edustajien kädessä tämä homma. Mutta haiskahtaa jopa ulkopaikkakuntalaisen nenään...

 

Heimo Hokkanen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #279 on: 12. 10. 2007 08:08 »
Quote
Hän ei mm. pitänyt demokratian vastaisesta puheiden rajoittamisesta, jossa hän lisäksi huomasi epätasapuolisuutta. Hän kysyykin välitykselläni (ei hallitse nettiä) voiko tuosta kokouksesta valittaa ja miten. En oikein ymmärrä kun tuota samaa asiaa jo aiotaan käsitellä taas maanantaina.
Kuinka laki totetutuu jos virhe on tapahtunut viime kokouksessa? Tuleeko uudesta kokouksesta myös laiton, jos edellinen sitä olisi? En osannut vastata.

Ensiksi kokoushan oli laillinen, siitä ei ole epäilystä. Puheiden rajoittaminen oli kuitenkin valtuutettujen kannalta epädemokraattista, koska valtuuston omien sääntöjen mukaan niiden pituus on maksimissaan 5 min. Jotenka tuo asia on valtuutetttujen asia valituksien suhteen.

Itse asian pöydällepano oli ihan laillinen asiakohta, jotenka seuraavan kokouksen toiminta täytynee punnita sitten laillisuuden osalta, ettäkö asia käsiteltäisiin ensiksi niin, että asia tuodaan pöydältä samanlaisena uudelleen käsittelyyn. Eriasia on sitten, jos menettelytavat muuttuvat. Tällöin katsotaan onko toimittu oikein!