Author Topic: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri  (Read 603991 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Offline Ozzy

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 187
 • Gender: Male
 • Muista aina lähdekritiikki!
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #280 on: 12. 10. 2007 10:10 »
Kuntalain tenttivastauksia päättäjille (Ozzyn kommentein):

o Yhdenvertaisuusperiaatteesta on johdettavissa kielto antaa taloudellista tai muuta
tukea yksityisille ilman erityisiä perusteita. (työllisyys?; Vaasan seudulla on Suomen paras työllisyys, ei siis ole erityisiä syitä Suomen tai edes Euroopan mittakaavassa)
o Yhdenvertaisuusperiaate edellyttää johdonmukaisuutta. (toisilta peritään satamamaksut, toisilta...)
o Kunta ei saa hoitaa tai osallistua tehtäviin, jotka on säädetty valtiolle kuuluviksi. (em. pso-tuki?)
o Suhteellisuusperiaatteeseen sisältyy yleinen kohtuullisuuden vaatimus, jolla on
merkitystä myös toimialaratkaisuissa.
o Kun kunta antaa avustuksia järjestöille tai yksityisille yrityksille, on harkittava, onko
avustuksen suuruus kohtuullisessa ja järkevässä suhteessa siihen päämäärään, jota
tavoitellaan. (onko liikenne yli 4 Me arvoisten vastuiden arvoinen Vaasalle?)

www.helsinki.fi/publaw/opiskelu/Tenttikysymykset/Ha_mallivast_teor25.9.06.pdf -

Muuten olen sitä mieltä, että kaupungin ei pidä lähteä riskisijoittajaksi...
Demokratia on muutakin kuin enemmistöpäätös!

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #281 on: 12. 10. 2007 10:10 »
Quote
Hän ei mm. pitänyt demokratian vastaisesta puheiden rajoittamisesta, jossa hän lisäksi huomasi epätasapuolisuutta. Hän kysyykin välitykselläni (ei hallitse nettiä) voiko tuosta kokouksesta valittaa ja miten. En oikein ymmärrä kun tuota samaa asiaa jo aiotaan käsitellä taas maanantaina.
Kuinka laki totetutuu jos virhe on tapahtunut viime kokouksessa? Tuleeko uudesta kokouksesta myös laiton, jos edellinen sitä olisi? En osannut vastata.

Ensiksi kokoushan oli laillinen, siitä ei ole epäilystä. Puheiden rajoittaminen oli kuitenkin valtuutettujen kannalta epädemokraattista, koska valtuuston omien sääntöjen mukaan niiden pituus on maksimissaan 5 min. Jotenka tuo asia on valtuutetttujen asia valituksien suhteen.

Pieni korjaus Heimo. Puheenvuoro on MINIMISSÄÄN 5 min, ei maksimissaan. Puheenjohtajalla ei ole oikeutta rajoitta sitä sen alle. Nyt niin tapahtui.

Mitä tärkeämpi (veronmaksajille kalliimpi) asia, sitä varovaisempi pitäsi olla puheoikeuden rajoittamisesta.

Nyt toimi puheenjohtaja Håkan Nordman vastoin omia sääntöjämme ja osallistui minusta sopimattomalla tavalla asian käsittelyyn "uhkaamalla" uudella kokouksella jos ei asiaa hyväksytä.

Vatuuston työjärjestys:
Quote
Kokouksen sujuvan kulun turvaamiseksi puheenjohtajalla on oikeus yksittäisessä asiassa rajoittaa valtuutettujen puheenvuorojen pituutta niin, että ryhmäpuheenvuoro kestää 10 minuuttia ja muu puheenvuoro 5 minuuttia.

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #282 on: 12. 10. 2007 11:11 »
Kyllä valtuuston puheenjohtaja toimi omavaltaisesti rajatessaan puheenvuoron pituuden 3 minuuttiin. Vastalauseita kuului, mutta puheenvuoroja ei pyydetty, joten me hyväksyttiin puhj. omavaltaisuus.

Merkille pantavaa on, että kun pöydällepano uhkailusta huolimatta tapahtui. niin ompa kummasti löytynyt tarvetta antaa tietoa. Toinen asia on miten valtuutetut pystyvät omaksumaan ja sovittamaan saamansa tiedon päätöksentekoon kuntalaisten euroille, joita heiltä kerätään palvelutuotantoon, ei riskirahoitukseen.
Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #283 on: 12. 10. 2007 12:12 »
Tämänpäivän pohjalaisessa oli  arvio että mahdollisesti alus olisi hinnaltaan n. 9,25 miljoonaa euroa
PITÄÄ MUISTAA
laillinen vakuu olisi näin  6,475 miljoonaa euroa.

Tasan tarkoin tapahtuu hyvin pelkistettynä ja yksinkertaistettuna näin valtuutettu Lamminmäki on jostain syystä m inulle velkaa yhden euron. Maksaaksensa velkansa hän pyytää minulta kaksi euroa ja maksaa yhden euron ja jää minulle velkaa edelleen yhden euron.

On. Näin väittää Kouhi entisenä pankinjohtajana.

Nyt on syytä panna kaikki salaiset paperit julki ja pelata rehellinen avoin peli. Veronmaksajat nyt rahoittaa RG Linea. Miksi tähän keskusteluun ei osallistu ne valtuutetut jotka ovat ilmaista työntämässä, ei heillä ole yksinkertaisesti  mitään pätevää argumenttia, syyllistytään halpam aisiin konstgeihin. Kunnallisvaalit lähestyy, äänestäjien on syytä jakopoliitikot jotka omien etujensa hyväksi jakavat rahaa. Vaaleissa Rabbella on yksi ääni ja meillä äänestäjillä on monta.

Pentti Suksi

Heimo Hokkanen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #284 on: 12. 10. 2007 12:12 »
Hyvä Tapio, tässä alkaa jo minimit ja maksimit mennä sekaasin, kun näitä asioita on vatkattu suuntaan tai toiseen, mutta tottapuhuen tärkeissä asioissa pitäisi olla aikaa ilmaista näkemyksiään.
Mutta ei, kiire näyttää olevan asian kanssa. Tässä vaan on nyt selvinnyt monia asioita sinäkin aikana kun asia makaa pöydällä. Salaisia papereita on ruvettu jo jakamaan kaupungin ylimmälle päättävälle elimelle, eli valtuustolle! Laivan arvioinnin on tehnyt kaupan välittänyt ja siitä ilmeisesti hyvät proviisiot vetänyt laivameklari. Kuka nyt myyjänä sanoisi, että onpa kehno vekotin jonka välitin teille. Arviointi on vaan niin ihmellisesti tehty.  Arvio perustuu vakiohakuteoksista saatuihin tietoihin. ja pintapuolisiin tarkastuksiin. Siksipä pitäisi olla puolueeton arvioitsija asiassa. Kuinka vakuuksien ja lainanantajat tyytyvät näin hepposiin papereihin.
Valtuutetut kutsuttiin tänään perjantaina 12.10 kello 15.00 tutustumaan laivaan. Onko valtuutetut sitten niin tietoviisaita, että tällä tutustumisella voisi tehdä vakuus ja lainapäätöksen - tuskin - jätin väliin. Minun laivatietouteni rajottuu, siihen että pohjatulppaa ei saa ottaa pois silloin kun paatti on vesillä. Lobbailua nyt yritetään hampaat irvessä.
Vaikka välillä olisi uusikin laiva, niin periaate on kiero kaupungin suhteen. Olen edelleenkin sitä mieltä, että tukeminen ja lainojen antaminen ei kuulu Vaasan kaupungille. Siitä periaatteesta en tingi!
Yhteiskunnan on luotava yrityksille toimintaympäristö. Senhän me olemme tehneet. Meillä on toimiva satama ja laitteet. Rakensimme esimerkiksi tälle uudelle alukselle 200 000 € rampit ja sillat, että se saadaan laituriin toimivasti kiinni. Lisäksi satamalaitos palvelee laivayrityksiä, niikuin pitääkin. Muut satamassa käyvät alukset maksavat maksunsa ajallaan, sehän on sataman pelastus. Sitäpaitsi RG-linen osuus sataman liikevaihdosta on n. 30 %, juuri se tuottovaatimus minkä Vaasan kaupunki on asettanut satamalle.

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #285 on: 12. 10. 2007 12:12 »
Jos on yli 20 vuotta toiminut oman päänsä mukaan niin kuin nämä ryhmyrit ovat toiminet, niin eivät he enää osaa oppia mitään uutta.  Tämä on ensimmäinen kerta kun kolmen koplan tekemisiä arvioidaan näin laajalti ja syvältä.

Eivät nämä miehet pysty ymmätämään että aika on muuttunut.  Tämän päivän virtuaalimaailma on heille täysi kummajainen - siitä ei tarvitse välittää.  Kuitenkin muu maailma saa tänään tietonsa nimenomaan foorumeilta. Mistä muualta tietoa voisi saada?

Uskon että täällä käytävä keskustelu tulee olemaan ensikäden lähde kun media kaivelee tietoja Rabbe Grönblomin RG-Linen tukipäätöksestä, tuli se sitten olemaan mikä tahansa.

Offline Ozzy

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 187
 • Gender: Male
 • Muista aina lähdekritiikki!
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #286 on: 12. 10. 2007 13:01 »
Kyllä täällä ovat vierailleet ainakin RKP:n Robert Grönblom ja kokoomuksen Seppo Rapo. He ovat kirjautuneet sisään ja lukeneet näitä kirjoituksia. Muut ovat ehkä käyneet vierailijoina paikalla.

Olen kyllä odottanut, että he näkemyksensä asioista tänne kirjoittaisivat mutta eipä ole tekstejä tullut...
Demokratia on muutakin kuin enemmistöpäätös!

Offline Kansleri

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 11
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #287 on: 12. 10. 2007 13:01 »
RG-Linen alus on liputettu Ruotsin lipun alle. Kävikö tässä ulosliputuksessa vielä niin, että kaupunki menetti verotuloja kuten esim. yhteisöverotuottoja? Tietääkö kukaan?

Viime maanantain valtuusto kokouksessa Osala totesi osuvasti, että koko tukipaketti olisi pitänyt käsitellä osana kaupungin budjettia. Olen samaa mieltä! Näin oltaisiin nähty, mitkä kaupungin palvelujen käyttäjät tuon tuen vime kädessä tulevat maksamaan.


LAPSITYÖVOIMA

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #288 on: 12. 10. 2007 14:02 »
Ei auta käydä kurkkimassa, aktiivivaltuutetut näkyy tässäkin foorumissa. Taitaa olla yhden käden sormilla lasketut nämä valtuutetut jotka ovat oivaltaneet internetin mahdollisuudet, voipi olla että muilla valtetuilla ei ole asiassa mitään sanottavaa tai eivät oikein tiedä mitä mieltä oikein olisi.
Joka tapauksessa minulle on tullut selväksi että äänestän seuraavissa kunnallisvaaleissa.
Haluan kuulla ja nähdä ehdokkaani muuallakin kuin vain sokkarin sisäpihalla vaalityössä.

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #289 on: 12. 10. 2007 14:02 »
Heimo Hokkanaen
>Valtuutetut kutsuttiin tänään perjantaina 12.10 kello 15.00 tutustumaan laivaan. Onko valtuutetut sitten niin tietoviisaita, että tällä tutustumisella voisi tehdä vakuus ja lainapäätöksen - tuskin - jätin väliin. <

Harvinaisen selkärankainen mies tämä Hokkanen. Juuri näin asia on.  Toisaalta olisi mukava tietää, miten lobbaus sujui.  Oliko tarjolla pizzalaisseja ja viiniä ja olutta vai joutuivatko arvoisat valtuutetut tyytymään kahviin ja viineriin.

Mitä tietoa valtuutetut menivät hakemaan? Ymmärsivätkö kaikki mistä puhutiin? Onko valtuutetuilla käynnin jälkeen mahdollisuus itsenäisesti päättää tuesta vai joutuvatko he tyytymään ryhmyreidensä mielipiteeseen?

Onko rivivaltuutetuissa yhtäkään selkärankaista joka pystyy äänestämään vastoin ryhmyrinsä mielipidettä?  Ainakin näihin kysymyksiin haluaisin  vastauksen. 

Olisi myös mukava tietää mitä Seppo Rapo ja Robert Grönblom tältä sivulta etsivät.  Etsivätkö he hengenravintoa itselleen vai ovatko he täällä välittämässä kokemansa ja lukemansa ryhmälleen, sukulaisilleen tai tuttavilleen.  Miksi he eivät osallistu keskusteluun?

Jos median mielenkiinto joskus osuu tähän keskusteluun niin keskutelusta jättäynyneet ovat hätää kärsimässä, varsinkin jos jokin menee pieleen.  Mutta omapahan on päaätöksenne.
« Last Edit: 12. 10. 2007 14:02 by Gogolin Hattu »

Oiva Rikas

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #290 on: 12. 10. 2007 15:03 »

Valtuutetut kutsuttiin tänään perjantaina 12.10 kello 15.00 tutustumaan laivaan. Onko valtuutetut sitten niin tietoviisaita, että tällä tutustumisella voisi tehdä vakuus ja lainapäätöksen - tuskin - jätin väliin.

Hyvä yritys. Saa nähdä kantaako hedelmää.
Kuinka moni valtuutettu mahtoi ymmärtää, mitä näki?

Saman luokan hommaa kuin se, että jaetaan kahvipaketteja marketin edessä ja tarjotaan ilmaista kaljaa Birrassa ja Vanhiksen baarissa ennen vaaleja.


« Last Edit: 12. 10. 2007 15:03 by Oiva Rikas »

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #291 on: 12. 10. 2007 15:03 »
Käytin RG Lenen kutsun hyväkseni saadaakseni vahvistuksen kantaani rahdin ehdoilla toimivasta liikenteestä. Tämä vahvistui! Matkustajaliikenne on sivupisnes. Niin paljon ei matkustajia odotetetakkaan saatavan että sillä olisi suurtakaan merkitystä tulokseen. Siitä johtuu ettei viikonloppuvierailu Umeån olemahdollista, eikä linja-autokuljetus Holmsundista kannata järjestää, vaan jokainen matkusta järjestää kuljetuksensa itse.

Joku epäili että siellä olisi tarjoilua, niinvoin lohduttaa että ainut tarjoilu oli vastaukset vähäisen joukon kysymyksiin. Enemmän oli tiedoitusvälineiden edustajia kuin valtuutettuja. Mutta eipä kukaan pääse sanomaan, kuinka voit olla tuotamieltä kun et ollut tutustumassa ja kyselemässä tietoja.

Joten olen edlleen kannassani. Riskirahoitukseen ei Vaasa voi osallistua. Se on pankin tehtävä ja tukiaiset maksakoon valtiot.

Offline luopio

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 225
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #292 on: 12. 10. 2007 16:04 »
Tämä on täysin fiktiivinen näytelmä. Kaikki mahdolliset yhteneväisyydet todelliseen elämään ovat täysin sattumia

Pohjanlahden Helmi
- "RG":  laivanvarustaja, konkurssin kuivin jaloin läpikäynyt kova pisnesmies
- "Vaasa": pankinjohtajaa leikkivä kunnallisluottamusmies
ohjaajaksi haetaan joku konkurssikokemusta omaava, holtittomasta luotonannosta potkut saanut pankinjohtaja

Ensimmäinen näytös: Savuinen kabinetti eräässä satamakaupungissa, Hotelli Kastor, tyhjiä konjakkilaseja pöydällä.

RG: -Anna minulle lainaa, annan vakuuden!

Vaasa: -Minkä arvoinen on vakuutesi?

-En kerro, itse tekemämme arvio on salainen. Mutta anna nyt sitä lainaa!

Vaasa: saammeko itse arvioida vakuuden arvon, omalla arvioijallamme?

RG: Ette valitettavasti, ei meidän laivaan voi  päästää ulkopuolisia. Meidän oma arvio on ihan varmasti jopa alakanttiin laskettu.

Vaasa: Jaha, annetaan lainaa vaan, vaikutat rehelliseltä tyypiltä (eikä rahat edes ole meidän...mutta mitä siitä).

RG: -Haluan myös, että teet riskisijoituksen firmaani!
(Firmani on kyllä rehellisyyden nimissä juuri menossa konkurssiin kun, myimme edellisen laivan pilkkahintaan ja pääomamme on syöty. Mutta pian menee paremmin, tulevaisuutemme on ruusuinen)

Vaasa: Millä ehtoja tarjoat riskisijoitukselle?

RG: Ei korkoa, eikä takaisinmaksuvelvoitetta, mutta muuten hyvä sijoitus!

Vaasa: -Ok, annamme sen noilla ehdoilla (rahathan eivät ole edes omiamme, heh,  ne ovat tyhmän veronmaksajarahvaan), vaikutat tosi luotettavalta.
Vaasa: -Sopisiko sinulle kuitenkin sitten kun olet rahat saanut niin jälkeenpäin sopisimme muista ehdoista vielä?
RG: . TOTTAKAI! Kun rahat ovat noilla ehdoilla tililläni, niin suostun mielelläni, ihan hurmiossa, mihin lisäehtoneuvotteluihin tahansa (minähän sitten tietysti päätään yksin mitä hyväksyn...)

Vaasa: -Miksi haluat itse vetäytyä vastuusta ja vakuuden antamisesta?
RG: - No, ymmärräthän, että aina voi kaikkea sattua ja olisihan se aika rumaa kun meikäpoika joutuisi pulaan. Silloin joutuisin ehkä liputtamaan muutkin firmani ulkomaille.

-------
Ennustan, että tästä vielä tehdään näytelmä, vähintään uudenvuoden revyy...

henkilöt:
- "RG":  laivanvarustaja, konkurssin kuivin jaloin läpikäynyt kova pisnesmies
- "Vaasa": pankinjohtajaa leikkivä kunnallisluottamusmies
ohjaajaksi haetaan joku konkurssikokemusta omaava, holtittomasta luotonannosta potkut saanut pankinjohtaja
« Last Edit: 12. 10. 2007 20:08 by luopio »

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #293 on: 12. 10. 2007 16:04 »


Saman luokan hommaa kuin se, että jaetaan kahvipaketteja marketin edessä ja tarjotaan ilmaista kaljaa Birrassa ja Vanhiksen baarissa ennen vaaleja.Vihreät käsittääkseni jakoivat kuitenkin hernesoppaa :-)

Tosin tämä Ministeriyllätys oli painajainen.

Offline Johansson

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 391
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #294 on: 12. 10. 2007 17:05 »
Täällä on kyselty ja ihmetelty RG-Linen tukipaketin puolustajien heikkoa osallistumista keskusteluun.  Olen asiaa pohtinut ja tullut seuraavaan johtopäätökseen. Syy on:

a)  ei täysin ymmärretä mistä on kysymys
b)  ryhmäkuri sulkee suut
c) tietotekniikka on hukassa

Nämä yhdessä vaikuttavat siihen, että keskustelu on yksipuolisesti tukipaketin vastustajien hallussa.  Se että kaikki valtuutetut eivät ymmärrä täysin mistä on kysymys, ei ole mikään outo asia.  Varsinkin talousasiat ovat vaikeita ja monimutkaisia.  On helpompi äänaestää ryhmän suurimman suunsoittajan mukaan.

Se että rymäkuri sulkee suut, on sekin tuttu ilmiö.  Herran pelko on herran alku, pätee tässäkin.  Kauheinta mitä voisi tapahtua on tulla suljetuksi ryhmän ulkopuolelle.  Se johtaisi jopa taloudellisiin menetyksiin.

Nämä edellä sanonut ovat arkea eduskunnasta pieninpään kuntaan.  Suuri puute tänä päivänä on kuitenkin se että ei osata hyödyntää tietotekniikkaa.  Osa valtuuutetuista kykenee hät ´hätää kirjoittamaan ja lukemaan sähköpostinsa mutta esimerkiksi tietojen kaivelu netistä on täyttä hebreaa.

Jopa niinkin yksinkertainen asia kuin foorumiin rekisteröityminen on monelle aivan ylivoimainen tehtävä, valitettavasti.

Offline luopio

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 225
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #295 on: 12. 10. 2007 17:05 »
Taitaa olla myös niin, että kun aletaan puhua miljoonista niin käsityskyky ei riitä. Kun vielä eurokäsite ja mummonmarkat menee monella sekaisin niin mittasuhteet ovat liian vaikeita.
Minusta tuo vertaus 500 miestyövuoteen oli hyvä. Lisää sellaista havainnollista kieltä myös sieltä pöntöstä!
Mutta kun on sellaisia sopeltajia kuin Vehkaoja niin eiväthän ryhmätoveritkaan kehtaa sanoa, etteivät ymmärrä, vaikka oikeasti hänen höpötöpötykset ovat vailla sanomaa. Lumio se vasta velmu oli kun sai saman rahan näyttämän samassa puheessa sekä sijoitukselta, että tuelta.
Ensi vaaleissa pitää panna pääsyvaatimukset valtuutetuille.

Oiva Rikas

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #296 on: 12. 10. 2007 17:05 »

Vihreät käsittääkseni jakoivat kuitenkin hernesoppaa :-)

Hernesoppa voidaan hyväksyä vaaliaseena, mutta että kaffipaketti...!
Vieläkö viet kyläpaikkaan tuliaisiksi kaffipaketin?

Offline womanpower

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 7
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #297 on: 12. 10. 2007 18:06 »

-------
Ennustan, että tästä vielä tehdään näytelmä, vähintään uudenvuoden revyy...

henkilöt:
- "RG":  laivanvarustaja, konkurssin kuivin jaloin läpikäynyt kova pisnesmies
- "Vaasa": pankinjohtajaa leikkivä kunnallisluottamusmies
ohjaajaksi haetaan joku konkurssikokemusta omaava, holtittomasta luotonannosta potkut saanut pankinjohtaja

Hihii!

Luopio pistää todella parastaan. Erinomaisen hyvä materiaalipohja vaikka kuinkakin menestyksekkäälle revyylle.
Perusajatuksenahan on pohjalaisen yrittäjähenkisyyden motto: "Yritetään tehdä hyvää, mutta priimaa pakkaa tulemaan!"

Varmaan tosiaan viisasta ottaa tämä Vaasan farssi nyt jo ihan vain hirtehishuumorin kannalta. Sanotaanhan sitä myös, ettei kannata surra Naantalin köyhyyttä, kun Turku on sentään rikas.
Että viekää vaan meiltä vaasalaisilta veronmaksajilta vaikka tuhkatkin pesästä...

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #298 on: 12. 10. 2007 19:07 »


Hernesoppa voidaan hyväksyä vaaliaseena, mutta että kaffipaketti...!
Vieläkö viet kyläpaikkaan tuliaisiksi kaffipaketin?


No,.joo, minä vien yleensä jokapaikanhöylänä kyliin vain nouhauta, mikä on yleensä pidetty
kylläkin gevaliaa arvokkaampana.

Nouhau tosin omalta valtuustoltamme puuttuu jo aivan perus asioista, suurista puhumattakaan.

Tuohon Johanssonin jo perinteeksi muodostuneeseen nettitaidon puute kliseeseen en kylläkään
jaksa tässä taloustilanteessa enää uskoa, kun joka jälkikasvun koltiaiselta löytyy jo pentiumia
jos jonkinlaista tietotaidosta puhumattakaan.

Kyse on lähinnä kansalaisrohkeudesta, jonka ensiaskelet ovat hukassa, vähän röökilakon tapaan.

Eli pelätään, että jostain joutuu luopumaan.

Tässä tapauksessa ruususen unesta..
« Last Edit: 12. 10. 2007 19:07 by Professional »

Offline luopio

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 225
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #299 on: 12. 10. 2007 19:07 »
Toinen näytös. Uima-altaan reunalla, eräässä talonmiehen asunnossa.

Henkilöt RG, rikas laivanvarustaja ja  Ay-VASURI, työpaikoista huolestunut työväen mies.

RG: terve Ay-Vasuri, tiesitkö, että porukkaa pannaan pian kilometritehtaalle satamassa?

Ay-Vasuri: En tiennyt, kuinka niin?

RG: RG työllistää siellä satoja ihmisiä ja pahat pojat eivät meinaa antaa meille muutaman miljoonan tukiaisia työpaikkojen säilyttämiseksi. Minun suurin tehtäväni on työllistää suomalaisia.

Ay-Vasuri: Kerro esimerkkejä!

RG: Esimerkkejä on vaikka Pizza- ja Hotellialalta.

Ay-Vasuri: Eikös Pizzapoikasi ole vain renkeinä jotka maksavat sinulle kymmenykset ja eihän hotelleissasi ole ketään töissä?

RG: No, joo, mutta laivalla on!

Ay-Vasuri: mutta eikös laiva ole Ruotsalainen ja työntekijät maksavat veronsa sinne, sinähän just säästät palkkamenoissa yli millin sillä lailla vuodessa.

RG: No, Suomi tai Ruotsi mitä sillä väliä, tämähän on kaksikielinen kaupunkikin. Mutta koko Vaasan sataman henkilökunta elää minun maksuillani.

Ay-Vasuri: Eikö maksusi ole maksamatta? Ja osuutesi saman liikevaihdosta on vain parikymmentä prosenttia, edellyttäen että todella maksaisit.

RG: No mutta, etkö koskaan halua matkustaa Uumajaan? Jos en saa tukiaisia niin koskaan ei enää kukaan seilaa täällä.

Ay-Vasuri: Joo, mutta haluan päästä varmasti perille, eikös ne sun paatit aina löydä kiviä sieltä? Ja onhan täällä aina ennekin joku seilannut?

RG: Mutta mullapa on hieno jahti Egyptissä, lähdetään sinne!

Ay-Vasuri: Kivaa, joo, kannatan tukiaisia, olet reilun tuntuinen kaveri.

RG: Soitan lentokoneen hakemaan tuosta rannasta. Sitten menoksi.
« Last Edit: 12. 10. 2007 20:08 by luopio »

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #300 on: 12. 10. 2007 19:07 »


Ay-Vasuri: Kivaa, joo, kannatan tukiaisia, olet reilun tuntuinen kaveri.


            Väliaika.

            Kahvia ja pullaa. :-)

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #301 on: 12. 10. 2007 20:08 »
En ota yleensä kantaa.  Kerron ennemmin tarinoita mutta nyt on pakko sanoa.
Merimiehen lapsena ymmärrän jotain meriliikenteestä mutta siltikin.
En ole kateellinen vaikkei kaupunki tuekaan liiketoimintaani vaikka kuinka
ruinaisin.  En tuottaisi edes tappiota.  Pyysin 25 v sitten aloittaessani
starttirahaa.  En asettanut mitään ehtoja.   Ei herunut mutta herui kyllä
useille konkurssin tehneille pizzanvääntäjille jotka eivät osanneet
edes puhua.  Siis suomea.  Rahat menivät kankkulan kaivoon tai kurkusta alas
alkoholina.  Kiva ryypiskellä kun kaupunki maksoi. (Ryypiskely ym. perustuu
arvioon)  Liiketoiminnan jatkuvuudesta viis tai edes ideasta.  Kunhan oli
erikoinen joka ei aiheuttanut kilpailua.
Uskomatonta.  Aiheutin kilpailua joten en saanut starttirahaa.
Tosin olen maksanut verorahoja  nyt 25 vuotta ja "syntisesti" aiheuttanut
kilpailua.  Rahaa minulla ei ollut penniäkään.  Vain hyvä maine ja entinen
merimiesisäni joka takasi lainan jotta saatoin aloittaa veronmaksun koska
ainakaan kaupungilta ei tukea tullut.  Tätä verojen maksua olen nyt siis
harjoittanut jo 25 vuottai eikä isäni tarvinnut maksaa takaustaan kuten
tässä tapauksessa takaajalle näyttää käyvän. 

En ole koskaan aiemmin kuullut että joku takaajista voi vetää takauksensa
kesken kaiken pois.

Jos isäni olisi halunnut kesken kaiken vetää takauksensa pois, siitä
ei olisi edes keskusteltu.  Miten ihmeessä se tässä tapauksessa
tuntuu mahdolliselta?

Kiteytän mielipiteeni yhteen sanaan. 

Järkyttävää.
« Last Edit: 12. 10. 2007 22:10 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

foliohattu

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #302 on: 12. 10. 2007 21:09 »
Katselin tänään Pohjanmaan alueuutisia YLEltä. Siellä tuli lyhyt juttu tästä laivajupakasta. Hyvin vähän kerrottiin itse asiasta. Mainittiin, että asia on herättänyt paljon kansalaiskeskustelua.

Yksi valtuutettu uskalsi kameran edessä puolustaa kantaansa. Hän oli Janne Sankelo. Janne argumentoi asiaa niin, että homma on Vaasalle hyvä koska satama saa siitä vuosittain 700k € tulot.

Rehti veto Jannelta kun kehtasi edes jotain julkisuudessa kommentoida. Janne sai eduskuntavaaleissa kaksi ääntä meidän taloudesta. Ei saa jatkossa.

Offline luopio

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 225
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #303 on: 12. 10. 2007 21:09 »
Ei herunut mutta herui kyllä useille konkurssin tehneille pizzanvääntäjille jotka eivät osanneet
edes puhua.  Siis suomea.  Rahat menivät kankkulan kaivoon tai kurkusta alas
alkoholina.  Kiva ryypiskellä kun kaupunki maksoi. (Ryypiskely ym. perustuu
arvioon) 
...
En ole koskaan aiemmin kuullut että takaaja voi vetää takauksensa
kesken kaiken pois.

Moni itsensä työllistävä ulkomaalainen on muslimi. He eivät käytä alkoholia.

Arne-seppä

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #304 on: 12. 10. 2007 22:10 »
Väliaika.

Väliaikana voimme tarkastella mm. vaihtoehtoisia ja varsin ympäristöystävällisiä yhteyksiä Merenkurkun poikki. Sen motiivit tuntuvat varsi tutuilta ja teemaan sopivilta..

http://www.korsholm.fi/fi/document.aspx?docid=1597

Besse R. Wisser

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #305 on: 13. 10. 2007 05:05 »
Foliohattu
>Katselin tänään Pohjanmaan alueuutisia YLEltä. Siellä tuli lyhyt juttu tästä laivajupakasta. Hyvin vähän kerrottiin itse asiasta. Mainittiin, että asia on herättänyt paljon kansalaiskeskustelua.<

Onko aiheesta RG-Linen tukipäätös käyty kansalaiskeskustelua?  Mssä sitä on käyty?  Miksei kukaan ole kertonut?

Olen monta kertaa lukenut Pohjalaisesta, että jokin Vaasaa koskeva asia kiinnostaa nettikeskustelun mukaan mutta koskaan lehti ei ole kertonut, että missä sitä keskustelua käydään.

Tänään eräs Vaasassa ilmestyvä suomenkielinen päivälehti kertoo uraanikuljetuksista  Merenkurkun ylit etusivullaan.  Mistä pirusta ne senkin idean saivat?  Viimeisessä lauseessa satamajohtaja Lars Holmkvist sanoo, että ”Puhe uraanaikuljetuksista sattuu sellaiseen aikaan, että kyseessä on selvästi Merenkurkun liikenteen mustamaalaus.”

Miten niin mustamaalaus?  Missä sellaista tehdään ja kuka sitä tekee? Tämähän on aivan sietämätöntä. 

Jossakin kaupungissa kokoontuu joku poppoo mustamaalaamaan Merenkurkun liikennetta ja käy kansalaiskeskustelua aiheesta, mutta Pohjalainen ei tiedä osoitetta.  Tietääkö kukaan muu?  Kertokaa, pliis, Besselle.
« Last Edit: 13. 10. 2007 05:05 by Besse R. Wisser »

Moderaattori

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #306 on: 13. 10. 2007 05:05 »
Nimi: Äänestäjä

Palaute: Voisitteko lisätä palautteeni RG-linen tukemisaiheeseen?

Ihmettelen suuresti, mitä iloa riviedustajat (lähinnä RKP ja Kokoomus) saavat valtuustossa toimimisesta, kun he eivät saa edes itse äänestää omien mielipiteidensä ja tietojensa perusteella? Aikaa vain kuluu kokouksissa ja rahaa mainoskampanjissa. Ja tehtävät päätöksetkään eivät mitenkään ole linjassa puolueen ideologien kanssa.

Olen varma, että valtuusto hyväksyy tämän pöyristyttävän vastuuttoman ja laittoman RG-paketin ensi maanantaina näiden hiljaisten kumileimasinten avustuksella. Ja tämä päätös saa aikaan sen, että:

1. Äänestän Pro Vaasaa tai Heimo Hokkasen kristillisiä ja teen hartiavoimin töitä sen eteen, että ystäväni, työkaverini ja tuttuni tekevät samoin. Vaasa tarvitsee kipeästi valtuutettuja, jotka todellakin ajavat kaupungin etua. Pisteet myös Osalalle, mutta en lähde vihreitä äänestämään.

2. Äänestän eduskuntavaaleissa ehdottomasti muuta, kuin Nordmania, jota luulin suoraselkäiseksi ja rehelliseksi mieheksi.

Offline Näin On

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 451
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #307 on: 13. 10. 2007 06:06 »
Sanomalehti Pohjalaisen tämänpäiväisen jutun mukaan vain seitsemän kaupunginvaltuutettua oli vääntäytynyt perjantaina RG-Linen lobbaustilaisuuteen ja niistäkin kaksi (Lamminmäki ja Lehtonen) olivat tukipäätöksen vastustajia.  Onko tämä oireellista vai oliko syy työesteissä?

Ilmeisesti jännitys tihenee.  Ja sitten tuo uraanijuttu.
Ilman muuta Ravirata ihmisasunnoiksi

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #308 on: 13. 10. 2007 07:07 »
Lainaus Nimi: Äänestäjä

Quote
Pisteet myös Osalalle, mutta en lähde vihreitä äänestämään.


Minun mielestä Tapio on tehnyt lujasti töitä oikeudellisemman Politiikan puolesta valtuustotyöskentelyyn,kyllä voi häntäkin äänestää ehdottomasti.


Sitten toinen juttu, tämän päivän pohjalaisessa esiteltiin Rg-linen paattia valtuutetuille että saataisiin pojot kotiin...no

;) Asianhan voi nähdä myöskin näin että, velkainen omakotitalon omistaja kutsuu pankinjohtajan ja alaiset katsomaan taloaan, josta on pankille velkaa hirmuiset summat, selittäen että en nyt juuri pysty maksamaan lainoja saati korkoja mutta lainataan joltain rahaa jooko????
« Last Edit: 13. 10. 2007 08:08 by EX-Vaasalainen »

Peeveli

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #309 on: 13. 10. 2007 07:07 »
Foliohattu
>Katselin tänään Pohjanmaan alueuutisia YLEltä. Siellä tuli lyhyt juttu tästä laivajupakasta. Hyvin vähän kerrottiin itse asiasta. Mainittiin, että asia on herättänyt paljon kansalaiskeskustelua.<

Onko aiheesta RG-Linen tukipäätös käyty kansalaiskeskustelua?  Mssä sitä on käyty?  Miksei kukaan ole kertonut?

Olen monta kertaa lukenut Pohjalaisesta, että jokin Vaasaa koskeva asia kiinnostaa nettikeskustelun mukaan mutta koskaan lehti ei ole kertonut, että missä sitä keskustelua käydään.

Tänään eräs Vaasassa ilmestyvä suomenkielinen päivälehti kertoo uraanikuljetuksista  Merenkurkun ylit etusivullaan.  Mistä pirusta ne senkin idean saivat?  Viimeisessä lauseessa satamajohtaja Lars Holmkvist sanoo, että ”Puhe uraanaikuljetuksista sattuu sellaiseen aikaan, että kyseessä on selvästi Merenkurkun liikenteen mustamaalaus.”

Miten niin mustamaalaus?  Missä sellaista tehdään ja kuka sitä tekee? Tämähän on aivan sietämätöntä. 

Jossakin kaupungissa kokoontuu joku poppoo mustamaalaamaan Merenkurkun liikennetta ja käy kansalaiskeskustelua aiheesta, mutta Pohjalainen ei tiedä osoitetta.  Tietääkö kukaan muu?  Kertokaa, pliis, Besselle.

Eikö tiedotusvälineiden keskinäisiin pelisääntöihin kuulu nimenomaan mainita siteeratun tiedon aikaisempi julkaisija. Varsinkin blogin tapauksessa aiheesta löytyy paljon lisätietoa siteerattuun asiaan. Ehkä juuri tässä onkin syy siihen ettei vaasalaisia.infoa mainita nimeltä.

Haluavatko tiedotusvälineet valvoa "totuutta" (vrt. Pravda)?
« Last Edit: 13. 10. 2007 08:08 by Peeveli »

hakkeri

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #310 on: 13. 10. 2007 09:09 »
Julkisen sanan neuvoston nettisivu:

”Toisen työtä käytettäessä on noudatettava hyvää tapaa. Vaikka kyse ei olisikaan tekijänoikeuden suojaamasta aineistosta, on hyvän tavan mukaista mainita lähde, kun käytetään pääasiassa toisen hankkimia tai julkaisemia tietoja.”

Journalistiliitto:
Journalistin ohjeet

Offline koirasmartta

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 103
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #311 on: 13. 10. 2007 09:09 »
Mitä?  Onko Vaasassa jokin paikka, missä voi harrastaa kansalaiskeskustelua?  Olen tähän päivään saakka kuvitellut että ainoat paikat ovat Maipin kahvilan koirasmartat ja Pohjalaisen tekstaten palsta.  Ainakaan en ole Pohjalaisesta tällaista muuta lukenut.

Kertokaa heti.

Offline pippuri

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 17
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #312 on: 13. 10. 2007 09:09 »
Foliohattu
>Katselin tänään Pohjanmaan alueuutisia YLEltä. Siellä tuli lyhyt juttu tästä laivajupakasta. Hyvin vähän kerrottiin itse asiasta. Mainittiin, että asia on herättänyt paljon kansalaiskeskustelua.<

Onko aiheesta RG-Linen tukipäätös käyty kansalaiskeskustelua?  Mssä sitä on käyty?  Miksei kukaan ole kertonut?

Olen monta kertaa lukenut Pohjalaisesta, että jokin Vaasaa koskeva asia kiinnostaa nettikeskustelun mukaan mutta koskaan lehti ei ole kertonut, että missä sitä keskustelua käydään.

Tänään eräs Vaasassa ilmestyvä suomenkielinen päivälehti kertoo uraanikuljetuksista  Merenkurkun ylit etusivullaan.  Mistä pirusta ne senkin idean saivat?  Viimeisessä lauseessa satamajohtaja Lars Holmkvist sanoo, että ”Puhe uraanaikuljetuksista sattuu sellaiseen aikaan, että kyseessä on selvästi Merenkurkun liikenteen mustamaalaus.”

Miten niin mustamaalaus?  Missä sellaista tehdään ja kuka sitä tekee? Tämähän on aivan sietämätöntä. 

Jossakin kaupungissa kokoontuu joku poppoo mustamaalaamaan Merenkurkun liikennetta ja käy kansalaiskeskustelua aiheesta, mutta Pohjalainen ei tiedä osoitetta.  Tietääkö kukaan muu?  Kertokaa, pliis, Besselle.

Terveisiä vain teille sinne Pohjalaiseen, kun kuitenkin tätä luette! Veitte sitten uutiseni siteeraamatta tätä sivustoa millääntavalla!

Lieneeköhän tämä sivusto jonkinlainen piikki Pohjalaisen epäonnistuneissa nettisuunnitelmissa, kun joutuvat välttelemään tämän sivuston nimen julkaisua. Olen minä ennenkin nähnyt ja monesta suunnasta kuullut, että täälä julkaistu juttu tai kirjoitus on seuraavan päivän Pohjalaisessa ilman mitään viitettä! Nyt se alkoi vasta oikein hatuttamaan, kun sattui omalle kohdalle, jonka olin tämän sivuston uutiseksi tarkoittanut!

Päätoimittaja Markku Mantilan täytyy olla kyllä hyvin tietoinen tästä järjestelmällisyydestä ja joudun vain ihmetellä kokeneen lehtimiehen huonoa ammattiylpeyttä, epäkorrektiutta ja hiekkalaatikkomaista toimintatapaa. On tämä sivusto ainakin monessa asiassa onnistunut melkoisen hyvin, kun maakuntalehtikin sortuu järjestelmällisesti huonoihin lehtimiestapoihin sen takia!

Pitäkää tunkkinne.

Offline luopio

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 225
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #313 on: 13. 10. 2007 09:09 »
Välillä sitten pois fiktiosta ja todellisuuteen.

Pohjalisen ihan omassa jutussa etusivulla kerrotaan kuinka C(asino) Express on päätymässä (kovaan hintaan?) Ruotsalaisomistukseen.
RG Linehän myi sen romutettavaksi (vaikka sen on ihan kunnossa!) alehintaan (mitta mikä oli todellinen hinta?). Näin Vaasakin joutuu maksumieheksi kun laiva oli vakuutena kaupungin takaamille lainoille. Hinta oli alhainen ja ostaja hämäräperäinen. Niin hämäräperäinen, ettei se saanut viedä laivaa Suomesta. Siellä se vielä Vaskiluodossa kököttää.

Nyt tämä hämäräperäinen firma saa laivasta ruotsalaisilta oikean hinnan.

Nyt en enää epäile Lehdon-Koskimäen tarjousta. Kuvio on selkeä. Kuka vetikään välistä? Ja missä maksumies?

.

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #314 on: 13. 10. 2007 10:10 »
Hiljalleen alkaa selkeneen. tuo Casino Ex:sän myyntikuvio, voisiko sen paljastaa lumio? Halpahinta kertoo mikä veronmaksajia vartoo.

Siis on syytä kuuluttaa yleinenkutsu. Kaikki kynnelle kykenevät Hallintotalolle maanantai-iltaa viettämään ja siten kertomaan Kansalaiskeskustelun mielipiteet.

Kaikki kansa liikkeelle ettei tule tunkosta.

Offline luopio

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 225
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #315 on: 13. 10. 2007 11:11 »
Kokoomukselta on löytynyt toinenkin argumentti tukea RGLine miljoonilla. Muuten heitetään kaupungin taloudelle elintärkeät satamamaksut kankkulan kaivoon!

Ne alennetut(ei matkustajamaksuja lainkaan) maksuthan jäävät säännönmukaisesti Vaasalle maksamatta. Uumaja kyllä saa joka euron.

Kokoomuslaisten mielestä siis mitään rahtiliikennettä ei jäisi jäljelle? Onko rekkojen kuljetus siis kannattamatonta ilman Vaasan veronmaksajien tukea?

Hokkanen kertoi, että vaikka tuo 30% laskennallinen (ei siis tullut kassaan) tulo jäisi sataman tuloista pois niin tappiota ei silti tulisi. Satamahan elää pääasiassa öljyn ja hiilen tuonnilla. Ne laivat maksavat laskunsa eräpäivänä.

Kyllä on laskutaidossa vikaa kokoomuslaisilla. Kun lasketaan vanhushoitoa on kyllä laskutikku tarkka.

Piristävä poikkeus on Pohjalaisessa tänään Ilkka Raatikaisen (kok.) kannanotto. Hän ei RGn tukemista kannata. Uskaltaako kukaan kokoomusvaltuutettu Rintasen lisäksi olla tuota mieltä? Raatikainen on sentään tohtori, Kouhi vain maisteri.

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #316 on: 13. 10. 2007 11:11 »
Vasabladet on suhtautunut tähän sivustoon ja blogiin asiallisesti ja maininnut aina lainatessaan myös lähteen.  Syynä saattaa olla se että lehdellä on oma "Debat-fooruminsa. Ehkä Vasabladet osaa myös tunnistaa ajassa olevat ilmiöt.  Pohjalainen ei ole siihen kyennyt. 

Ihmettelen nurjaa suhtautumista.  Pohjalainen saa aivan turhaan lokaa porstuaansa kun voisi sivulausessa pilkun jälkeen kirjoittaa vaikka, ",asia tuli esille vaasalaisia.info kaupunkiblogin foorumissa."  Ei siihen sen kummallisempaa tarvita.
« Last Edit: 13. 10. 2007 11:11 by Gogolin Hattu »

Offline T.Tyly

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 488
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #317 on: 13. 10. 2007 11:11 »
Miksi meidän vaasalaisten veronmaksajien  pitäisi tukea ruotsalaisten paperitehtaiden tuontia Suomeen kilpailemaan kotimaisten vastaavien tuotteiden kanssa. 
Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

Offline Kansleri

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 11
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #318 on: 13. 10. 2007 14:02 »
Raatikaisen esittämä (Pohjalainen 13.10.) ajatus siitä, että myös Vaasan ympäristökunnat osallistuisivat RG-Linen tukemiseen on periaatteessa ihan kiva, mutta käytännössä tuskin onnistuu. Miksi Mustasaari, Malax tai vaikkapa Korsnäs tähän soppaan lusikkansa pistäisivät, kun kerran Vaasasta löytyy hölmöjä, jotka ovat valmiita mihin vaan yhtiön pinnalla pitämiseksi? Kyllä näille rantaruottalaisille Merenkurkun liikenteen ylläpitäminen ja tukeminen käy, kunhan se vain tehdään vaasalaistren veronmaksajien varoin. Mielenkiintoista tuossa jutussa oli se, että nyt tuen kannttajienkin riveissä ollaan valmiita myöntämään se, että yhtiölle kaavailtu pääomalaina on tosiasiallisesti lahja, jota tuskin koskaan maksetaan takaisin.

Tukipäätöstä harkittaessa varsin tärkeällä sijalla on se, tulkitaanko kaupungin tuki vähämerkityksiseksi tueksi (de minimis -tuki). Kaupungin tuki näyttäisi olevan de minimis -tukea, koska tukea ei ole anottu tai saatu komissiossa ryhmäpoikkeusasetuksen piiriin tai ainakaan missään ei ole ollut tietoa siitä, että Vaasan kaupunki olisi anonut tukea tuon komission asetuksen piiriin. Näin ollen kaupunki voi myöntää tukea muodossa tai toisessa enintään 200 000 euroa kolmen verovuoden aikana. RG-Linen pelastamiseksi tämä tuskin riittää tai sitten yhtiön omistajien on sitouduttava RG-Linen rahoituskriisin ratkaisemiseen ja parempi olisi niin. Tähän de minimis -asiaan kannattaa valtuustossa suhtautua vakavasti, sillä Euroopan yhteisöjen komissio seuraa jäsenmaissa harjoitettua yritystukipolitiikkaa ja tarvittaessa se on vienyt yksittäisiä tukipäätöksiä EY:n tuomioistuimeen. Tälllaisia tapauksia on jo Suomessakin nähty. Komissio on nostanut oikeusjutun Suomea vastaan ainakin kahdessa tapauksessa. Yksi tapaus koski Karkkilaa, jossa kaupungin Componenta Oy:lle teollisuushallin rakentamiseen myöntämä tuki on ollut komission tulkinnan mukaan de minimis -tukea. Toinen tapaus löytyy Pirkkalasta. Siellä kaupunki taas on tukenut RyanAir-yhtiötä. Tästäkin on komission toimesta juttu nostettu EY:n tuomioistuimessa.

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #319 on: 13. 10. 2007 15:03 »
Hiukan kertausta menneestä

Pitsamiljonääri aloittaa Merenkurkun laivaliikenteen

8.2.2001
 Vaasan pitsamiljonääri Rabbe Grönblom pelastaa kotikaupunkinsa pulasta aloittamalla uudelleen Siljan lopettaman laivaliikenteen Vaasan ja Uumajan välillä.

Eilen ratkesi, että Grönblom pesi tarjouskilpailussa Nordic Jet Linen ja Botnia Linkin. Viime viikolla hän ilmoitti ostaneensa Silja Linelta ehdollisella kaupalla Vaasan Vaskiluodossa kelluvan m/s Fennian.

Eilen Grönblom neuvotteli Uumajan kaupungin kanssa satamamaksuista. Grönblom uhkaa luopua hankkeesta, ellei maksuissa tulla vastaan myös Ruotsin päässä.

Grönblom tunnetaan kultasormena. Silti moni ihmettelee, miten tax free -kaupan loppumisen jälkeen näivettynyt laivaliikenne voidaan saada kannattavaksi.

Viime kesäkaudella Silja Line rahtasi meren yli 300000 matkustajaa. Rabbe Grönblom myöntääkin, että hankkeessa on mukana 99-prosenttisesti tunnetta.

Linja tulee työllistämään 50 henkilöä. Tukea on luvassa vuoden loppuun Suomen ja Ruotsin valtiolta 11,6 miljoonaa.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=112438