Author Topic: AY-LIIKE.........  (Read 100572 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: AY-LIIKE.........
« Reply #480 on: 27. 03. 2012 18:06 »
Metalliliiton vaalitulos alkaa olla valmis. Poliittiset voimasuhteet säilyivät jokseenkin ennallaan.

Demarivetoinen vaaliliitto A (Metallin yhteistyön vaaliliitto) eteni hieman (+ 1,1 % yks.) saaden 295 edustajaa ja 61,72 % kannatuksen. Vasemmistoliittolainen Metallin vaikuttajat saivat 165 paikkaa ja 36,56 % kannatuksen. Metallin jäsenten vaaliliitto sai 2 paikkaa (0,66%) ja Keskusta (0,51 %) ja Perussuomalaiset (0,21%) kumpikin yhden paikan. Yhteensä liittokokoukseen valittiin 464 edustajaa.
Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen uhosi vielä syksyllä, että puolue hakee toiseksi suurimman ryhmän kannatusta, mutta tulos jäi valovuoden päähän tavoitteesta.

Metallin puheenjohtaja näyttää todenneen aivan oikein, että jos haluaa menestyä ammattiliiton vaaleissa, on työtä tehtävä myös ruohonjuuritasolla eli työpaikoilla.

http://vaalit.metalliliitto.fi/vaalitulos

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: AY-LIIKE.........
« Reply #481 on: 27. 03. 2012 20:08 »

.

Tärkeämpää kuin paikkaluvut on se että nyt myös Metalliliitossa on mukana kansan henkireikä Perussuomalaiset

Siitä se alkaa

.

Akseli

 • Guest
Vs: AY-LIIKE.........
« Reply #482 on: 14. 04. 2012 20:08 »
Lauri Ihalainen uskoo työn ja pääoman konsensukseen

SAK:n entinen pomo Ihalainen (SDP) oli tänään aamuTV:ssä.
Toimittaja kyseli heti alussa Finnairin huoltojensa ulkoistamisesta. Ihalainen otti osaa kuten pappi  köyhille, että uskokaan vain niin jumala teitä auttaa! Hän ei nähnyt mitään siinä, että valtiojohtoista yritystä edelleen pilkotaan yksityiselle bisnekselle.

Teollinentyö tulee vähenemään Suomessa, kun sitä rahanvalta siirtää ulkomaille parempien voittojen toivossa. Mutta toivossa paremmasta on työläistenkin hyvä elää, oli tähänkin vastaus Ihalaisella.
 
Sitten toimittaja otti esille nuorten syrjäytymisen työelämästä ja koko yhteiskunnasta. Vauhti onkin nyt kovaa 5000 nuorta vuodessa. Tähänkään ei myöskään ollut mitään konkreettista työministeri Ihalaisella.
Köyhyys ja tuloerot kasvat rajusti ja se on yksi todellinen syy nuortenkin syrjäytymiseen. Kun tuloerot kasvat tarkoitta se, että rikkaat rikastuvat ja myöskin nuorten mahdollisuudet eriytyvät yhteiskunnassa varallisuuden mukaan.

Toisaalta nuorille tarjotaan pätkätyötä ja erilaisia muita epävarmoja työpaikkoja. Pakkoyrittäjyys on oikeiston yksi lääke myös nuorten syrjäytymiseenkin.

Maahanmuuttajat eivät pääse myöskään työnsyrjään kiinni. Heitä työnantajat kohtelevat kuten nuoria työelämään tulevia. Käyttävät halpana työvoimana. Mutta maahanmuuttajien osalta työttömyys on kolminkertainen.
Tähänkin Ihalaisella oli papinomainen ratkaisu eli mahdollisuuksia työllistää on ja toivoa.

Toimittaja otti esille nykyisen SDP ja kokoomuksen yhtäköyttä menon, jonka kylläkin Ihalainen kiisti.
Mutta sen nyt jokainen voi päätellä, että sdp ja kokoomus sopivat hyvin yhteen oikeistolaiseen menoon. SDP ei ole enää vuosiin ollutkaan vasemmistolainen, jos katsoo mitä politiikkaa se harjoittaa. Siitä onkin tullut oiva väline rahanvalle pitää yllä luokkasopua.

Tuposopimuksen eläkeiänpidennys tulee vuonna 2015, jolloin se nousee 1 vuodella. Mutta tuposopimuksen uusi heikennys tulee jo 2017 jolloin taas sovitaan paketti eläkeiänkorottamisesta. Toisaalta se edellyttää, että eurooppalaisen vasemmiston taistelu säästö ja leikkauspolitiikkaan vastaan ei ylety Suomeen.

Matti Vanhanen oli puhelin yhteydessä ohjelman aikana esityksestään työreformista, kun oli pääministerinä. Hän juuri tuolloin esitti eläkeiän pidennystä, mutta se sai SAK:n ja myös SDP:n tyrmäyksen. Tulosta ei syntynyt eläkeiänpidennyksestä.
Kolmikanta on historiassa tuonut hyvää, mutta viime vuosina, se on mennyt alas päin totesi Vanhanen.

Minä uskon sanoi Ihalainen, että konsensustoimii edelleen ja vastasi näin Vanhasen epäilylle.
Ihalaisella onkin koko sielunelämänsä ja roolinsa nyt tupopelissä.
Nyt Ihalainen olikin työministerinä oikein ”kätilönä” tupotouhussa, mikä sopiikin hänen ajatusmaailmaan. Ei olisi ollutkaan parempaa henkilöä työministeriksi, hoitamaan vasemmistoa pysymään kokoomuksen ruodussa. Mutta ennenkaikkea pitämään yllä luokkasopua rahanvallan ja  eduskuntavasemmiston kanssa.

Konsensus onkin oikeistovallalle kansallinen intressi, kuten talvisota aikoinaan ja  siinä SDP on jälleen tärkeässä roolissa edelleen. Sodissa oli sdp tukemassa natsivaltaa ja nyt rahanvaltaa Suomessa.

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: AY-LIIKE.........
« Reply #483 on: 15. 04. 2012 15:03 »
Yhteiskuntien yritystoiminnat siirtyvät yksityiselle bisnekselle
Finnair on ulkoistamassa koko moottori ja laitehuoltopalvelut Sveitsiläiselle SR Technic yhtiölle.
Nykyään huoltoyksikössä on töissä 350 työntekijää. Ulkoistamisen jälkeen jää Finnairille 70 työntekijää huoltoon.
Kokoomuksen pääministeri Jyrki Katainen on jo ilmoittanut, että valtio supistaa omistustaan finnairissa.

Varmaankin seuraavina ovat finnairin lentäjät menettämässä työnsä, kun yhtiö löytää palikat yhteisyritykseen. Samalla myös lentäjien työehdot siirtyvät maailmalle.

Lentovirkailijoista on jo puolet pantu pois ja matkailijat hoitavat automaateilla itse virkailijoiden työt. Kuten nykyään pankeissakin, kustannukset siis siirtyvät asiakkaille ja voitot kasvat säästöjen kautta osakkeiden omistajilla.

Mutta finnairin säästöt eivät tietenkää jää tähän, vaan säästöojelma 140 miljoonaa euroa jatkuu vuoteen 2014. Tänä vuonna siitä pitää toteutua 80 miljoonaa euroa.

Kysymys on siitä, että kapitalismi kuolee, jos sitä ei voi kokoajan laajentaa ja nyt sitä laajennetaan kuntien ja valtioiden toimintoihin.

Mitähän mahtavatkaan eduskuntavasemmiston ja ay-liikkeen toimijat tehdä edunvalvonta tehtävänsä eteen?
Vai hyväksyvätkö sen, että suomalaista valtionyritystä ulkoistetaan yksityiselle kansainväliselle bisnekselle.
Mutta samalla siinä menee satoja työpaikkoja pois suomesta.

Luokkasopupolitiikka vie tämän maan työläiset takaisin 1900 luvulle herrojen orjiksi.

Globbari

 • Guest
Vs: AY-LIIKE.........
« Reply #484 on: 25. 04. 2012 20:08 »
SDP johtoeliitti hoiti "uudentupon" ay-liikkeen osalta hallituksen linjalle

Suomessa alkaa olemaan vastaava tilanne kuin aikoinaan Puolassa. Walesan joukot vaativat tuolloin itsenäisyyttä ja vapautta ay-liikkeelle.
AY-liikkeeltä on viety itsenäisyys ja vapaus myös Suomessa, sitä osoitti nyt ”uusitupo”. Ay-liike ei ole todellakaan enää työväenohjaama liike. Siitä on tehty hallitusvallanväline ja se on selvääkin selvempää. Se on nyt hallituksen käsikassara. Kreikankin tilanne demokratian osalta sitä myös osaksi kuvastaa.
Kreikassa sotilasriktatuuri hoitaa demokratiaa panssareilla ja kumiluodeilla. Suomessa asia hoidetaan sopimalla, eikä siihen toistaiseksi tarvita panssareita.

Tänään A-studiossa hyrisivät tyytyväisyyttään SAK ja EK:n pomot yhdestä suusta. EK pomo vielä sanoi suoraan, että hallituspuolueet hoitivat asian hyvin. SAK:n Lyly yritti kylläkin tämän kiertää, totta kai kun on SDP miehiä.

Nykyinen SDP on ollut oikeastaan vuodesta 1918 lähtien samalla rahavaltaa tukevalla linjalla.Samoin rahanvalta on antanut myös vastinetta. Itse eivät ole juurikaan joukkotoimintaa organisoineet, vaan muut ovat heidät siihen ajaneet tai ohjanneet. Luokkasopu on heidän veressä, mutta puhuvat kylläkin työväennimiin.

Kuka se olikaan, joka sanoi, että SDP:llä ja Kokoomuksella ei ole eroja. Nyt voi sanoa, että ei olekkaan, hyvin sopivat yhteen.

Lahjan tuposta odotetaan pitävän työläiset nöyrinä ja antamaan kaikkensa yhtiöille

Toukokuun 1.5 jälkeisenä palkkapäivänä saavat tupon hyväksyneet kertakorvauksen 150 euroa. Se on lahjus kokoomusvetoiselta hallitukselta ja konsensuseliitiltä. Vai olisiko se lahja parlamenttaariselta hyväveliverkostolta? Suomessa on jo pitkään toiminut konsensus eli eduskuntapuolueiden eliitti, EK, SAK, STTK, AKAVA (eli hyväveliverkosto). Nämä hyväveliverkostot hoitelevat maanpolitiikkaa ja jolle ei ole vaihtoehtoa. Lakkoja ei enää juurikaan ole ja nyt vielä kun AKT:n puheenjohtaja savustettiin sivuun entistäkin vähemmän.

SDP on jo pitkään propagoinut ”sopimusyhteiskuntaa” eli sitä hyväveliaatetta, joka on syrjäyttänyt eduskuntavasemmistosta työväenaatteen. Siinä järjestelmässä herrat ja narrit ovat yhtä.

Kun vertaa suomalaista eduskuntavasemmistoa ja heidän johtamaa ay-liikettä eurooppaan on toiminnassa eroa kuin yöllä ja päivällä. Euroopassa taistellaan esimerkiksi eläkeiän pidennystä vastaan sekä säästö ja leikkauspolitiikkaa. Kun taas suomessa he ovat Kataisen kokoomusvetoisen hallituksen linjalla. Eli mukana ajamassa alas hyvinvointiyhteiskuntaa, välineeksi on hallitus ottanut kuntien määrän ajaminen alas.

Tavoitteena on jättikunnat ja isot palvelumarkkinat yksityiselle bisnekselle, joilla käydään kauppaa hyvinvointipalveluilla.

Lahjan tarkoitus voi olla myös se, että työläiset hyväksyvät kokoomusvetoisen hallituksen
säästö ja leikkauslistat.

Globbari

 • Guest
Vs: AY-LIIKE.........
« Reply #485 on: 19. 08. 2012 13:01 »
SAK on väärällä puolella luokkajakoa

SAK:n puheenjohtaja Lyly oli käynyt Kurikassa ja tästä Pohjalainen 18.8 uutisoi. Hän oli todennut, että ainut mikä tätä kansakuntaa jakaa on osaaminen ja että töitä olisi jatkossa vain koulutetuille. SAK:n pomo ei siis näe miten yhteiskunta edelleen jakautuu köyhiin ja rikkaisiin entistäkin jyrkemmin.
SAK:n pomo on siis puolensa valinnut, kun ei lupaa kaikille suomalaisille töitä. Aikaisemmin ay-liike piti kaikkien työläisten puolta.
Tulonjakopolitiikka on nyt vahvasti tukemassa rahanvaltaa ja siitä on myös pitämässä huolen, jopa SAK matalien palkankorotuksien kautta. Se vielä, että SAK tukee myös nykyistä oikeistolaista politiikkaa, joka on todella inhottavaa työläisten kusetusta.
Lyly ei myöskään näe nykyisestä oikeistolaisesta politiikkasta mitään uhkaa työväenluokalle, vaikka yhteiskunnan turvaverkoja ajetaan alas. Kautta koko EU:n ovat rikkaiden etuja ajavat oikeistolaiset vallassa ja toteuttavat tietenkin heidän etujaan ajavaa politiikkaa.

Tästä myös ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoin hyvin, kun kysymyksessä oli EU:n nykyinen pankkitukipolitiikka, joka on täysin oikeistopolitiikkojen käsissä.

Oikeistolaisen politiikan johtotavoite on alentaa veroja ja valtion valtaa vähentäen. Näin niiden tavoite on tehdä tilaa rahanvallalle. Demokratia toimiikin jo osakkeiden omistajien ehdoilla ja kurssien mukaisesti.
Rikkaat siis lisäävät tulojaan karsimalla köyhien palveluja ja vähentämällä julkistasektoria yksityistämisen kautta.
Nyt on tulossa oikein jättikupru kuntien yhdistämisten kautta suomeen.
Tämä tietää sitä, että edelleen voidaan rikkaiden verotusta vähentää, kun julkistasektoria ajetaan kuntien yhdistämisten kautta alas.

Suomi taitaa olla ainut EU- maa missä ei ay-liike ja vasemmisto ole nykyistä säästö ja leikkauspolitiikkaa vastaan taistelemassa. Vaan vielä, että se on sitä ihan itse toteuttamassa kokoomusvetoisessa oikeistohallituksessa.

Offline vito

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 930
  • View Profile
  • Näytä email osoite
Vs: AY-LIIKE.........
« Reply #486 on: 19. 08. 2012 18:06 »
Mielestäni tähän on vain yksi järkevä ratkaisu... täytyy ruveta rahakkaaksi isokenkäiseksi. maailma on avoin että ei muutakuin yrittäjäksi ja isokenkäiseksi. kaikki on sen jälkeen vain itsestä kiinni. :)
"Joko sinä olet väärässä, tai meillä on näkemysero!".

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: AY-LIIKE.........
« Reply #487 on: 17. 09. 2012 20:08 »
Yksityistäminen sai työläiset joukkotoimintaan Espanjassa

”Noin 80 – 90 prosenttiä Espanjan rautatietyöläisistä osallistuu 24-tuntiseen lakkoon. Yli 300 lähi- ja kaukojunaa peruutettiin.
Espanjan kehitysministeriön vaatimuksesta Espanjan rautatietyöläiset hoitavat lakon aikana 73 % junalähdöistä. Madridin metrotyöläiset seisouttivat solidaarisuudesta rautatieläisten kanssa metroliikenteen kello 6.00-10.00. seisahdus aiheutti vakavia ruuhkia Madridin keskustassa.
Rautatieläisetn protestoivat rautatieliikenteen yksityistämissuunnitelmia ja / % palkkaleikkauksia vastaan.”

Opettajat jokkotoimintaan USA:ssa

”Yhdysvaltalaisen Chicagon kaupungin opettajien ammattiliitto teki sunnuntaina päätöksen lakon jatkamisesta. Lakkoon osallistuu noin 30 000 opettajaa ja 350 000 koululaisen oppitunnit on peruttu.
Päätös tehtiin vastoin sopimusta, joka saatiin aikaiseksi, kaupungin hallinnon edustajien kanssa käydyissä neuvotteluissa. Ammattiliiton johtajat ovat ottaneet harkintatauon ja kokoontuvat uudelleen tiistaina.
Chicagon kaupunginjohtaja Rahm Emanuel on tuominnut jyrkästi ammattiliittojen päätöksen ja ilmoitti, että se vahingoittaa lasten etuja. Hän aikoo haastaa ammattiliitot oikeuteen ja vaatia lakon välitöntä lopettamista.
Lakon taustalla ovat uudet opettajien työn tehokkuutta koskevat vaatimukset, joiden pohjalta joka neljäs opettaja voi lähivuosien aikana menettää työpaikkansa. Vastaavan suuruista opetusjärjestelmän työntekijöiden lakkoa ei USA:ssa ole ollut 25 vuoteen.”

Mutta Suomessa SAK ja hallitusvasemmisto päinvastaisella rintamalla, palveluja leikkaamassa ja palkkoja alhaalla pitämässä. Mutta myös työministeri Ihalainen (sdp) työrauhaa ylläpitämässä.

http://finnish.ruvr.ru/2012_09_17/88496825/
http://finnish.ruvr.ru/2012_09_17/88438446/