Author Topic: Suomi on pienituloisen vero-onnela  (Read 2644 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vito

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 930
  • View Profile
  • Näytä email osoite
Suomi on pienituloisen vero-onnela
« on: 28. 09. 2012 17:05 »
Tähän ketjuun voisi kirjoitella ajatuksia verotuksesta.  (vaihdoin otsikon raflaavammaksi :)


Impulssin sain eräällä toisella keskustelupalstalla jossa käsiteltiin ranskan aikeita määrätä 75% marginaalivero yli miljoonan tienaaville. Tässähän tulee käymään niin että ne miljonäärit jotka kyseiseen ryhmään kuuluvat, siirtävät kirjansa muille maille. otsikoissa on ollut ranskan rikkain jantteri joka hakee belgian kansallisuutta.

minähän en miljonääri ole vaan tällainen tavallinen tyhjätasku. kuitenkin olen sitä mieltä että tällainen on väärää politiikkaa. sen vuoksi että rikkaathan maksavat jo nyt enemmän veroja (progressiivinen verotus) ja lisäksi yritystoiminnan verot,kiinteistöverot, alvit, jne..  nyt kun rikkaat suolataan pois niin valtio tienaa vähemmän. eli päinvastaisesti kuin oli tarkoitus. niinhän se nallekin sanoi jossakin jutusssansa että rikkaat äänestää jaloilla. mielestäni jos on ainakin suomessa rehellisesti saanut yrittämällä miljoonia kasaan niin sen on kyllä ansainnut. kyllä siihen mennessä on valtiokin saanut paljon tuloja.

tähän laitan alle hyvän opettavaisen tarinan, mistä siis idean tämän kirjoittamiseen sain:

____________________________________

(Suomi on pienituloisen vero-onnela)
Kymmenen henkeä menee joka ilta ulos syömään illallista. Lasku kaikille yhteensä on 100 EUR. Jos he jakaisivat laskun samassa suhteessa kun maksamme veroja, jako menisi suunnilleen näin:
Neljä ensimmäistä - köyhimmät - eivät maksaisi mitään, viides maksaisi 1 EUR, kuudes maksaisi 3 EUR, seitsemäs 7 EUR, kahdeksas 12 EUR, yhdeksäs 18 EUR. Kymmenes - rikkain - maksaisi 59 EUR.
He päättivät jakaa laskun niin. He söivät illallista joka päivä ja tunsivat itsensä suhteellisen tyytyväisiksi. Kunnes eränä
päivänä ravintoloitsija päätti antaa heille alennusta. "Koska olette niin hyviä asiakkaita" hän sanoi "saatte 20 EUR alennusta".
Illallinen kymmenelle maksaisi vastedes vain 80 EUR.

Mutta miten alennus jaettaisiin heidän kesken? 2 EUR per nuppi? Mutta neljä söi jo ilmaiseksi. Tasan kuuden maksajan kesken ? 3,33 EUR? Ravintoloitsija ehdotti että olisi oikein säilyttää suurin piirtein aikaisempi maksusuhde.

Tulos oli että viides sai syödä ilmaiseksi, kuudes maksoi 2 EUR, seitsemäs 5 EUR, kahdeksas 9 EUR, yhdeksäs 12 EUR ja kymmenes 52 EUR. Kaikki kuusi saivat alennusta ja neljä ensimmäistä söivät edelleen ilmaiseksi.

Mutta illallisen jälkeen ravintolan ulkopuolella synty kahakka. "Minä säästin vain 1 EUR kahdestakymmenestä" aloitti kuudes. "Mutta kymmenes tienasi 7 EUR!" "Aivan" jatkoi viides "Minäkin sain vain 1 EUR. Se on epäoikeudenmukaista, rikas öykkäri sai seitsemän kertaa enemmän kuin minä!". "On se niin väärin" jatkoi seitsemäs. "Miksi öykkäri saa 7 EUR kun minä sain vain 2 EUR ?". "Hetkinen" huusivat neljä ensimmäistä yhteen ääneen. "Me emme saaneet mitään!". "Köyhiä riistetään!".

Kaikki yhdeksän vetivät yhdessä kymmenennettä kunnolla turpiin.

Seuraavana iltana hän ei tullutkaan illalliselle, joten muut yhdeksän söivät ilman "öykkäriä". Kun lasku tuli, heiltä puuttui 52 EUR
Ja niin kaikki elivät elämänsä kateellisena ja onnettomana loppuun asti. Valitettavasti tämä satu on totta, kiitos SDP:n
« Last Edit: 28. 09. 2012 17:05 by vito »
"Joko sinä olet väärässä, tai meillä on näkemysero!".

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Suomi on pienituloisen vero-onnela
« Reply #1 on: 28. 09. 2012 21:09 »
Joskus todellisuus on taruakin ihmeellisempää.  Hyvä tämä avaus verotuksesta keskusteluun.

Vielä noin neljäkymmentä vuotta sitten keskusteltiin verotuksesta. Vaalien aikaan se oli keskeisin puheenaihe.

Tuohon aikaan teollisen murroksen johdosta, veroa maksoivat raskaimmin maanviljelijät,  joilla oli paljon lapsia. Tuolloin verotusta muutettiin enemmän työhön kohdistuvaksi, jolloin maatalouden kannattavuus romahti.

Vastaavasti maataloudelle järjesteltiin kirjanpitoon perustuva verotus, jolloin pienviljelijöiden mahdollisuudet tilanpitoon loppuivat kokonaan. Isot tilat alkoivat kasvaa ja tuotanto tehostua koneiden avulla.

Kaikki nämä muutokset ovat olleet aina myöhässä jostain syystä, vahinkoja niistä on tullut paljon.
Mutta keskusteltu on. Polttoaine ja energiaverot ovat olleet ennen pyhä asia,  joka on vaikuttanut maakunta suomen yleisiin talouden perusedellytyksiin.

Tässä ajassa ei jostain syystä verokeskustelu ole lainkaan virinnyt. Työnverotuksesta olen yrittänyt keskustella jo 1990-luvun laman jälkimainigeista lähtien tuloksetta.

Energiaverotuksen erittäin rajut muutokset,  iskevät näille maakuntasuomen alueille ilman minkäänlaisia suojautumismahdollisuuksia. Nykyhallitukselle pelkkä ilmoitusasia.  Vielä muutama kymmenen vuotta sitten olisi hallitukset kaatuneet,  noin epätasapainoisen kansalaisten kohtelun takia.

Huomio on nytkin vain euroopassa. Persut pitävät siitä huolen. Ongelmista suurin on kuitenkin kotimaassa,  Suomi elää nyt jo euroopan velasta. Tällä hetkellä on jopa siitä riippuvainen. Eläkkeitä ei pian pystytä rahoitamaan, ellei euroalue pääse irti kriisistä.

Kotisuomessa ihmiset antavat politiikkojen tehdä itselleen vääryyksiä, aivan kuin olisivat ristiinnaulinneet itse itsensä, kuvitellen "Jeesuksen tien" auttavan. Se ei nyt auta,  vaan uusi poliittinen herännäisyys,  jolloin ymmärretään että etelän ja tarkoitan siis (kotimaamme etelää) ihmisiltä ei ahneus lopu.

Tekeekin mieli sanoa että auttakaa nyt itseänne jos voitte, persut teitä ei auta.
Politiikka pitäisi palauttaa taas politiikkaan.


Offline vito

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 930
  • View Profile
  • Näytä email osoite
Vs: Suomi on pienituloisen vero-onnela
« Reply #2 on: 02. 10. 2012 07:07 »
Tämä liittyy veroihin sillälailla että maksamme veroja, joita sitten jaetaan mm. kreikkaan
Mitään ei sinänsä formulaa vastaan ole mutta kreikan törsäilyn jatkumista vastaan on, erityisesti jos he kohta on taas käsi ojossa.


Quote
Julkaistu 01.10.2012 18:50
Talousvaikeuksien kanssa kamppaileva Kreikan valtio rahoittaa 30 miljoonalla eurolla maahan rakennettavaa F1-rataa.

Linkki

Hankkeesta vastaavan ministeriön mukaan rata rakennetaan Länsi-Kreikassa sijaitsevan Patraksen kaupungin läheisyyteen.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan hankkeen kokonaiskustannukset ovat 95 miljoonan euron luokkaa, josta Kreikan valtion osuus on 30 miljoonaa.
"Joko sinä olet väärässä, tai meillä on näkemysero!".