Wasa Station vahvistaa
kaupungin elinvoimaisuutta
Kaupunginvaltuusto keskusteli eilen entisen linja-autoaseman kortteliin rakennettavasta Wasa Station –hankkeesta. Kaupunki on teettänyt selvityksen hankkeen vaikutuksista talouteen, työllisyyteen ja elinkeinoelämään. Selvityksen laatinut Kimmo Koski Sweco Ympäristö Oy:stä esitteli selvitystä valtuustolle. Laajalla hankkeella on monia positiivisia vaikutuksia.
Eri toimijoiden näkökulmasta Wasa Stationin toteuttaminen merkitsee esimerkiksi
– uusia työpaikkoja koko seudulle
– seudun tulomuuton lisääntymistä ja ulosmuuton vähentymistä
– kunnallis-, kiinteistö- ja yhteisöverotulojen kasvua
– lisääntyvää elämää keskustassa
– kaupunkikuvan myönteistä kehittymistä
– positiivisen ostovoiman siirtymän kasvua
– palvelujen lisääntymistä ja monipuolistumista
– matkailukysynnän ja -tulojen kasvua
– kilpailutilanteen kiristymistä, jota matkailun ja kaupan vetovoiman kasvu kuitenkin tasaavat
– energiaklusterin vahvistumista
– kaupungin ja seudun elinvoiman ja positiivisen imagon kasvua
– kaupungin strategisten tavoitteiden tukemista.
Entisen linja-autoaseman kortteliin suunnitellaan uudenlainen kokonaisuus, joka koostuu kauppakeskuksesta, musiikki- ja kongressitiloista, monikäyttötiloista, hotellista, ravintoloista, asunnoista sekä eri käyttötarkoituksiin muuntuvasta tapahtumatorista. Korttelissa panostetaan energiaratkaisuihin, ja Wasa Station on yksi alueemme tärkeistä INKA-hankkeista.
Kaupunginhallitus valitsi vuoden 2014 kesäkuun kokouksessaan linja-autoaseman toteuttajaksi ja valintakilpailun voittajaksi Lemminkäinen Talo Oy:n Wasa Station -nimisen ehdotuksen. Kaupungin ja Lemminkäisen solmiman aiesopimuksen pohjalta hanketta on viety yhteistyössä eteenpäin. Suunnittelu on niin pitkällä, että nyt oli aika esitellä sitä koko valtuustolle. Lemminkäinen Talo Oy:n aluejohtaja Mikael Snellman ja suunnittelusta vastannut arkkitehti Vesa Arosuo, Arosuo Arkkitehdit Oy:stä esittelivät hankkeen sisällön.
Yhteenveto Kimmo Kosken selvityksestä on luettavissa osoitteesta