Liikennettä – oikealta vai vasemmalta
Suomessahan meillä on oikeanpuoleinen liikkuminen.Se koskee kaikkea liikkumista ts. liikennettä kävellen, pyöräillen tai muutoin eli ajoneuvoilla.Tämän perusasian mieltäminen tai sisäistäminen ei ole toiminut enää vuosiin – ja sekoilu vain pahenee.
Kohtaaminen, väistäminen ja ohittaminen ei ole hallinnassa. Mistä johtuu? Aika selkeästi jotain on mennyt harhaan ja hukkaan. Sekoittaminen yleistyy ja selkeys asioissa vähenee.
Voimassaolevien säännösten ja lakien noudattaminen on hämärtynyt ja ns. ”hakuusissa”. Yhteiskunnassamme em. kehitys on laajemmaltikin levinnyt.
Politiikassa myöskin – tai erityisesti – tänä päivänä oikean ja vasemman erottaminen on vaikeaa , vähintäänkin hankalaa. Lisäksi yleisesti eri tahojen päättäjille ja vaikuttajille on ongelmallista erottaa oikeaa väärästä Moraali joustaa, kunhan ei jää kiinni ja paljastu.
KANSANedustajia meillä ei ole ollut vuosikausiin. Etusijalla poliitikoilla on oma etunsa ja asemansa, ryhmä ja piiri jne. Kansa tulee agendalla viimeisenä, jos lainkaan. Moraalin ja lain velvoitukset ovat kadoksissa.
Eriarvoittaminen ja elitistisyys on lisääntynyt voimakkaasti nykyisen hallituskoaliition (kaaoksen) valtakaudella. Nämä päättäjät ovat todella kaukana realismista ja arjesta. Samaa sisällötöntä ja sumuttavaa puhetta tulee koneellisen jatkuvasti. Päättäjille on ikään kuin evoluution pohjalta kehittyneet erityiset omat aivot. Päättäjiämme lähemmin arvioidessa tulema on lähes surkea.
Vaatimaton koulutustausta ja opintomenestys ja varsinaisen työelämän työkokemuksen puuttuminen. Kompensaatiota haetaan ja torjutaan puheilla sekä mantralla , jonka uskotaan menevän läpi uskottavasti esitettynä.
Päättäjien, ministereiden ja kansanedustajien ajatusmaailmaa suhteessa yhteiskuntaan ja kansaan voi kuvata esimerkiksi seuraavilla poiminnoilla tai lainauksilla:
–”minäkin olen vain ihminen”
-”tavallinen ihminen”
-”tavallinen kansalainen”
-”nuo kansalaiset”
-”en tiennyt, olen pahoillani”
-”saattaa olla, mutta en kyllä tarkemmin muista”
Oikeuslaitoksen antama ehdollinen vankeustuomio keskustalaiselle kansanedustajalle ei vaikuttanut ek:n erään valiokunnan varaphj:n luottamukseen.
Kokoomus voi naivisti väittää olevansa Työväen puolue.
Kansanedustaja Kanerva jatkaa edelleen, kuten ennenkin.
Kun päättäjät viestivät kansasta ja tavallisista ihmisistä, niin aiheellisesti voi asettaa kysymyksen siitä mihin kvartaaliin mieltävät kuuluvansa. Eivät ”tavallisiin” ainakaan?
Bert Lundström