Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Kaupunkiviljely Vaasassa 2013

Kaupunkiviljely Vaasassa 2013

Kiinnostus kaupunkiviljelyä kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta. Tänä keväänä kaupunkiviljely on lopullisesti ajanut itsensä suuren yleisön tietoisuuteen..

Kaupunkiviljely Vaasassa

Kaupunkiviljely on tullut myös Vaasaan. Facebookissa on oma sivusto vaasalaisille kaupunkiviljelijöille. Facebookryhmässä oli 19. 05. 2013 runsaat 60 jäsentä. Ryhmä on takoitettu Vaasan alueen erilaisten viljelmien ja tapahtumien ideointiin, tiedonjakamiseen ja mihin vaan kaupunkiviljelyyn liittyen.

Tutki tästä 

Myönteinen ideologia

”Kaupunkiviljely on osa ruuantuotannon muutoksen trendiä, hajautettuun ja vähemmän öljyriippuvaiseen suuntaan. Tulevaisuuden kaupungit vihertävät kattopuutarhoineen, hedelmäpuubulevardeineen ja marjapensaspuistoineen.

Vuonna 2030 joka talon pihalla on yhteisöllinen laariviljelmä. Kaupunkiviljelijä kasvattaa mangoldia parvekkeella, perunoita sisäpihalla ja lapsia, jotka tietävät, mistä ruoka oikeasti tulee. Tule mukaan tekemään kaupungeista keitaita!”, maalailee Kaupunkiviljely. fi sivusto:

http://kaupunkiviljely.fi/

Hienoja ideoita

Vaasan kaupunkiviljely facebookryhmän jäsen Marika Nyman nostaa esille todella mielenkiintoisen ajatuksen:

”Jos yrittäisi saada kerrostalopihaan yhteiskasvatuslaareja ja muutaman marjapuskan… Löytyyköhän Vaasasta jostain paikkaa, josta voisi ottaa mallia? Osaako joku antaa vinkkiä? Erityisesti se laarien järkevä koko ja määrä mietityttää.”

Jos tiedät vastauksen ja olet kiinnostunut ajatuksesta niin, liity sivulla ”kaveriksi” ja kerro asiasta myös vaasalaisia.info foorumi Kaupunkiviljely Vaasassa ketjussa.

Muita mielenkintoisia facebooksivuja on mm. Peltodiili
https://www.facebook.com/Peltodiili

Vaasan kaupunginkirjaston taimitori
https://www.facebook.com/events/403685696350640/

About Toimitus

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa