Billig Strøm | Søke om Forbrukslån | Beste Sanering | Sähkövertailu | Billig Forsikring | Husalarm | Bruk av Kredittkort | Billigste Boliglån 2019

Wassor

Wassorinlahden pysähdypaikan kaksi rakennusta ovat herättäneet ihmetystä.

Monet Valtatietä 8 matkanneet ovat kiinnittänet huomiota siihen, että Wassorinlahden levähdysalueella näyttää olevan kaksi keskenään kilpailevaa myyntipistettä vain muutaman metrin päässä toisistaan. Kun on ajanut muutaman kerran paikan ohitse, on aivan pakko mennä tarkistamaan asia. Suurimman myyntipisteen toista omistajaa Terese Bertsiä kysymys naurattaa. Asiaa ei kysytä häneltä ensimmäistä kertaa.

-Tämä käy jo mainoksesta. Paikalla on vain yksi ruokaa myyvä palvelupiste. Punainen rakennus on poissa käytöstä ja se viedään vielä tällä viikolla Maxmohon huvilaksi, sanoo Terese.

Terese Berts ja hänen omistajakumppaninsa, Anneli Jacobsson, ovat toimineet Wassorinlahden pohjukassa uusissa tiloissa nyt puolitoista vuotta, Vanhassa punaiseksi maalatussa grillikioskissa aikaa kului viisi vuotta. Uusi myyntirakennus on nimetty toisen omistajansa mukaan nimellä Tesses Cafe. Uuden paikan myötä myös sortimentti on kasvanut periteisestä grilliruoasta pizzoihin ja ala carte annoksiin. Paikassa on A-oikeudet.

-Varsinkin pizzat ovat jo maan kuuluja, Tieto pizzoista leviää matkamiesten, erityisesti rekkamiesten mukana, sanoo Terese.

Ehkä osana maineen leviämiseen on rekkamiesten saama 10 %:n alennus, joka on varmasti kannattava sijoitus. Jokainen paljon maantiellä oleva tietää, että siellä kannattaa tankata, missä on pihalla rekkoja.

Näkötorni ja lampaita

Aivan vanhan grillirakennuksen vieressä pienellä mäen nyppylässä on näkötorni, mistä näkee suoraan linnuistaan kuuluisalle Wassorinlahdelle. Näkötornin alapuolella on suuri kasa aidanseipäitä odottamassa pystyttäjäänsä.

-Sinne on tarkoitus rakentaa lampaille aitaus vielä lähipäivinä. Se tuo iloa varsinkin lapsimatkustajille, sanoo Terese.

Näkötornista Terese ei osaa sanoa juuri mitään, sillä sen käyttäjät tulevat aikaisin aamuyöstä heti auriongon noustua ja poistuvat ylaeensä ennen kuin Tesses Cafe avataan.

-Joskus lintubongareita käy aamukahvilla. Minulla ei ole aikaa tiirailla lintuja, vaikka niistä pidänkin. Tänä kesänä olen kuullut kurkien töräyttelyä ja joutsenen ääntä.

Terese Berts (alle 30v. oman ilmoituksen mukaan) sanoo olevansa tyytyväinen sekä työhön että paikkaan. Päivät ovat pitkiä mutta asiakasvirta pitää pirteänä. Mitään suurempia muutoksia ei aivan lähiaikoina ole odotettavissa, mutta kuka tietää vaikka vanhan grillimyymälän paikalle vielä ilmestyisi jotakin.

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa