Strømpris | Rimelig Forbrukslån | Tegning | Elektrikere | Arbeidsledighetsforsikring | Brannalarm | Billigste Kredittkort | Beste Mobiltelefon
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Wärtsilältä viisi voimalaitoshanketta Argentiinaan

Wärtsilältä viisi voimalaitoshanketta Argentiinaan

Wärtsilä toimittaa viisi suurta

voimalaitosprojektia Argentiinaan

Wärtsilä toimittaa Argentiinaan viisi voimalaitosprojektia, jotka tukevat maan kantaverkon kehittämistä. Sopimukset kolmesta voimalaitoksesta on allekirjoitettu Industrias J.F. Secco S.A:n (Secco) kanssa. Niiden yhteenlaskettu arvo on 78 miljoonaa euroa, ja nämä tilaukset kirjataan Wärtsilän tilauskirjaan vuoden 2016 toisella neljänneksellä. Sopimuksella on suuri merkitys Wärtsilän Vaasan yksikölle.

Lisäksi Wärtsilä on saanut kaksi projektia kahdelta eri argentiinalaiselta itsenäiseltä sähköntuottajalta. Nämä tilaukset kirjattaneen vuoden kolmannen neljänneksen tilauskirjaan. Viiden voimalan yhteenlaskettu teho on 382 megawattia, ja tilausten arvo on yhteensä noin 150 miljoonaa euroa.

Seccolle toimitettavien kolmen voimalan teho on yhteensä 192 megawattia, ja ne koostuvat Wärtsilän monipolttoainemoottoreista. Laitokset käyttävät pääasiassa maakaasua, ja varapolttoaineena voidaan käyttää raskasta polttoöljyä. Kahteen voimalaitokseen asennetaan yhteensä kolmetoista Wärtsilä 34DF -monipolttoainemoottoria, ja kolmanteen neljä Wärtsilä 50DF -monipolttoainemoottoria.

Nämä kolme voimalaa rakennetaan Santa Fen maakuntaan Keski-Argentiinaan. Toimitukset ajoittuvat alkuvuoteen 2017, ja laitokset käynnistetään vuoden 2017 jälkipuoliskolla. Sopimus sisältää laajennetun teknologiatoimituksen (EEQ, extended engineering and equipment).

Projektien taustalla on tarjouskilpailu, jonka kantaverkkoyhtiö CAMMESA teki Argentiinan energiaministeriön puolesta. Ministeriön tavoitteena on kehittää ja vahvistaa kantaverkkoa ja tarjota Argentiinan väestölle ja teollisuudelle sähköä luotettavasti. Wärtsilän tehokkaat monipolttoainemoottorit ovat Argentiinassa kilpailukykyisiä, koska maakaasua ei ole koko ajan saatavilla. Laitokset voivat käyttää varapolttoaineena raskasta polttoöljyä, joka on huomattavasti edullisempaa kuin kevyt polttoöljy. Wärtsilän toimittamat voimalat tuottavat sähköä kantaverkkoon Seccon ja Argentiinan hallituksen välisen sähkönostosopimuksen mukaisesti.

Tarvitsemme monipolttoaineteknologiaa, koska maakaasun saatavuus vaihtelee. Wärtsilän teknologia ja tekninen tuki olivat avainasemassa, kun valitsimme Wärtsilän yhteistyökumppaniksemme”, sanoo Osvaldo C. Calvo, International Business Manager, Industrias J.F. Secco S.A.

Olemme ilahtuneita siitä, että saamme olla mukana vahvistamassa Argentiinan kantaverkkoa. Nämä yhteensä 382 megawatin voimalaitokset viisinkertaistavat Wärtsilän voimalakapasiteetin Argentiinassa”, sanoo Alberto Fernandez, Regional Director, Wärtsilä Energy Solutions.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Kolmen soinnun maisterit Vaasasta – Klamydia

“Me ei tosiaan olla ainoastaan pala Eurooppaa, vaan jotain kaunista, jota ei koskaan myydä saa”. …

Vastaa