Dagens Spotpris | Søke om Forbrukslån 2019 | Nytt Sikringsskap | Kaiuttimet | Beste Forsikringsselskap 2016 | Alarmer | Beste Kredittkort med Rabatt | Billigste Mobiltelefon
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Viranomaiset katselevat huuli pyöreänä merimetsojen tekemiä tuhoja

Viranomaiset katselevat huuli pyöreänä merimetsojen tekemiä tuhoja

Merimetsot tuhoavat Vaasan edustan saaret

Viranomaiset katselevat menoa huuli pyöreänä

Vaasalainen valokuvaaja ja luontoaktiivi Raimo Vahtera on kuvannuat ja julkaissut facebook sivullaan videon merimetsoista Vaasan Sundominlahdella.

-Vieras lintu on pesiytynyt Vaasaan. Se levittäytyy nopeasti, likaa ja tuhoaa paikat. Voidaanko asialle tehdä mitään vaan joudummeko katsomaan tumput suorina kun esim. Ahvensaari uimarantoineen on täynnä merimetson paskaa jolle ei edes ihminen pärjää! Kaupungin isät HOI!!!, kirjoittaa Vahtera.

-Vaasan kaupunginselän Juckasgrynnanille on tänä keväänä muodostunut merimetsoyhdyskunta. Yhdyskunnassa on lintuja noin 50 paria. Lisäksi yhdyskunnan liepeillä oleskelee nuoria pesimättömiä lintu

-Pesivien parien lisäksi Juckasgrynnanin lähisaarilla oleskelee iso parvi nuoria merimetsoja, jotka eivät ole vielä pesintäiässä. Muualta Suomesta ei ole kantautunut tietoa tällaisista lähes citymerimetsoista.
-Se, miksi yhdyskunta on asettunut aivan asutuksen läheisyyteen, on mysteeri. Saari tarjoaa pesinnälle otolliset olosuhteet ja kalaa merenlahdessa on paljon, toisaalta yhtä hyviä tai jopa parempiakin paikkoja löytyisi myös ulompaa mereltä, kirjoitti Yle Pohjanmaa jo 2014, mutta asiallae ei ole vieläkään tehty mitään. Näkymät Kustafborgin uimalasta lahdelle ovat surulliset.

-Jokainen on varmasti huomannut lehdistä kirjoitukset merimetsolintujen tuhoista saaristossa ja Pohjanmaan rannikon ulkopuolella. Eikä tämä ole ainoa alue, jossa merimetsot ovat mellastaneet. Ruotsin rannikolla tilanne on samanlainen, ja ihmiset ovat käärmeissään näiden lintujen aiheuttamasta saasteesta.

-Näyttää siltä, kuin osa kansan valitsemista edustajista olisi unohtanut pienen ihmisryhmän, joka kulkee nimellä kalastajat. On tärkeämpää, että hylkeet saavat vapaasti riehua vesissä ja merimetsot ilmassa, kirjoitti talousneauvos Lars Gästgivars jo vuonna 201

https://www.facebook.com/raimo.vahtera.12

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vanhan-Vaasan historia

Vaasan historia alkaa 1300-luvun alkupuolella, jolloin Norrlannista saapuneet merenkävijät nousivat maihin Merenkurkun itäpuolisilla metsäisillä saarilla. …

Vastaa