Strøm | Lån | Arveoppgjør | Skifte Sikringsskap | Inntektsforsikring | Hjemmealarm | Kredittkort Liste | Advokat
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Veteraaniambulanssilla Helsinkiin

Veteraaniambulanssilla Helsinkiin

Vaasan Veteraaniautoseura tempaisee taas näkyvästi ja valtakunnallisesti. -51-mallinen Vaasan kaupungin entinen ja nykyisin Veteraaniautoseuran omistuksessa oleva ambulanssi on kutsuttu Heikki Kujanpään Putoavia Enkeleitä elokuvan filmauksiin Helsinkiin.

Ambulanssivanhuksella veripussi Helsinkiin

Ambulanssi starttaa Vaasan torilta torstaina 10.4. kello 10.

Vaasalaiset eivät autoaan "tyhjin päin" kuvauksiin aja. Kuormatta ei reissuun kannata lähteä, vaan kyydissä Helsinkiin on veripussillinen mobilistista (=vanhojen ajoneuvojen harrastus) Vaasan veri ei vapise asennetta, sanoo puheenjohtaja Jari Sundman.

Maassamme tarvitaan joka päivä yli 1 000 verenluovuttajaa, jotta Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu voi toimittaa sairaaloihin tarpeellisen määrän verivalmisteita potilaiden hoitoa varten. Saattokuljetuksen esimerkillä halutaan saada verenluovuttajat liikkeelle.

Vaasan veri ei vapise

Ambulanssi starttaa matkaan Vaasan torilta nyt torstaina 10.4. kello 10. Sitä ovat saattamassa yli kahdeksantuntisen reissun ajan monet eri matkan varrella olevat vanhojen autojen seurojen jäsenet. He turvaavat, että ambulanssivanhus ja sitä tyyräilevän Stefan Groopin ja apukuski Paula Sandströmin matka sujuu muitta mutkitta ja ongelmitta pääkaupunkiin.

Ajoreitti on seuraava. Lähtö kello 10 Vaasan kauppatori. Pohjanmaan Pelastuslaitoksen ambulanssi tuo veripussin lähtöpaikalle. Senjälkeen ambulanssivanhus lähtee kohti Kurikkaa vaasanseudun automobiiliharrrastajien saattamana.

Kurikassa se saa saattajikseen Seinäjoen Mobilistit. Parkanon Mobilistit ovat mukana Parkanosta eteenpäin Hämeenkyrön seutuville. Tamperelaiset vetävät matkan Pälkäneelle. Hämeen Mobilistit saattavat sen Riihimäelle. Loppureissun varmistavat yhdessä Autohistoriallinen seura sekä Helsingin Seudun Automobiiliklubi.

Paavo Nurmen patsaalla

Maali on Helsingissä Paavo Nurmen patsaalla noin kello 19, jossa veripussi luovutetaan Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun edustajalle. Paikan päällä on nähtävänä myös harrastajien museoajoneuvoja.

Vaasalaisten -51-mallinen Volvo ambulanssivanhus esiintyy siis myöhemmin Heikki Kujanpään Putoavia Enkeleitä elokuvassa, jonka ensi-ilta on valkokankaalla 5.12. 2008. Se kertoo Lauri Viidan ja Aila Meriluodon tarinan heidän fiktiivisen tyttärensä Helenan näkökulmasta. Se on kahden suuren taiteilijan voimakas rakkaustarina, nuoren tytön kasvutarina sekä aikalaiskuvaus.

Teksti: Timo Koskinen
Kuva: Henri Koskinen

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa