Dagens Spotpris | Søke om Forbrukslån 2019 | Sammenlign Trefellingsfirmaer | Läppäri | Forsikringsselskap | Alarm | Kredittkort med Bonus | Beste Mobilabonnement
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Vain yhteistyöllä voi vaikuttaa päättäjiin

Vain yhteistyöllä voi vaikuttaa päättäjiin

Vaasalaisiin päättäjiin voi vaikuttaa

mutta se vaatii yhteistyötä

Onko Sinulla mielessäsi asioita, jotka haluat päättäjien tietoon, vieläpä nopeasti? Henkilökohtainen sähköposti on aina hyvä ratkaisu, mutta et ehkä halua niin henkilökohtaista yhteyttä. Vaihatoehdoiksi jää sanomalehden yleisönosasto ja joku foorumi tai fb-sivu.

Vaasan vihreiden Juha Tuomikoski huomasi tämän viime sunnuntaina kun hänen paikalliseen sanomalehteen lähettämää tärkeätä kirjoitusta ei ollut julkaistu. Tuomikoski laittoi viestinsä Puhetta Vaasasta fb-ryhmäänb, josta bongasin sen ja laitoin vaasalaisia.infoon.

Kirjoitus tavoitti maanantain tärkeään kokoukseenmennessä yli 1000 kontaktia, joiden joukossa olivat useimmat tärkeät päättäjät. Näin Tuomikoski:

-”Pohjalainen julkaisi kirjoitukseni tänään tiistaina 10.5., päivä sen jälkeen kun se oli vanhentunut, eli siinä käsiteltävä asia oli jo päätetty. Onneksi asia tuli julkiseen keskusteluun tämän Puhetta Vaasasta -sivuston kautta jo sunnuntaina. Se tavoitti toistatuhatta ihmistä ja ennen kaikkea suurimman osan toisen asteen lautakunnan jäsenistä, joille se oli suunnattu. Vähän surullista, että tärkeät yhteiskunnalliset keskustelut joudutaan käymään jossain muualla kuin paikallisen valtalehden palstoilla.

Yhteistyötä tarvitaan

Olen Juhan kanssa sekä samaa että eri mieltä. Printtimedia on toki tärkeä väline, jos siellä vain saa juttunsa lävitse. Selaiset avoimet kanavat kuin Puhetta Vaasasta ja vaasalaisia.infossa ei ole samanlaisia suodattimia kuin sanomalehdissä.

Pyrin aina nostamaan huomaavani tärkeän kirjoituksen sekä Puhetta Vaasaan että vaasalaisia.infoon . Mikään itsestäänselvyys tämä ei ole. En vietä 24/24 h näiden sivujen parissa.

Parhaiten saat viestisi lävitse laittamalla viestisi PV:n yksityisviesteihin tai lähettämättä henkilökohtainen sähköposti.

Vastuu ryhmällä

Vastuu on itseasiassa aina ryhmien jäsenillä. Vastaa viesteihin asiallisesti ja vie keskustelua eteenpäin. Jakaa tärkeät kirjoitukset, joten ne tavoittavat mahdollisimman monenlaisia ihmisiä.

Vaasa on upea kaupunki elää ja vaikuttaa. Tehdään se yhdessä.

Tapio Parkkari

10.05.2016

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vanhan-Vaasan historia

Vaasan historia alkaa 1300-luvun alkupuolella, jolloin Norrlannista saapuneet merenkävijät nousivat maihin Merenkurkun itäpuolisilla metsäisillä saarilla. …

Vastaa