Spotpris på Strøm | Forbrukslån svar på Dagen | Pris på Vinduer | Fliser til bad | Forsikring Sammenligning | Alarm | Bruk av Kredittkort | Beste Boliglån 2019
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Vaasassa reippaillaan kansainvälisesti elokuussa

Vaasassa reippaillaan kansainvälisesti elokuussa

Vaasan marssi kokoaa kävelijät

Kolmipäiväinen Vaasan Marssi –kävelytapahtuma valtaa Vaasan seudun kadut ja tiet vuosittain elokuussa, tänä vuonna 12.-14.8.2016. Vaasan Kävelyklubin järjestämä tapahtuma on Suomen edustajana kansainvälisessä IML-kävelyrenkaassa.

Kansainvälisten IML- kävelytapahtumien tarkoituksena on edistää kävelyharrastusta terveyden ylläpitämiseksi. Kävelijöitä kannustetaan osallistumaan muiden maiden vastaaviin tapahtumiin, näin lisätään ymmärrystä ja ystävyyttä eri kansojen kesken.

Tapahtuma ei ole kilpailu, vaan jokainen voi haastaa itsensä lisäämällä matkan pituutta ja päivien lukumäärää. Perjantaina 10 km tai 20 km matkoille lähdetään puoliltapäivin Kauppatorilta. Valittavana on myös kaupungintalon edestä aamulla lähtevä luonnonperintöalueelle suuntautuva saaristoretki, joka kulkee vaativassa maastossa ja on kävelyosuudeltaan 15- 20 km.

Viikonlopun päivinä on valittavana 10 – 42 km:n reitit, maratonille lähdetään jo aamuvarhain, lyhyemmille reiteille klo 10 mennessä. Huoltoa on noin 5 km:n välein, joten mukana ei tarvitse kantaa painavaa reppua.

Vaasan Marssilla näkee upeita maisemia ja tutustuu uusiin ihmisiin. Viimevuosina tapahtumaan on osallistunut 400 – 600 innokasta kävelijää, vuosittain noin 20 eri maasta. Osallistuminen on helppoa: täytä tiedot www-sivuilla olevaan  lomakkeeseen ja paina ’lähetä’.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Ensimmäinen kaupunkiblogi

Perustin kesällä 2003 ilmeisesti Suomen ensimmäisen kaupunkiblogin nykyaikaisessa mielessä. Blogi on nimeltään Plokkaa. Perustin sen …

Vastaa