Billig Strøm | Forbrukslån svar på Dagen | Lainavertailu 2019 | Bytte sikringsskap | Forsikringsselskap | Alarm | Beste Kredittkort Reise | Advokater

Vaasan kauppahalli


Vaasan kauppahallissa tuulee

Kauppahallissa tulee jälleeen.

Vaasan kauppahalli elää jatkuvan muutoksen tilassa. Viimeisin uutinen kertoo, että Ruotsalan kalakauppa, Palsternakka ja Jupiterin kahvila sekä kioski lopettavat toimintansa heti joulusesongin jälkeen vuoden vaihteessa.

Ruotsalan kalakauppa ilmeisesti siitä syystä, että nykyinen kauppias haluaa päästä hiukan helpommalla ja Palsternakka siitä syystä, että hallimyymälän pitäjä ei halua myydä kuin luomutuotteita ja niille ei Vaasassa ole riittävästi kiinnostusta.

Jupiterin lakkauttamisen syynä linenee asiakaspula sekä se, että muutaman sitoutuneen henkilön lisäksi, Jupiterin palveluksessa hallissa on ollut myös niitä, jotka eivät ole ymmärtäneet hallikaupan periaatteita. Vapautuvien tilojen uusista kauppiaista ei ole toistaiseksi tietoa.

Tämä on uuden alku

Halliemäntä Soile Sjöblom torjuu jyrkästi ajatuksen että kysymyksessä olisi jonkinlainen merkki lopun alusta.

-Kysymys on uuden alusta. Kauppahallissa vaikuttavat samat tekijät kuin elämässä yleensä. Jos on kantanut painavia kalalaatikoita yli kaksikymmentä vuotta, haluaa varmasti jossakin vaiheessa päästä hiukan helpommalla.

Hetken emmittyään Sjöblom sanoo sen, minkä monet jo tietävät:

-Hallikauppiaana menstyy vain sellainen joka haluaa menestyä ja joka pystyy koko ajan uudistumaan.

Soile Sjöblom vakuuttaa, että kauppahalli on hyvässä kunnossa. Tämän vuoden heinäkuussa kauppahallissa kävi 140 prosenttia enenmän väkeä kuin edellisvuoden heinäkuussa ja hallin uudistuksen jälkeen kävijämäärä on kasvanaut n. 35 prosenttia jaettuna tasaosesti aukiolopäivien kesken.

Pitää olla tekemisen meininkiä

Soile Sjöblom myöntää tosiasiat mutta korostaa tekemisen meininkiä. Juuri nyt siihen on kaikki edellyatykset. Kauppahallin ystävät tulevat jo huomaenna 9.11. 2005 näkemään jotain uutta.

-Olemme tehneet sopimuksen vaasalaisten kerääjien Tuula ja Veli Kosken kanssa. Kauppahalli saa heidän aarteistaan esille esineistä, joista rakennetaan tarinoita. Ensimmäinen tarina on ”Ladyjen kahvihetki” joka rakennetaan Ruotsalan kalakaupan katolle. Myöhemmin ”tarinoita” rakennetaan eri puolille hallia.

-Olen ajatellut että tarinat pitää ansaita tekemisella, sanoo Sjöblom. Se tarkoittaa tietysti entistä voimakkaampaa sitoutumista yhteiseen tekemiseen ja menestymisen nälkää.

Muista tämä kun kirjoitat hallista, sanoo Sjöblom.

Mitä tilalle

Jos Ruotsalan kalakauppa ei saa uutta jatkajaa ja Palstenrnakka sekä Jupiter kahvila ja kioski lakaavat, on edessä vakava pohdinnan paikka. Tänään lyhyt haastattelukierros nykyisten kauppiaiden keskuudessa antoi vinkkejä siitä, mihin suuntaan hallin II kerrosta tulisi kehittää.

Sjöblom korostaa lounaspaikam tärkeyttä. Sellainen tulee ehdottomasti säilyttää II kerroksessa nykyisellä paikalla tai käytävän toisella puolell.. Muut yläkerroksen haastatellut ovat samaa mieltä mutta korostavat yhteistyön ja tuotevalikoimien yhteensopivuutta.

Visio on erikoisherkkuihin perustuva kokonaisuus. Avainsanoiksi nousee kuin itsestään ”Helliä ja Herkutella” Soile Sjöblom nyökkää. Jotain tällaista halliin pitää kehittää.

Jos nykyisille kauppiaille ei ole jatkajia niin tyhjiksi jääviin tiloihin voidaan sijoittaa 6- 8 pienenpää myymälää. Mikä niiden tuotevalikoimat tulee olemaan, sen päättävät uudet yrittäjät. yhdessä Halli Oy:n kanssa.

Keskustelu foorumissa:

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa