Strømleverandører | Forbrukslån Student | Piperehabilitering | Sähkösopimus | Husforsikring | Boligalarm Pris | Kredittkort i Utlandet | Beste Boliglån 2019
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta /
Vaasalaisia info kaupunkilaisten asialla vuosikatsaus 2014

Vaasalaisia info kaupunkilaisten asialla vuosikatsaus 2014

Vaasalaisia info kaupunkilaisten asialla

sivusto toiminut 10 vuotta 2.2. 2015

vuosikatsaus

Näin vuoden lopulla on tapana tehdä katsaus kuluneeseen vuoteen ja palauttaa mieleen myös joitakin hiostoriallisia faktoja. Aloitetaan kuluneesta vuodesta 2014.

Vuosi 2014 on toistaiseksi tärkein vaasalaisia. infon 10-vuotisessa historiassa. Synttärit on 2.2. 2015.

Tänä vuonna vaasalaisia.info uusiutui täysin ja siirtyi WordPrfess alustalle lokakuun 7 päivänä,.

Toinen merkittävä päivä sivuston elämässä oli 17.12 2014., jolloin kaupunkisanakirja Vaasapedia saatiin taas käyttöön. Vaasapedia oli poissa käytöstä n. 1,5 vuotta vaikean bottiongelman vuoksi. Puhdistamisen jälkeen Vaasapedia on uusidistunut sekä sisällöltään, että visuaalisesti.

Vaasapedia on wikipedia-konseptia noudattava avoin ja kaikkien täytettävissä oleva sanakiarja.

Tällä hetkellä villkain osa sivustoa on Lyhytviestit. Myös vanhan keskustelufoorumin tunnusluvut ovat kasvaneet tasaisesti.

Joitakin tunnuslukuja. Vaasalaisia.info blogissa on runsaat 4200 dokumenttia. Sivuston foorumissa oli 10. 12. 2014 lähes 85130 viestiä ja 1022 aihetta joita on kirjoittanut 1771 jäsentä.

Tällähetkellä vaasalaisia.info konseptiin kuuluu blogi, lyhtviestit, foorumi, kauppatori, uutiset, videotiimi, lisättävät linkit ja kirjoittajien mahdollisuus listä omia uutisia sekä tapahtumia ( entinen puffit)

Pääsivu eli blogi sisältää uutisia ja videoita sekä kolumneja. Näistä kolumnit ovat nousseet sivuston luetuimmaksi osaksi. Kolumnit ovat tavallisen vaasalaisen puhetta tavalliselle vaasalaisille.

Kertaus on opintojen äiti

Perustin sivuston Bloggeriin helmikuussa 2005. Saman vuoden kesäkuussa silloinen aloitteleva it-yrittäjä Jussi Mäntylä ehdotti että hän voisi ryhtyä sponssaamaan sivustoa domainmaksun ja palvelintilan osalta. Työnjaoksi sovimme että minä vastaan sisällön tuottamisesta ja Jussi teknisestä tuesta.

Loimme hyvin nopeasti sivuston formaatin: blogi, nettitori, kuvagalleria, lyhytviestit ja puffit sekä kaupunkisanakirja Vaasapedia 28.1. 2006.. Kunnallisvaalien 2008 alla lisäsimme sivuston tarjontaan kolumnipalvelun. Kolumnipalvelussa oli hyvin erikoinen piirre: palveluun lisätyn kolumnin ingressi näkyi feedinä myös Vaasan kaupungin etusivulla ennen vaaleja.

Olen koko sivuston olemassa olon ajan pyrkinyt kehittämään sivustoa hiukan huonolla menestyksellä. Talkootyö ei kuulu enää vaasalaiseen kansanperinteeseen. Parhaiten olen onnistunut kansalaisvideoita tuottavan videotiimin suhteen. Tiimi on tähän mennesstä tuottanut n. 150 kansalaisvideota.

Videotiimi tuottaa myös bambuser online-sessioita ja tarvittaessa tinychat ”neukkareita” eli neuvottelusessioita.

Vaasalaisia.info sivuston perusideologia on saattaa tavallinen vaasalainen, luottamusmies ja virkamies keskustelemaan ”saman pöydän” ääreen niin että päätösten valmistelusta ja toteutuksesta tulisi mahdollisimman avointa.

Toinen tavoite on antaa ns. tavalliselle vaasalaiselle mahdollisuus ”puhua suunsa puhtaaksi” ilman sanomalehtien ennakkosensuuria. Tämä näkyy myös foorumin sisällössä.

Tällä hetkellä eniten työtä aiheuttaa pyrkimys luoda Vaasapediasta koko kaupungin muisti ja sanakirja. Yksin en siihen kykene, vaan wikikonseptin periaatteiden mukaan haastan mukaan kaikki, jotka ovat kiinnotuneita Vaasan paikallishistoriasta, nykyisyydesta ja tulevaisuudesta.

Tapio Parkkari

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Ensimmäinen kaupunkiblogi

Perustin kesällä 2003 ilmeisesti Suomen ensimmäisen kaupunkiblogin nykyaikaisessa mielessä. Blogi on nimeltään Plokkaa. Perustin sen …

Vastaa