Strømleverandør | Billige Forbrukslån | Prisvurdering av Bolig | Billigste Internett 2019 | Vardia Forsikring Erfaringer | Husalarm | Test av Kredittkort 2019 | Billig Advokat
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Vaasa tarjoaa tukea tunne-elämän häiriöistä kärsiville lapsille

Vaasa tarjoaa tukea tunne-elämän häiriöistä kärsiville lapsille

Vaasa satsaa koululaisten

mielenterveyden hoitamiseen

Vaasassa aloitetaan syksyllä 2016 etappiluokkatoiminta, jonka tarkoituksena on tarjota tukea sosiaalisista ja tunne-elämän vaikeuksista kärsiville oppilaille. Perusopetukseen palkataan myös yksi uusi koulukuraattori ja yksi uusi koulupsykologi.

Etappiluokkatoiminta tarjoaa akuuteissa ongelmatilanteissa vahvaa ja moniammatillista tukea oppilaalle sekä hänen perheelleen.

Tavoitteena on pedagogisten tukitoimien järjestäminen, mahdollisten tutkimusten, hoidon ja sosiaalisen tuen tarpeen arviointi, verkostoyhteistyö sekä oppilaan lähikoulun osaamisen vahvistaminen.

Suomenkielinen etappiluokka toimii yhteistyössä sairaalaopetuksen kanssa. Tukea annetaan joko oppilaan omassa lähikoulussa tai ryhmämuotoisena opetuksena etappiluokassa.

Oppilashuoltoon lisävoimia

Etappiluokan perustamiseen käytetään Ely-keskuksen myöntämää erityiskorvausta. Erityiskorvauksen avulla suomenkieliseen perusopetukseen voidaan myös palkata yksi uusi koulupsykologi ja yksi uusi koulukuraattori.

Suomenkielisessä perusopetuksessa ja esiopetuksessa on yhteensä noin 5 150 oppilasta, joiden oppilashuollosta vastaa seitsemän kuraattoria ja neljä psykologia. Suositusten mukaan määrä on liian vähäinen.

 Uuteen toimintaan ja henkilöstökuluihin liittyvät kustannukset ovat noin 220 000 euroa vuodessa. Henkilöstö palkataan tehtäviin määräaikaisesti ja toimintaa arvioidaan uudelleen keväällä 2018.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Kolmen soinnun maisterit Vaasasta – Klamydia

“Me ei tosiaan olla ainoastaan pala Eurooppaa, vaan jotain kaunista, jota ei koskaan myydä saa”. …

Vastaa