Spotpris Strøm | Låne Penger | Håndverkere | Lainaa | Billigste Forsikring | Hyttealarm | Beste Bensinkort | Billigste Boliglån 2019
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Uusia kävelyreittejä Vaasaan

Uusia kävelyreittejä Vaasaan

Kävelyoppaisiin uusia reittejä Vaasassa

Kävelyoppaat ovat Folkhälsanin, Vaasan kaupungin Kulttuurikeskuksen ja Paikkatietopalvelun sekä VisitVaasan yhteistyössä tekemiä opasvihkosia kävelyreiteistä Vaasassa.

Uusimmat Kävelyoppaat käsittävät 5 km pitkän Pohjoisen kävelyreitin ja 4 km pitkän Eteläisen kävelyreitin. 

Kävelyoppaassa on reitistä kartta sekä jokaisesta reitin kohteesta valokuva ja lyhyt teksti.
Aikaisemmin on tehty oppaat lyhyemmistä Torireitistä ja Pohjoisesta rantareitistä.
– Toivomme, että oppaat motivoivat ihmisiä liikkumaan ja nauttimaan ulkoilun ohella kulttuurista, historiasta ja lähiluonnosta, toteaa koordinaattori John Nordblad. Kaikista reiteistä on myös valmistettu mobiiliversiot.

Oppaan graafisesta ilmeestä vastaa Folkhälsanin viestintäyksikkö ja tekstien käännöksistä Vaasan kaupungin kääntäjät sekä Paul Wilkinson.

Reittejä kaikentasoisille liikkujille

Idea Kävelyoppaisiin saatiin Helsingissä sijaitsevan Folkhälsanin Ruskeasuon Senioritalon tekemästä kävelyoppaasta. Vaasan oppaisiin haluttiin eripituisia reittejä, joista lyhyempiä pystyisivät kulkemaan myös eritavoin toimintarajoitteiset henkilöt ja pidempiä itsenäisesti hyvin kulkemaan pääsevät.

Kävelyoppaiden valmistelu alkoi elokuussa 2014. Työryhmään kuului aluksi viisi vapaaehtoista senioria Folkhälsanin Resurspool i Österbottenista, mutta ajan kuluessa työryhmä on laajentunut 13 henkilöön. Työryhmä on kokoontunut kuukausittain tähän päivään saakka.

– Hienoa tässä on ollut se, että näidenkin kahden uuden oppaan esityön on tehnyt vapaaehtoishankkeena Folkhälsanin Resurspool i Österbottenin työryhmä aikaansa, kokemuksiaan ja taitojaan säästelemättä, Nordblad iloitsee. Tuloksena ovat syntyneet nämä uudet hienosti tehdyt oppaat, jotka on suunnattu Vaasan Folkhälsan-talon asukkaille, kävijöille, omaisille ja myös muille kaupungista kiinnostuneille.

Folkhälsanin kävelyoppaan mobiiliversio:

http://kartta.vaasa.fi/folkhalsan_torireitti/

Pohjoinen rantareitti:

http://kartta.vaasa.fi/folkhalsan_pohjoinenrantareitti/

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa